Keresés EN

Gasztró

KÜ Kézműves Pékség

A nagy budapesti kézművespékség-körképünk kerületenként mutatja meg, hogy hova érdemes menni egy finom minőségi pékáruért. Az I. kerület pedig most bővült a KÜ Kézműves Pékséggel. Itt minden vadkovásszal készül, a gyönyörű, lyukacsos bélzetű kenyerektől kezdve a paradicsomos masnin és kakaós csigán át a túrós táskáig. A törzsvendégek nemcsak a finom kávé és a reggeli miatt szoktak idejárni, hanem mert itt mindig lehet egy jót beszélgetni. A parányi üzlet pedig adott ahhoz, hogy kialakuljon egy közvetlenebb viszony az eladó (vagy ez esetben pék) és a vásárló között. Naponta 2-3-féle kenyér és 4 édes, valamint 4 sós péksüti kerül a pultba, de szezonális újdonságokkal mindig szembetalálkozhatunk. Ezenkívül kapni még bagettet, kiflit, bagelt, pogácsát, paradicsomos/baconös-mustáros/ricottás-borsos-chilis masnit is. A kenyerek esetében válogathatunk félkilós, ropogós külsejű, ruganyos bélzetű, fehér, rozsos, sokmagvas és egyéb kovászosból. Mind a sós, mind pedig az édes pékárut megédesíthetjük egy Goosebumps kávéból készült cappuccinóval vagy lattéval. A KÜ egyébként a kísérleti üzem rövidítése, ami magában hordozza a hely ethoszát: folyton kísérletezni.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Véndiák

?>

A Véndiák már 1938 óta várja vendégeit, mégis az a hely, ami nevével ellentétben mindig tud újat mutatni. Az évtizedek óta idejáró törzsvendégeket pont ezért tudják megtartani. Ide betérve az ember mindig elégedetten távozik, legyen az egy magyaros ebéd, egy hamburger, egy napi menü, egy finom desszert vagy egy különleges koktél.

Shopping

V26 Képregénybolt

?>

A képregényekért rajongók száma ugyan nem nagy, de azért még mindig akad rá vevő, sőt az Újlipótvárosban lévő V26 saroküzlet a kis, de annál lelkesebb tábor számára minden igényt kielégítő módon kínál mindenféle képregényt.

Gasztró

Meron Budapest

?>

A Podmaniczky Frigyes tér és az Arany János utca környéke megújult, jobbnál jobb helyekből pedig nincs hiány, ahogy ezt a Meron Budapest is igazolja.

Gasztró

Szabad Új Hely

?>

Vagány vegán konyha a Csarnoknegyedben. Röviden így jellemezhetnénk a Szabad Bisztró nagy testvérét, a Szabad Új Helyet, ami egy sokkal tágasabb hely a Király utcaihoz képest, de legalább olyan finom vegán és laktató fogásokkal.

Neked ajánlott

A