Ha mindig is érdekelt benneteket, mi az a pisco, és milyen ízvilággal működik igazán, akkor most érdemes ellátogatnotok a Kempinski Hotel bárjába, ahol egy héten át kóstolhatjátok a perui szőlőpárlat inspirálta koktélokat.

Jólesik néha kiszakadni a megszokottból, és némi időt szentelni a felfedezésnek, a pezsgésnek és a különleges helyeknek, mondjuk, beülni egy bárba és megkóstolni egy izgalmas koktélt.

A sejtelmes fények, a bárpult, a bársonyszékek és a kis asztalok egészen más univerzumba röpítenek minket, és egy ilyen helyen azért az ital is máshogy esik. Ha a koktélozást dél-amerikai hangulatban tennétek, akkor a héten érdemes ellátogatnotok a Blue Fox The Barba, ahol egész héten Peru csodás italát, a piscót kóstolhatjátok.

pisco egyébként egy perui – a chileiek szerint chilei, de ebbe a vitába most nem mennénk bele – szőlőpárlat, amit a 18. század óta az ország déli partvidékén termesztett szőlőből állítanak elő, de csak a kaliforniai aranyláz (1850-es évek) idején vált ismertté. Ekkoriban a térségben élők egyre többet fogyasztottak az italból, leginkább azért, mert a piscót lehetett a legegyszerűbben Kaliforniába szállítani, hiszen a karibi rumot szállító hajóknak az egész kontinenst meg kellett volna kerülniük, a közúti szállítás pedig ekkor még lehetetlen fogalomnak számított. 

A pisco sokoldalúsága, a benne rejlő  aromák és ízek  széles skálája miatt  ideális alapanyag koktélokhoz . Így a piscohéten olyan különlegességeket kóstolhattok, mint a  pisco sour , a  Zamboni , a  chilcano  vagy a pisco és Peru ihlette  ¡Viva El Perú!  – utóbbit mi is megkóstoltuk, szerintünk ez a friss, citrusos és kissé fanyar koktél tökéletes választás a meleg tavaszi estékre.

(Borítókép: Kempinski Hotel Corvinus Budapest)

Címkék