Keresés EN

Az Ibolya Espresso egy igazi retró kocsma a Ferenciek terén. A kalandos történetű Király Bazár aljában 1968-ban nyílt meg, de a háború előtt volt itt kegytárgybolt és tejivóként, valamint mediterrán kávézóként is működött. Kalandos történetéről bővebben is írtunk. Egyaránt látogatják a környékbeli egyetemisták, a környéken lakók és a turisták, de sokan indulnak innen a budapesti éjszakába is. A jellemzően barna-narancs színű belső térben sok minden eredeti változatban megmaradt, a régi lámpák egy részét is visszavásárolták. A csapolt meggysör mellett koktélok, fröccsök, sőt eredeti Bambi is kapható. Ami az ételeket illeti, a magyaros konyha jellemző húslevessel, pörköltekkel, de lehet enni pizzát vagy klasszikus melegszendvicset is. A helyszínen sportközvetítéseket is nézhetünk.

Tipp: Ha az Ibolyában nincs hely, akkor nézzünk be a mellette lévő UltraIbolyába

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró

Tantuni House

Aki a gíroszt szereti, az minden bizonnyal szeretni fogja a tantunit is, az autentikus török street foodot, amelynek Budapesten a Tantuni House az otthona.

Gasztró Szponzorált

ARAZ étterem

Az ARAZ éttermet Budapest bohém negyedében, a Dohány utcában találjuk, ahol egész évben változatos, ízletes heti menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várnak minket.

új hely

Quentin′s Burger

A Ferenc téri Quentin′s Burger azok kedvence lesz, akik imádják Tarantinót, a klasszikus hamburgereket, na meg a 90-es éveket. A hely alapítói odavannak Tarantino filmjeiért, és igyekeztek az enteriőrben is megmutatni azt.

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

Neked ajánlott

A