A Harminckettesek terén tavaly márciusban megnyitott hangulatos bárocska olyan, mintha a haverodhoz ugranál be egy italra. Szemmel láthatóan mindenki ismer mindenkit, de ha nem, akkor pár perc múlva már ismerni fog.

A már rutinosan éjszakai életet élő fiatalok egyik kedvenc helye lassan egy éve szolgálja ki a betévedőket, sőt a Picinek már valamiféle törzsközönsége is kialakult, akik megbízható bázisként tekintenek az aprócska bárra, ami tényleg olyan kicsike, ahogy azt a neve is sugallja. Nomen est omen, ahogy a műveltebb bohémek mondanák, bár tegyük hozzá, hogy a helynek van egy galériája is, ami nagyobb, mint a lenti rész, és ahol azért le tud csüccsenni legalább 25 ember, pláne ha sok jó emberről van szó, akikről tudjuk jól, mint tesznek egy kis helyen: elférnek. 

A Picit a Harminckettesek tere közlekedési csomópontjában találjuk, tökéletes helyen, így bárhonnan és bárhova jövet-menet betérhetünk oda egy kis megmelegedésre (pláne ebben a hidegben), egy jó szóra, egy sörre, Tubira vagy Club-Mate-re, vagy csak beharapni egy húsos (oldalas) vagy egy vega (laskagombás) tacót. A Pici lehet az este kiindulási vagy végpontja vagy tranzitállomás, de akár az egész éjszakát is eltölthetjük itt, már persze amíg a nyitvatartási idő engedni: kedden és szerdán este 7-től éjjel 1-ig, csütörtökön, pénteken és szombaton pedig 2-ig, szintén este 7-től. Vasárnap és hétfőn zárva tart, de akkor maradjunk mi is otthon, vagy menjünk aznap máshova.

A Pici olyan, mintha a haverodhoz ugranál fel, aztán csak ledobod magad a konyhában, éppen arra, amin még nem ül senki, bármire, amire csak lehet. Itt mindenki ismer mindenkit, legalábbis úgy fest, otthonos és befogadóan barátságos a hangulat meg a közeg. És ha netán mégsem ismersz senkit, az sem nagy gond, mert pár perc múlva biztos, hogy mindenkit fogsz. A Piciben egyetlen dolgot nem lehet: kívülállónak lenni, mert itt mindenki tesó vagy haver

A Pici egyfelől az utóbbi időben egyre szaporodó bohém éjszakai minibárok sorát szaporítja, másfelől pedig a romkocsmás hagyományt is ápolja. Itt egy graffiti, ott egy műanyag gyerekjáték, amott meg egy Szűz Máriá-s kép. Apró részletekből áll össze a hely, látszólag minden random került oda, ahol épp van, mégis együtt az egész szerethető és koherens. Ettől (is) működik, ez a motorja.

A bár még változik, még fejlődik, még alakulgat a maga módján és a sajátos tempójában, miközben valamiféle állandóságot is képvisel: ha az éjszakai élet egy hullámzó, nagy óceán, akkor a Pici az egyik sziget, ahol bátran kiköthetünk egy kis időre. Jó érzés bent lenni, ott maradni, és nehéz aztán haza- vagy továbbmenni. Pláne hogy még DJ is akad időnként, és akkor nemcsak a hely, de a buli sem ereszt.

Elérhetőségek

Pici Bar & Nighttaqueria

Címkék