A nemrégiben a Kecskeméti utcában, a Star Wars-kiállítás szomszédságában megnyitott bár a nappalra és a kora estére meg a környék egyetemistáira összpontosít.

A Kecskeméti utca kellőképpen forgalmas környék: a belvárosban van, egy turisták által kedvelt és látogatott környéken, és egyetemek is vannak a közelben. A kedd és szombat között mindennap déltől 20 óráig nyitva tartó, nemrég megnyitott Trash! az utóbbiakat célozza meg. Mind a fiatalos belső dizájn, mind pedig a barátibbnál is barátibb árak erre engednek következtetni. Egy korsó sör mindössze 590 Ft, egy deci bor 290 Ft, az eszpresszó pedig 490 Ft, és minden más, az üdítők, a rövidek meg a teák is ugyanebben az árfekvésben vannak. Tipikusan az a hely, ahova előadások után vagy között beül az egyetemista, netezget, olvasgat, és közben még jó értelemben vett koleszos hangulat is körbeveszi.

De ugyanilyen jó alapozó hely is lehet a Trash!-ből az éjszakába nyúló bulik előtt.

A hely barátságos, hívogató hangulatát elsősorban az adja, hogy minden pontja színes graffitikkel telefestett, ami nagyon vidámmá teszi az egyébként nappali méretű, romkocsmaszerű bárocskát. A berendezés innen-onnan összeszedett régi bútorokból lett válogatva, egyenesen a szocialista időszakból, két székfajta ismerős is volt nekem a gyerekkoromból. Ezt a retró érzést erősíti még az is, hogy különféle tárgyakat helyeztek el a térben, melyek szintén a múltra, a 80-as évekre és azok popkultúrájára utalnak. Mint amilyen a műanyag E.T.-figura, a tévémacira emlékeztető plüssmaci vagy a Tetris, ami egy asztalon fekszik.

A hely annyira friss, hogy a neten még meg sem lehet találni, bár lehet, hogy ebben nem is lesz változás. Egyelőre sem weboldala, sem Facebook-, sem Insta-oldala nincs. Igaz, programjaik sincsenek, a helynek meg ugyebár magáért kell beszélnie, ha számít a marketingkommunikáció, ha nem. Amikor ott jártunk – noha csak nemrég nyitott –, majdnem tele volt a hely (a fotók viszont zárás előtt pár perccel készültek, amikor a vendégek már jórészt elmentek). Egyébként később az árak valamivel feljebb fognak kúszni, az olcsóság elsősorban a nyitásnak szól, de annyival nem lesz drágább, hogy ne érje meg azután is ide járnia a környékbeli egyetemistáknak. 

Elérhetőségek

Trash!

1053 Budapest, Kecskeméti utca 5. 

Címkék