A Helló Európa Fesztivál számos izgalmas és ingyenes programmal vár minket, hogy kellőképpen megünnepelhessük az EU-csatlakozásunk 20. évfordulóját. A 20 év, 20 sláger koncert és a Szabihíd piknik szerintünk kihagyhatatlan élmény lesz május elején. Mutatjuk a részleteket!

Május 1. és 5. között a Helló Európa Fesztiválon számtalan családi, kulturális, zenei és fényművészeti program vár majd ránk a főváros több pontján, végre újra szabad lesz a Szabihíd, a Városháza parkban pedig fergeteges koncert készül, de érdemes böngészni a programokat, mert a Károly körúton és a Vásárcsarnokon át egészen a Móricz Zsigmond körtérig tart majd a fesztivál!

20 év, 20 sláger – Szuperkoncert a Városháza parkban!

Mi volt a legnagyobb sláger, amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz? És a 10 éves évfordulón? És tavaly? Május 1-én 19 órától a Városháza pop-up parkban az elmúlt 20 év 20 legnagyobb slágerét hallgathatjuk meg egy fergeteges koncert keretében Magyarország zenei életének kiemelkedő előadóitól.

2004 és 2024 között számos jelentős sláger és dallam született, amelyeket most mind egy helyen hallgathatunk meg. A koncerten olyan hazai sztárok lépnek fel, mint Bocskor Bíborka, Freddie, a Hősök, Kállay-Saunders, Pásztor Anna és Pásztor Sámuel, Wolf Kati, Csorba Lóci, Szebényi Dániel, Szepesi Mátyás, Tanka Balázs és Varga Miklós, akik az elmúlt két évtized mindenki által ismert dalait adják elő. A koncert részeként elhangzik Beethoven Örömódája is, amelyet a 30 fős Fővárosi Énekkar előadásában hallgathatunk meg Krasznai Gáspár karnagy vezetésével.

A Szabadság híd egy hétvégére újra szabad lesz!

A Helló Európa Fesztivál másik nagy attrakciója, hogy egy hétvégére újra szabad lesz a Szabihíd! Május 3. és 5. között eltűnnek a hídról az autók, és átveszik a helyüket a pihenő, beszélgető, jógázó, táncoló városlakók. Csapjuk a hónunk alá kedvenc pokrócunkat és kedvenc ismerőseinket, és irány a Szabihíd! Gyerekprogramok, jóga, DJ-k, bűvész, utcacirkusz és szuper zenei programok várnak ránk.

Címkék