A Margit- és a Hajógyári-szigeten is túl, Buda északi csücskén terül el a Római-part. Legendás zarándokhely azoknak, akik a napjukat vízparton töltenék, hekket vagy lángost falatoznának, és talán meginnának mellé egy korsó sört a friss levegőn. Az egész környéket áthatja egy jó adag retró életérzés – felsorolni is nehéz lenne, hány büféből szöknek ki az ismerős illatok.
 
Az ikonikus helyek, mint a megújult Evezős Sörkert, a Golyós Étterem (ex Platán) vagy a Csónakház Mulató mellé az utóbbi években felzárkózott a romkocsmás Két Rombusz, a csíkos nyugágyas Fellini, de a Nap bácsi kényelmes babzsákjairól vagy a Kupak és Dugó pizzáiról és sörválasztékáról sem feledkezhetünk meg. Ha megéhezünk, akkor a Miamor ételudvarban is vár nem egy opció, többek között mexikói és vegán fogásokat találunk. A Bp BARbq Terrace lassú tűzön sült húsait és a faszenes grillen készült burgereit sem érdemes kihagyni. A Minus11 fagyizó pedig egyenesen kötelező célpont, különösen ha gyerekekkel érkezünk. Szombatonként termelői finomságokkal és jó hangulattal vár a népszerű Római-parti Piac is. Kedvenc helyeinkről itt írtunk bővebben.

A bőséges gasztró kínálat mellett a Rómain népszerű kerékpáros útvonal halad át. Szentendréig, majd Leányfaluig is tekerhetünk. Emellett sokan használják a Duna menti sétányt futásra és a botokat hajigáló kutyások is gyakran feltűnnek a parton. Érdemes felkeresni a Pünkösdfürdő Parkot, ahol találunk mini tanösvényt, játszóteret, sportpályákat. Az Árpád hídtól a 34-es busszal is könnyen eljuthatunk ide.

Címkék