Keresés EN

Ez is érdekelheti

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró Szponzorált

Pizza, lángos, hamburger, gofri vagy fánk? – A Szafi Food Truckja mindezt mentes változatban kínálja

Mi már alig várjuk, hogy berobbanjon a fesztiválszezon, de szerencsére ahhoz már elég jó idő van, hogy vásározni járjunk. Legyen szó bármilyen szabadtéri időtöltésről, az egyre többünknek gondot okoz, hogy hol és mit együnk. Ha mentesen kell étkeznünk, ételintoleranciával küzdünk, vegák vagy vegetáriánusok vagyunk, vagy egyszerűen csak odafigyelünk az egészségünkre, akkor sokszor szinte lehetetlen megoldani az étkezést, főleg olyan helyeken, ahol leginkább street food kínálat vár ránk. A mentesen étkezőknek azonban mostantól nem kell kompromisszumokat kötniük, hazánk egyik legnagyobb, allergénmentes élelmiszereket gyártó cége, a Szafi Products útjára indította food truckját, ahol a lángostól a hamburgerig megtaláljuk a klasszikus street foodokat, azonban mentes és egészséges kiadásban.

Budapesten és országszerte több Szafi Bisztró vár ránk, melyekről mi is több alkalommal beszámoltunk, ezeken a helyeken a legváltozatosabb mentes és egészségtudatos fogások és alapanyagok közül válogathatunk. Idén pedig útjára indult a Szafi Food Truck, így már fesztiválokon és vásárokon is lehetőségünk lesz odafigyelni a tudatos étkezésre.

„A Szafi Food Truck különlegessége abban rejlik, hogy teljes mértékben allergénmentes, saját gyártású alapanyagokkal dolgozunk. Ezzel garantáljuk, hogy az általunk készített melegételek mentesek a keresztszennyeződésektől, így például a glutén- vagy laktózérzékenyek is bátran megállhatnak nálunk egy finom harapnivalóért” – tudjuk meg.

 

Mentes és egészségtudatos „gyorskaják”

A Szafi Food Truck nem csupán az ételallergiával élők számára jelent változást, ha street foodról van szó. Ha diétázunk, vagy valamilyen okból oda kell figyelnünk a táplálkozásra, eddig komoly kihívást jelentett az étkezés egy vásárban vagy fesztiválon. A Szafi-alapanyagokból készült „gyorskajákat” azonban bátran fogyaszthatjuk, akkor is, ha diétázunk, vegán, vegetáriánus vagy paleo étrendet követünk, vagy egyszerűen csak egészségtudatos életmódot folytatunk.

A food truck választékában leginkább a hagyományos street food ételek allergénmentes változataival találkozhatunk: hamburgerek, pizzák, gofrik és lángosok közül válogathatunk, az árak pedig a hagyományos food truckokkal szemben is versenyképesek. Ennek köszönhetően az allergénmentes ételek egy sokkal szélesebb közönség számára váltak elérhetővé.

Fesztiválokon és vásárokon vár Szafi Food Truckja

„A Szafi Products food truckja fontos lépés az egészségesebb és inkluzívabb társadalom felé. Az ételallergiával küzdők és ételérzékenyek számára ez a kezdeményezés nemcsak az étkezési lehetőségek bővítését jelenti, hanem a társadalmi elfogadás és a megértés növelését is. A Szafi Food Truck így nem csupán az utcai étkezési kultúra része, hanem annak újraértelmezője is” – meséli Ipsits Anita, a Szafi Products tulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

A guruló gyorsétkezdével ezentúl a legnagyobb kézművesvásárokon, városnapokon és fesztiválokon is találkozhatunk. Érdemes követni a Szafi Food Truck Instagram-oldalát, ahonnan megtudhatjuk, mikor és hol próbálhatjuk ki a mentes ételeket!

Cimkék

Kapcsolódó írás

Gasztró

Kompromisszummentes reggeli, ebéd vagy vacsora? – Irány a legújabb Szafi Bistro & Bakery az Alkotás utcában!

Már az Alkotás utcában is elérhetők a Szafi Bistro & Bakery finomságai, ahol akár vegán, akár mindenevő, illetve valamilyen élelmiszerre érzékeny vagy, biztosan találsz kedvedre való finomságot.

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

új hely Gasztró

David's Kitchen

A belváros legújabb helyére, a David's Kitchenre mondhatjuk, hogy pékség, azonban az nem fedi le teljesen a valóságot. A Klauzál téri üzlet esetében az angol bakeshop sokkal inkább kifejezi azt, hogy itt a remek kovászos kenyerek és pékáruk mellett más is kapható.

Neked ajánlott

A