A Kazinczy utcából ismert BRKLYN szabadságra ment: nyárra kiköltözött a Margit-szigetre, hogy a megszokott koktélokat és a hangulatot a vízparton élvezhessük. Hogy ételfronton is a maximumot hozzák ki a nyárból, meghívták Bíró Lajost a konyhába, hogy a Bock minőség is ott legyen a szigeten idén nyáron.

A Kazinczy utcai BRKLYN-nak nagy tervei voltak az idei évre – a bulinegyed helyett egy Hunyadi téri Up Hotel étterében nyitottak volna újra a nyáron. De hát ember tervez, COVID végez – a megcsappant turistaszámnak köszönhetően úgy döntöttek, a hotelnyitás majd csak ősszel lesz esedékes. A BRKLYN-t azonban már összecsomagolták, a konyha nagy része készen várja a szebb időket az új helyen, így úgy döntöttek, legalább a hangulatot és az itallapot elviszik „nyaralni” a zöldbe, és kiköltöznek a Margit-sziget elején lévő, kicsit leromlott állapotú egykori Cha-cha-cha helyére. 

A jó hangulathoz, és a válogatott italokhoz azonban igényes étlap is dukál – így került a képbe a Bock Bisztró és Bíró Lajos, akinek már amúgy is volt némi tapasztalata a Margit-szigettel, hiszen pár éve a Palatinuson mutatta meg, milyen is egy tisztességes strandbüfé. 
A BRKLYN Island azonban egy másféle kihívás, egy jóval magasabb kategóriát céloztak be az egykori Laza Palánál. A cél egyértelműen az, hogy azok, akik vízparton szeretnének jókat enni és inni, fiatalos környezetben, kellemes zene mellett, azok kapjanak egy helyet a belvárostól pár perc sétára. 

Ahhoz képest, hogy csak pár hetük volt arra, hogy helyre rázzanak egy évek óta parlagon heverő helyet, elég szép munkát végeztek – több különböző teraszt is választhatunk, attól függően, hogy napos vagy inkább árnyékos helyet keresünk, hogy a hídra vagy inkább a Dunára néznék koktélozás közben.
 
2-kor nyitnak, így már egész korán kiülhetünk – ha csendesen romantikáznánk, akkor hét közben az időszakban érdemes érkezni, később jóval többen vannak és a zene is beindul, esténként tematikus zenei programokkal várnak minket a legkülönbözőbb műfajokban.

Az étlap nem hosszú, viszont izgalmas. Szerencsére sikerült kikerülni a klisét, hogy az ember a vízparton hamburgerre vagy hekkre vágyik, és az összesen 11 fogást tartalmazó étlapot teletették népszerű, mégis újító fogásokkal – de hár Bíró Lajostól nem is vártunk mást. A BRKLYN-ban hangsúlyos volt az étlap ázsiai vonala, és mivel ez Bíró Lajostól sem idegen, itt is megtaláljuk a távol-keleti fűszerekkel feldobott fogásokat.

Két fő része van az étlapnak, csipegetnivaló, ahogy a neve is mutatja, a könnyebb, kisebb fogásokat sorakoztatja fel, míg a signature ételek között találjuk azokat, amiket akkor érdemes kikérni, ha éhesen érkezünk. A labneh olívakaviárral (2190 Ft) igazi kánikulakaja – könnyű sajtkrémes labneh tapenade-ra emlékeztető olívakaviárral és jó minőségű olívaolajjal meglocsolva érkezik. Meg egy szép szelet, kívül roppanós, belül puha kovászos kenyérrel Wolf András kemencéjéből.

A tintahal carbonara (2890 Ft) egy nagyon friss, nagyon fifikás darab, több meglepetéssel – a látványon kívül semmi köze az olasz tésztához, ugyanis a spagetti helyét sous-vidált tintahal veszi át. A tintahal egy megosztó hal, de aki szereti, annak nagyon ajánljuk – a technológiának köszönhetően egyáltalán nincs meg az a gumis állaga, ami sokakat elriaszt a csápos vizi állattól, inkább hasolít egy olaszosan al dentére főtt tésztára. A vastag szósz, amiben úszik, egy tökéletes hollandi, ami ugyan nem egy kifejezetten kánikulai darab, cserébe nagyon finom. A jól eltalált chilimennyiségnek köszönhetően pedig egy pikáns, tüzes kis beütést is kap az alapvetően lágy és selymes étel. 

A nagyvadak közül a japán csirkeszárny erős mustárral (2490 Ft) igazi imádnivaló, Bíró Lajos-féle agymenés. A szárnyak egy szezámolajas-szójás párcban vannak, majd pár perc alatt, lisztes kabátban kirántják őket. Ami a csípős mustárt illeti, annak az alapja a Globus legegyszerűbb mustárja és némi Piros Arany. Az eredmény azonban abbahagyhatatlan. Ami nem csoda – Bíró Lajos a barátainak szokta készíteni a havonta esedékes „szemináriumokon”. 

A pekingi kacsa bao tésztával (4800 Ft) volt talán a kedvencünk – omlós kacsacomb, ízes, ázsai fűszeres ragu, hajszálvékony, harsanó zöldségek és puha, meleg bao. Nem egy kifejezett randikaja, mert a combot magunknak kell szétcincálni, és a baóba tölteni, de a csuklóig szószos hümmögés még így is bőven megéri. 
 
Az ételkínálat megmarad a nyárra, nem akarnak variálni, vasárnaponként viszont ebédelni is mehetünk hozzájuk, illetve lesz pár pop-up alkalom, mikor Bíró Lajos alágyújt a bográcsnak. 

Italkínálatban hozzák a BRKLYN-nál megszokott színvonalat, elég sok opciónk van párlat fronton, de pezsgőből és proseccóból is többet találunk, mint egy átlag helyen. A koktéllap is jól össze van rakva, az újhullámos kedvencek mellett számos signature ital és könnyű, színes, nyári kevert ital közül választhatunk.
 
A BRKLYN nem akar bulihellyé válni – csupán annyi a cél, hogy a nyári melegben, vízparton hűsölve egy helyen kínáljanak jó ételeket, italokat és zenéket. Mivel a hétvégék sűrűek lehetnek, ha nagyobb társasággal érkeznénk, érdemes előre foglalni! 

Címkék

Elérhetőségek

BRKLYN Island 1138 Budapest, Margitsziget Facebook-oldal