Innovatív street food különlegesség, állítja ételeiről a napokban megnyitott Krumpello. Megkóstoltuk a kínálatot, és kijelenthetjük: nem túloztak, nekünk pedig van egy új kedvenc helyünk.

Amit a Krumpello kínál, az röviden nem más, mint héjában sült töltött krumpli. Hogy pontosan mit töltenek bele, arról egy kicsit később, de az biztos, hogy hasonló étel a jelenlegi hazai street food kínálatban nincs. A két alapító, Ádám és Martin egy külföldi útjuk során kaptak ihletet, és mire hazatértek, úgy döntöttek, hogy megpróbálnak betörni a magyar street food piacra. Addigra már megvolt a fejükben a saját, egyedi verzió is. Tesztidőszakkal kezdték: volt egy pop-up helyük, illetve végigjárták az összes hazai fesztivált egy food truckkal – teljes sikert aratva. Így logikus volt, hogy nyitnak egy állandó helyet. Ez lett a Krumpello.

Az Astoriánál, a Múzeum körút elején található hely korábban gyorsétterem volt, és a Krumpellónak is van egy kis gyorsétterem-hangulata. Ezt nem pejoratívan mondjuk, mindössze a hely kialakításáról juthat eszünkbe egyik-másik gyorsétterem. De igazából a Krumpello ételei olyan kaják, amikkel nem bíbelődik sokat az ember, hanem beugrik, megrendeli, és ha nem viszi el dobozban haza vagy a munkahelyére, akkor helyben és tényleg gyorsan végez vele. 

A Krumpello tehát burgonyaalapú étel, épp ezért kiemelten fontos, hogy milyen a krumplik mérete és formája. Amiből itt főznek, az mind kimondottan a Krumpello számára kiválogatott burgonya, amibe ha sütés után belekerül a töltelék, nagyjából egy 500 grammos, kész ételt kapunk. Jelenleg hatféle ízből áll a kínálat: amerikai BBQ, görög tzatziki, olasz bolognai, indiai curry, mexikói taco és magyaros lecsó, utóbbi az egyetlen olyan héjában sült töltött krumpli, amiben nincs hús. 

A Krumpello ételei kimondottan nagyok és laktatók, már egyetlen íz elfogyasztása megszünteti az éhséget. Augusztusban még bevezető árakon kínálják az ételeket, 2590 és 2890 Ft között, szeptembertől viszont emelkednek, és onnantól kezdve 2990 és 3390 Ft között ehetünk a Krumpellóban. Külön szimpatikus a helyben, hogy nem a sztenderd üdítőket kínálják az étel mellé, hanem saját fejlesztésű limonádét, ami négyféle ízben kapható (málna, rózsavirág, verjus – ami zöldszőlőléből – és krumpellimo – ami pedig egy titkos recept alapján készül–). Négy és fél deci limonádé az íztől függően 890–990 Ft-ba kerül.

A Krumpello hozza a vállalást, új színfoltot és ízvilágot hoz a hazai street food közegbe, ráadásul nagyon kitalált és nagyon finom is, amit kínálnak. Az pedig külön üdvös, hogy szegény krumpli, amit szinte már csak sült krumpliként fogyasztunk, és az édesburgonya kissé visszaszorította a jelentőségét az utóbbi években, most újra gasztrotényezővé válik – a Krumpellóban biztosan. 

Elérhetőségek

Krumpello

Címkék