Keresés EN

Ez is érdekelheti

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Éjszakai élet

Pici Bar & Nighttaqueria

A Pici bár egy olyan „törzshely” a VIII. kerületben, ahova betérve azonnal otthon érezzük magunkat: parányi méretű, mégis hangulatos, és olyan érzés, mintha csak a haverunkhoz ugrottunk volna fel.

A magyar szecessziós építészet egyik kiemelkedő épületében, a Gresham-palotában nyitotta meg kapuit a Múzsa. A cél az volt, hogy a Gresham múltja, jelene és jövője, a szecesszió, Budapest aranykora, a teremtő női erő és az elegancia minden szinten megjelenjen a Múzsában, nemcsak az enteriőrben, hanem a mixológiában és a gasztronómiában is. A csodálatos Preciosa-csillár alatt kényelmes fotelekben ülve gyönyörködhetünk a Róth Miksa-ólomüvegekben vagy Jungfer Gyula kovácsoltvas munkáiban, a kézzel készített, szecessziós stílusú mozaikpadlóban vagy a pódiumszínpadban, amely az ország első kabarészínpada volt. Az átépített részekben kapott helyet a Concierge Könyvtárszoba a hatalmas House of Staunton sakk-készlettel. Nem véletlen, hogy 2021-ben Európa leglátványosabb bárjának nívódíját is elnyerték. Az itallap megállná a helyét a világ bármelyik nagyvárosának luxusszállodájában vagy bárjában is. A Múzsa bartendere, Rédli Ádám 15 signature koktélt (pl. Mákvirág, Tiszavirág, Essence of inspiration) állított össze a Múzsa szellemében. Az ételeket pedig úgy alkották meg, hogy ne elnyomja, hanem kiemelje a különleges koktélokat. Az étlap – akárcsak a Kollázs Brasserie-ben – Győrffy Árpád executive séfet dicséri. Az alapvetően ázsiai, azon belül is japán ihletésű fogásokat (kacsamáj terrine, pekingi kacsa gyoza, japán panko morzsában sült mangalica) sok helyen prémium hazai alapanyagokkal egészítették ki. Az ételeket csodás herendi porcelánban tálalják.

Tipp: Herendi teadélutánon is részt vehetünk péntektől vasárnapig 15 órától 18 óráig, ahol a süteményeket, teát élőzene kíséretében szervírozzák, azonban előzetes asztalfoglalás szükséges.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

Neked ajánlott

A