Mi már alig várjuk, hogy berobbanjon a fesztiválszezon, de szerencsére ahhoz már elég jó idő van, hogy vásározni járjunk. Legyen szó bármilyen szabadtéri időtöltésről, az egyre többünknek gondot okoz, hogy hol és mit együnk. Ha mentesen kell étkeznünk, ételintoleranciával küzdünk, vegák vagy vegetáriánusok vagyunk, vagy egyszerűen csak odafigyelünk az egészségünkre, akkor sokszor szinte lehetetlen megoldani az étkezést, főleg olyan helyeken, ahol leginkább street food kínálat vár ránk. A mentesen étkezőknek azonban mostantól nem kell kompromisszumokat kötniük, hazánk egyik legnagyobb, allergénmentes élelmiszereket gyártó cége, a Szafi Products útjára indította food truckját, ahol a lángostól a hamburgerig megtaláljuk a klasszikus street foodokat, azonban mentes és egészséges kiadásban.

Budapesten és országszerte több Szafi Bisztró vár ránk, melyekről mi is több alkalommal beszámoltunk, ezeken a helyeken a legváltozatosabb mentes és egészségtudatos fogások és alapanyagok közül válogathatunk. Idén pedig útjára indult a Szafi Food Truck, így már fesztiválokon és vásárokon is lehetőségünk lesz odafigyelni a tudatos étkezésre.

„A Szafi Food Truck különlegessége abban rejlik, hogy teljes mértékben allergénmentes, saját gyártású alapanyagokkal dolgozunk. Ezzel garantáljuk, hogy az általunk készített melegételek mentesek a keresztszennyeződésektől, így például a glutén- vagy laktózérzékenyek is bátran megállhatnak nálunk egy finom harapnivalóért” – tudjuk meg.

 

Mentes és egészségtudatos „gyorskaják”

A Szafi Food Truck nem csupán az ételallergiával élők számára jelent változást, ha street foodról van szó. Ha diétázunk, vagy valamilyen okból oda kell figyelnünk a táplálkozásra, eddig komoly kihívást jelentett az étkezés egy vásárban vagy fesztiválon. A Szafi-alapanyagokból készült „gyorskajákat” azonban bátran fogyaszthatjuk, akkor is, ha diétázunk, vegán, vegetáriánus vagy paleo étrendet követünk, vagy egyszerűen csak egészségtudatos életmódot folytatunk.

A food truck választékában leginkább a hagyományos street food ételek allergénmentes változataival találkozhatunk: hamburgerek, pizzák, gofrik és lángosok közül válogathatunk, az árak pedig a hagyományos food truckokkal szemben is versenyképesek. Ennek köszönhetően az allergénmentes ételek egy sokkal szélesebb közönség számára váltak elérhetővé.

Fesztiválokon és vásárokon vár Szafi Food Truckja

„A Szafi Products food truckja fontos lépés az egészségesebb és inkluzívabb társadalom felé. Az ételallergiával küzdők és ételérzékenyek számára ez a kezdeményezés nemcsak az étkezési lehetőségek bővítését jelenti, hanem a társadalmi elfogadás és a megértés növelését is. A Szafi Food Truck így nem csupán az utcai étkezési kultúra része, hanem annak újraértelmezője is” – meséli Ipsits Anita, a Szafi Products tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

A guruló gyorsétkezdével ezentúl a legnagyobb kézművesvásárokon, városnapokon és fesztiválokon is találkozhatunk. Érdemes követni a Szafi Food Truck Instagram-oldalát, ahonnan megtudhatjuk, mikor és hol próbálhatjuk ki a mentes ételeket!

Címkék