Legyen szó esküvői ebédről vagy vacsoráról, szülinapról, csapatépítőről, lány- vagy legénybúcsúról, netán romantikus lánykérésről vagy bármilyen családi és céges rendezvényről, a tökéletes helyszín megtalálása nem mindig egyszerű feladat. A különleges alkalmak megérdemlik, hogy felkutassuk a legjobb vendéglátóhelyeket, ebben nyújtunk most segítséget nektek. Hét olyan helyszínt mutatunk a főváros egyik legszebb környékén, a budai Vár kanyargós kis utcáiban és a Hegyvidéken, ahol már maga a lokáció is garantálja, hogy felejthetetlen élményben lesz részünk.

A Várnegyed olyan szuper helyszíneket rejt, mint Jamie Oliver rusztikus, mégis lezser olasz étterme, a gourmet street food fogásaival csábító Baltazár és a kifinomult eleganciájú, romantikus Pierrot. Ha a hagyományos ízeket és a békebeli hangulatot keressük, akkor a Pest-Buda Bistro és a 21 A Magyar Vendéglő lesz a tökéletes választás, ha pedig egy régi-új klasszikust fedeznénk fel, akkor vegyük az irányt a Fekete Holló Kisvendéglő felé. Nemrég pedig újra megnyitotta kapuit a Spíler BierGarten a Dísz téren, ahol a bajor sörözők autentikus hangulatán csavartak egyet.

Lezser, olasz hangulat: Jamie Oliver’s Italian Budapest

Jamie Oliver első budapesti éttermét a történelmi budai Várnegyedben találjuk. A mennyei olasz ételekkel kápráztató helyszín tágas és világos, hatalmas, földig érő ablakaival és a Mátyás-templomra néző teraszával tökéletes választás bármilyen rendezvényhez. Rusztikus és autentikus olasz ételek várnak ránk, amelyeket Jamie és olasz mentora, Gennaro Contaldo séf közösen álmodott meg. Amennyiben nagyobb társasággal érkeznénk, vagy születésnapi bulit, esküvői ebédet tartanánk, a különleges olasz ételek és az izgalmas atmoszféra csak a kezdet, de már ezzel is le lehet nyűgözni bárkit. Az ital- és koktélkínálat is lehengerlő, így legyen szó legény- vagy leánybúcsúról, szülinapról vagy csapatépítőről, itt biztos mindenki megtalálja a kedvére valót. Ha privát rendezvényhez keresünk helyszínt, az sem akadály: az étterem különterme 27 fő befogadására alkalmas, és teljes privát szférát nyújt. Ha pedig ennél is többen érkeznénk, az egész étterem belső részét kibérelhetjük, amely 87 főt tud fogadni.

További infókat itt találtok.

Vagány atmoszféra: Baltazár

Bátran kijelenthetjük, hogy a Baltazár a budai Vár egyik legvagányabb helyszíne, ahol a gourmet street food ételek vannak a főszerepben, az ételek pedig direkt úgy készülnek, hogy azokat megoszthassuk egymással, így itt igazi közösségi élménnyé válik az étkezés. Az étterem egyik különlegessége a híres spanyol Josper grill, a katalán faszenes grillsütőn pedig olyan komoly húsos fogások és vegetáriánus ételek készülnek, amelyeket garantáltan nem kóstolhatunk máshol. Legyen szó céges vagy családi rendezvényről, csapatépítőről, szülinapról, a Baltazár Grill étterme több opciót is kínál azért, hogy rendezvényünk zökkenőmentes legyen. Ha kisebb, privátabb eseményre keresünk helyszínt, a Baltazár hátsó különterme 30 fő befogadására alkalmas, de ha többen lennénk, az egész étterem is a miénk lehet, ahol 60 fő fér el kényelmesen. Ha jó időben érkezünk, akkor a macskaköves teraszt is bevehetjük, amely már önmagában megadja a kezdő hangulatot, és szintén 60 főt tud befogadni. Legyen szó bármilyen kötetlen eseményről, a Baltazár Grill terasza biztos, hogy a rendezvény fénypontja lesz.

További infókat itt találtok.

Elegáns és romantikus: Pierrot Café & Restaurant

A Pierrot egy lezseren elegáns, kifinomult, mégis barátságos étterem, csodás, romantikus környezetben, 13. századi falak között helyezkedik el, ahol a klasszikus magyar konyhát nagypolgári környezetben fedezhetjük fel. Noha 40 évvel ezelőtt még igen limitált étlappal indult a kávéházként ismert Café Pierrot, mindig figyelemmel kísérte az aktuális újításokat, a sokéves tapasztalatnak köszönhetően napjainkban is csak a legmagasabb minőségben dolgoznak – legyen szó alapanyagról vagy konyhatechnológiáról. A Pierrot belső termei és kertje tökéletes helyszín egy romantikus esküvői ebédre vagy vacsorára. A két belső terem együtt 70, a kert pedig önmagában 70 fő befogadására alkalmas. Kifinomult ételek, széles borválaszték és kérésre élő zongorazene is kísérheti az eseményt. Az esküvő mellett akár lánykéréshez is tökéletes helyszín, ugyanis az étterem eleganciája már a belépéskor romantikus hangulatot teremt. A Pierrot ezenkívül akár egy VIP üzleti ebédhez vagy vacsorához, diplomáciai eseményhez is tökéletes helyszínt nyújt, de a széles borválaszték és az élő zongorazene miatt a borvacsorák is nagy sikert aratnak.

További infókat itt találtok.

Családias és házias: Pest-Buda Bistro

A hagyományos magyar ízek verhetetlen étterme nem más, mint a Pest-Buda Bistro a budai Várnegyedben, ami arra hivatott, hogy elrepítsen minket a hazai gasztronómia világába. Egy dologban mindenki egyetérthet: olyan finom ételeket, mint amilyeneket nagyszüleink csináltak, sehol máshol nem kaphatunk, a Pest-Buda Bistro azonban igyekszik megteremteni ezt a nosztalgikus környezetet és hangulatot. Mindezt gondosan összerakott ételekkel párosítják, amelyek bár ízben nem teljesen hasonlítanak a nagymamánk főztjére, de az biztos, hogy kellemes emlékeket idéznek fel. A Pest-Buda családias hangulata, a házias magyar ízek tökéletes keretet adhatnak egy meghitt rendezvénynek: például házassági évfordulónak, családi ebédnek vagy vacsorának. A vendéglő két teremből, valamint egy gyönyörű teraszból áll. Az első terem befogadóképessége 30 fő, míg a hátsó teremben 24 fő ültetett fogadására van lehetőség. A teraszon további 40 főnek tudnak helyet biztosítani. A termekben vagy az étterem teljes egészében lehetőség van zárt körű rendezvényt tartani, így garantált a privát szféra.

További infókat itt találtok.

A klasszikus békebeli: 21 A Magyar Vendéglő

Ha egy igazi békebeli helyet keresünk, akkor vegyük az irányt a 21 A Magyar Vendéglő felé, ahol a hagyományos ízek kerültek a középpontba, az ételek mégis könnyedén idézik meg a régimódi magyar konyhát. Ennek érdekében a séfek a legjobb alapanyagokkal dolgoznak, és új technikákat, eljárásokat alkalmazva készítik el a legfinomabb fogásokat immár 15 éve. Kiváló magyar ételek, széles borválaszték és a budai Várnegyed különleges hangulata jellemzi az éttermet. Helyi lakosok kedvelt helye a vendéglő, de számos eseményhez nyújt tökéletes rendezvényhelyszínt. Az étterem kötetlen hangulata, elrendezése és adottságai kiválóak, legyen szó céges bulikról, csapatépítő rendezvényekről, borkóstolókról, kisebb-nagyobb üzleti megbeszélésekről, konferenciák záróvacsorájáról vagy diplomáciai megbeszélésekről. Az étterem belső tere 60 fő befogadására alkalmas, így nagyobb csoportokat is szívesen fogadnak, ha pedig jó időben érkezünk, a terasz további 40 főnek adhat helyet. A zavartalan események érdekében a helyszín exkluzívan is kibérelhető. Az étterem felújítás miatt március végéig zárva tart, azonban rendezvényeinkhez addig is foglalhatunk helyet.

További infókat itt találtok.

Régi-új kedvenc: Fekete Holló Kisvendéglő

Finom, hétköznapi fogásokkal vár a Fekete Holló Kisvendéglő, a budai Vár megújult ékszerdoboza. Budapest történelmi negyedében, azon belül is a hangulatos Országház utcában elhelyezkedő hagyományos magyar étterem igazi gyöngyszemnek számít autentikus hangulatával. A hosszú múltra visszanyúló vendéglő az 1930-as években nyitotta meg kapuit, majd száz évvel később még mindig a budai Várnegyed lakosainak kedvence, új koncepcióval és ételekkel, de a régi barátságos hangulattal vár ránk. Ha a budai Várban keresünk rendezvényhelyszínt, mégis fontos szempont a megfizethető ár és az egyszerű, családias légkör, akkor a Fekete Holló Kisvendéglő remek választás. Nagyszerű helyszín születésnapokhoz, családi vagy céges rendezvényekhez, baráti összejövetelekhez. Az étterem két teremből áll, amelyeket együtt exkluzívan is kibérelhetünk, így akár kisebb, akár nagyobb csoporttal érkezünk, mindenre van megoldás. Az egyik teremben 47 fő fér el kényelmesen, a másikban pedig 39 fő, így összességében 86 fő ültetett fogadására alkalmas a helyszín.

További infókat itt találtok.

Bajor söröző modern köntösben: Spíler BierGarten

Nemrég nyitotta meg újra kapuit a Spíler BierGarten a budai Várban, nem is akárhol, a Dísz tér 8. alatt találjuk Buda régi-új sörkertjét, ahol a bajor sörözők hangulata igazi modern köntösben várja a mulatni és falatozni vágyókat. Az étlapon házias ételeket találunk, nem maradhatnak el a rántott húsok és főzelékek, és természetesen a sörkerti klasszikusokat is megtaláljuk, mint a kolbász vagy a malaccsülök, továbbá burgerek és pizzák, no meg kézműves sörkínálat és széles fröccslap vár ránk. Ha egy laza hangulatú összejövetelt szervezünk, legyen szó születésnapokról, céges rendezvényekről, baráti találkozókról vagy családi napokról, akkor a Spíler BierGarten tökéletes választás. Hétfőtől vasárnapig mindennap 11-től egészen éjfélig nyitva tartanak, így a hét minden napján tárt karokkal és természetesen jéghideg, habzó sörrel várnak minket és rendezvényünket.

További infókat itt találtok.

(Borítókép: Kálló Péter – We Love Budapest)

Címkék