Február 5. immár 17 éve a Nutella nemzetközi napja. A csokis-mogyorós olasz krém igazi rajongói ilyenkor nem elégszenek meg egy üveg krémmel, hanem megkeresik azokat a helyeket, ahol a Nutella felhasználásával készülnek a finomságok. 5 cukrászdát hoztunk, ahol február 5-től pár napig a Nutelláról szól minden!

SUGAR! shop

Mintha a Nutella-napot a SUGAR! shopban találták volna ki – a Paulay Ede utcában február 3. és 5. között minden a nutellás desszertekről szól. Lesz Nutella-mousse, Nutella-misu, nutellás macaron, gluténmentes sós karamellás brownie Nutellával, sütiszelet, cake pop, sajttorta, forró csoki, shake, jeges kávé és babka – természetesen mindegyik Nutellával. Az igazi rajongók számára Nutella boxot is készítettek Nutellával készült minden földi jóval töltve. 

  • 1061 Budapest, Paulay Ede utca 48.
  • Facebook

Edison & Jupiter

Az Edison & Jupiter ünnepli leghosszabban a Nutellát: náluk február 5. és 11. között kaphatók a különleges nutellás fogások. Egyrészt az étlapon található legnépszerűbb fogásokba csempésztek Nutellát, másrészt a tulajdonos, Matusek Nóri is készül néhány különleges nutellás süteménnyel. Az ikonikus kalács frissen és French toastként is megkapja a csokis-mogyorós koronát, akárcsak a pufi palacsintájuk és a helyben készült croissant. Ezenkívül megkóstolhatjuk az erre a hétre tervezett forró csokit, a nutellás sajttortát és az extra krémes nutellás pohárkrémet is!

  • 1051 Budapest, Dorottya utca 1.
  • Facebook

Dolcissima

Az olasz édességek II. kerületi Mekkája természetesen nem hagyhatja ki a Nutella-napot. Ők minden évben dedikálnak pár édes órát a mogyorós-csokis krémnek. Idén február 3–5. között érdemes hozzájuk ellátogatni, ha megkóstolnánk a vaníliás-nutellás cannolit, a nutellás coda d’aragostát, a nutellás mandorlatót, a sütőtökös nutellás pitét, a sajttortát vagy a többi, egyelőre titkos finomságot, amivel erre a hétvégére készülnek. 

  • 1023 Budapest, Frankel Leó út 21.
  • Facebook

Badass Coffee & Donut

A Váci úti fánkozónak sem kell a szomszédba mennie kreativitásért, a pár négyzetméteres üzletben mindig kitalálnak valami aktuális újdonságot, így aztán természetesen a Nutella-napból sem maradnak ki. A hamvazószerda amúgy is közelít, úgyhogy érdemes őket felírni a hova menjünk a következő hetekben listára, de ha hétfőn, február 5-én megyünk, a nutellás-epres, a nutellás-banános és a ferrerós különkiadást is megkóstolhatjuk.

Habos Gofri

Plusz egynek számít, mert külön nem készülnek február 5-re, de a Ferenciek terén az egyik nagy kedvencünk a kis ablak, ahol a gofri olyan jó, hogy még egy mesekönyvbe is bekerült. A könnyű, légies tészta és a Nutella találkozása pedig illő megemlékezés a Nutella-napról akkor is, ha csak 5 percünk van, hogy fejet hajtsunk Olaszország egyik kedvenc importterméke előtt. 

  • 1053 Budapest, Ferenciek tere 4.
  • Facebook

(Borítókép: Edison & Jupiter)

Címkék