Keresés EN

Éjszakai élet

Éjszakai élet

Edith

A Nagymező utcában található kultikus bárt a 80-as években még Piaf Bárként ismerték, kapui pedig évekig zárva voltak, csak 2020 elején nyitott meg újra a nagyközönség számára Edith néven.

2023. május 18., csütörtök

Éjszakai élet

Ibolya Espresso

Az Ibolya Espresso egy igazi retró kocsma a Ferenciek terén. A kalandos történetű Király Bazár aljában 1968-ban nyílt meg, de a háború előtt volt itt kegytárgybolt, illetve tejivóként és mediterrán kávézóként is működött.

2023. május 9., kedd

Éjszakai élet Gasztró

MÚZSA

A magyar szecessziós építészet egyik kiemelkedő épületében, a Gresham-palotában nyitotta meg kapuit a Múzsa. A cél az volt, hogy a Gresham múltja, jelene és jövője, a szecesszió, Budapest aranykora, a teremtő női erő és az elegancia minden szinten megjelenjen a Múzsában, nemcsak az enteriőrben, hanem a mixológiában és a gasztronómiában is.

Éjszakai élet

UltraIbolya

Ha a Ferenciek terén található Ibolyában nincs hely, akkor ott a néhány méterre tőle található második helyük, az UltraIbolya. A retró hangulat és a design maradt, a piros műbőr székek eredetiek, a dunaújvárosi Hangulat Bárból érkeztek és a jellegzetes, narancssárga lámpák sem utángyártottak.

2023. május 8., hétfő

Éjszakai élet Gasztró

IKON Piano Bar & Bistro

Kevés olyan hely van ma már Budapesten, ahol vacsora közben, szerdától szombatig élőzenével várják a vendégeket. A bulinegyed közepén, a Kazinczy utcában a régi elfeledett bárok emlékét felelevenítve, de mégis a mai igényeknek megfelelő köntösben nyílt meg az IKON.

Éjszakai élet Gasztró

LEO Bistro

A Hotel Clark Budapest földszintjén találjuk a LEO Bistrót csodás kilátással a Lánchídra, a Clark Ádám térre és a pesti oldalra. Míg fent, a rooftop bárban a könnyed barfoodok, lent a bisztróban a hétvégi ráérős brunchok és a kényelmes vacsorák kapják a főszerepet.

2023. április 28., péntek

Éjszakai élet

White Raven Skybar & Lounge

A Budai Várnegyed egyik legmagasabb pontján, a Hilton Budapest tetején találjuk a White Raven Skybar & Lounge-ot, mely semmihez nem hasonlítható élményt nyújt.

2023. április 18., kedd

Éjszakai élet

Mad Garden Buda

A Mad Scientist Mad Kertjének és a belvárosi Madhouse Budapest bisztrójának a szerelemgyereke, a Mad Garden Buda, amely az óbudai Selyemgombolyítóban vagány kisüzemi sörkertként funkcionál.

2023. március 14., kedd

Éjszakai élet

Hunnia

A Hunnia Art Bisztró egy underground klub a belváros szívében, méghozzá szó szerint, ugyanis a Bank utca egy eldugott kis pincéjében található, amely csak akkor fedi fel magát, ha a kint dohányzó társaságok leleplezik.

2023. március 13., hétfő

Éjszakai élet Gasztró

Este11

A Bartók-negyed vége, a Feneketlen-tó környéke is egyre nagyobb pezsgésnek örvend mostanában. Ehhez a hullámhoz csatlakozott a teniszklub melletti kertben található, a tóra néző Este11 is, ahol hatalmas gesztenyefák árnyékában lazulhatunk, jéghideg koktélok, hazai borok és grillételek társaságában.

2023. február 22., szerda

Éjszakai élet

EASY Art Space

A Széll Kálmán tér és környéke egyre izgalmasabb, hisz sorra nyitnak az érdekesebbnél érdekesebb helyek, mint például az Easy Art Space.

2023. február 3., péntek

Éjszakai élet

ÉTOILE Champagne Bar

A Párisi Udvar passzázsrészében található a pezsgőimádók egyik törzshelye az ÉTOILE Champagne Bar. A fényűző bárban 50-féle tételt, köztük az országban egyedülálló vintage champagne-különlegességeket is kóstolhatunk.

Éjszakai élet

Élesztő Terasz

Az elmúlt évek trendje, a szórakozás a város felett most egy újabb lehetőséggel bővült, ugyanis Budán a korábbi Mammut tető helyén megnyílt az Élesztő Terasz. Első egységük, a ferencvárosi Élesztőház egy igazi sörmennyország Pesten, és most meghódították a Duna másik felét is.

2023. február 1., szerda

Éjszakai élet Látnivalók és kultúra

Főfoto

Az amúgy is sokszínű, kulturálisan pezsgő Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár melletti részen olyan színfolt a Főfoto, amilyen korábban még nem volt Budapesten. Egyszerre kávézó, galéria, labor és fotószaküzlet.

2023. január 27., péntek

Éjszakai élet

KAA

Az egyre színesebb budapesti bárélet egy igazán érdekes új egységgel gazdagodott, méghozzá a Twentysix mellett. A Király utcában található KAA joggal lehet törzshely a koktélkedvelőknek, ugyanis az enteriőr az éjszakai dzsungelt ötvözi egy buja, elegáns bárral.

Éjszakai élet

NOA Mixology

Elegáns beltér, sejtelmes fények és negyedévente megújuló italválaszték vár minket a NOA Mixologyban, mindehhez pedig ingyen kapjuk a Bazilika csodás látványát. Az enteriőr elegáns, bársony és arany színekkel dominált, de jó idő esetén a teraszról is fogyaszthatjuk a különleges italokat.

2023. január 17., kedd

Éjszakai élet

Susuka

A Susuka a VIII. kerület sűrűjében, a Nagy Fuvaros utcában elhelyezkedő kis kocsma. Ránézésre puritán vendéglátóipari egység, olyan, mint egy egyetemi kollégium klubja.

2023. január 10., kedd

Éjszakai élet

Dzzs Bár

A Dzzs Bárt a Nagy Diófa utcában lévő hol célzottan kijelölt találkozóhely egy régi ismerőssel, hol hazafele hajnalban útba esős utolsó célpont. Már kívülről azt sugallja, hogy kicsit lazuljunk már el végre, és legyünk bohémek meg őrültek.

Éjszakai élet

Macska

A Macska az állatokról elnevezett VIII. kerületi hasonló helyektől leginkább abban különbözik, hogy hétvégén zárva tart. Így ide egy kis hippis hangulatért egy fárasztó munkanap végén érdemes ellátogatni.

2023. január 4., szerda

Éjszakai élet

Szomjas Farkas

A Szomjas Farkas a kisüzemi sörök Dob utcai falkavezére, ahol Palágyi Norbert vezet be minket a kraft sörök világába. A tulaj Szomjas Farkas néven autodidakta kóstolóból először sörblogger lett, majd utána váltott egy saját pubra a VII. kerület forgatagában.

2023. január 3., kedd

Éjszakai élet

MANYI – Kulturális Műhely

A MANYI egy összművészeti élményt kínáló kultúrbázis, amely egy XIX. század közepén épült házat lakott be a Margit körút 16. szám alatt. A helyet néhány évig fotósok, festők, digitális művészek használták, majd évekig üresen állt és rogyadozott, míg megjelent a MANYI, és újra egy művészeti színtérré vált.

2022. november 11., péntek

Éjszakai élet Gasztró

Sophisto Champagne Bar & Restaurant (Bezárt)

A Bazilikánál megbújó Sophisto Champagne Barban a buborékos italok a  főszereplők: a proseccók, a champagne-ok, a cavák és a pezsgők, amiket hozzájuk passzoló brunch- és vacsorafogásokkal kóstolhatunk.

2022. november 9., szerda

Éjszakai élet Gasztró

BABA (Bezárt)

A BABA a Sas utca egzotikus hatású és közösségi vendéglátótere. Nagy ablakai már az utcáról csalogatnak be minket, ahonnét egyből a látványkonyhán akad meg a szemünk, szép időben pedig az üvegportálok teljes egészében nyitva állnak, így a társaságok szabadon áramlanak a kültér és a belső tér között.

2022. október 6., csütörtök

Éjszakai élet

Seven Cocktail Bar

A Wesselényi utca legújabb bárjában közel 250 spirit és több mint 80 koktél közül válogathatunk, ráadásul egyik kedvenc bartenderünk, Kormos Richárd, alias Rico keveri a jobbnál jobb italokat.

2022. szeptember 29., csütörtök

Gasztró Éjszakai élet

Blutorange

A Blutorange a főváros első listening barja, vagyis a főszerepben a zene áll, a tökéletes élményért pedig a remek hangzás, a kényelmes kanapék, a mexikói comfort food és a különféle mezcalok felelnek.