Keresés EN

Éjszakai élet

MANYI – Kulturális Műhely

A MANYI egy összművészeti élményt kínáló kultúrbázis, amely egy XIX. század közepén épült házat lakott be a Margit körút 16. szám alatt. A helyet néhány évig fotósok, festők, digitális művészek használták, majd évekig üresen állt és rogyadozott, míg megjelent a MANYI, és újra egy művészeti színtérré vált. Ezért folyamatosan alakítgatják, alulról, már-már organikusan építkezik egy háromfős kreatív csapat által. A több helyszínt is felmutatni képes ház négy különböző szekcióból áll. Az utcafronti részen elsőként a MÁKI Kenyér pékáruit áruló pékség tűnik szembe. Mivel nincs cégér, ezért egyelőre nincs még kiírva semmi a kapura, ezért simán elsétálhat előtte az ember. Ha a kaput megtaláltuk, és beljebb megyünk, egy L alakú udvarban találjunk magunkat, ami leginkább cigizésre alkalmatos. Az udvarból egy vasajtón keresztül jutunk be a szintén L alakú és egész nagy koncertterembe, ami egyben kocsma is, de az enteriőr romkocsma jelleget is ad neki. Fent pedig még két terem található, előtte kisebb terasszal: az egyikben próbákat is tartanak és galériaként is funkcionál, a másik pedig az ital- és ételpult szobája. Érdemes figyelni a Facebook-oldalukat, hiszen színházi előadás, koncert, jóga, standupest, filmklub, workshop meg mindenféle kreatív közösségi program tárháza, így nemcsak munícióért, de szellemi betevőért is irány a MANYI!

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A