Fordulatos három évet tudhat maga mögött a Haller utca környékének egyik legjobb helye, a brunchozó-ebédelőhely Reggel Délben. Az ő történetük is azt bizonyítja, hogy néhány jól megfogalmazott, őszintén átgondolt alapelv sokat segíthet abban, hogy mindig finom reggelik és laktató ebédek kerüljenek a vendégek elé.

Nem tudjuk, hogy miért csak most jutottunk el a Haller utca szuper kis reggeliző-ebédelőhelyére, de textúrákban tobzódó fogásaival nagyon kellemes meglepetés a környék kissé rideg irodaházai, utcái között. A helyet Boros Benedeknek köszönhetjük, aki nem kevés kitérővel jutott el odáig, hogy saját helye legyen.

Még a 90-es évek végén néhány évet New Yorkban élt, ahol a legkülönbözőbb vendéglátóhelyeken dolgozott, a cateringtől a borbárig. A legnagyobb hatást az Over the Moon nevű hely tette rá, amelynek dán séfje inspirálta azokat az alapelveket, amiket Benedek is magával hozott a vendéglátásba. Amerikából való hazatérése után életének továbbra is része maradt a gasztronómia, ám „hivatalosan” tíz évre magába szívta a multik világa. Mivel maga is a Haller utca környékén dolgozott, saját bőrén tapasztalta meg a környék ebéd- és reggelikínálatának szegényességét, és 2019-ben úgy döntött, hogy a tettek mezejére lép. Ehhez jól jött a környék egykori orvosi rendelőjének ajtaján olvasható „Kiadó” felirat is. Benedek egyezkedni kezdett a bérbeadókkal, mivel a helyiség nem volt meglátni és megszeretni állapotban, de a tulajdonosok az érdeklődést látva szerencsére változtattak ezen, kibontották a falakat, megjelent a hangulatos tér.

A hely rövid idő alatt kezdett beindulni, ám megérkezett a Covid, mikor Benedekéknek olyan napjuk is akadt, amikor egyetlen kávét adtak el. A lelkesedés mégsem lankadt, és végül a szerencse is melléjük szegődött. A Covid egyes hullámait követően ugyanis a filmipar gyorsabban indult be, mint a vendéglátás, aminek következtében a gyártással foglalkozó cégek a forgatások alatt catering nélkül maradtak. Egy napon pedig a Reggel Délben-be is besétált egy filmes arc, hogy vállalnak-e cateringet, ők pedig igent mondtak, és bár ez extra terhelést és nagyon hosszú napokat hozott, megoldották a feladatot.

A Reggel Délben hároméves története tehát elég fordulatosra sikeredett: üresség, saláta, cateringes inszomnia, reggelik, ebédek árán jutottak el a mostani, nyugodt időszakig, sőt Benedek néhány hónapja még nagyobb fába vágta a fejszéjét, ugyanis társaival átvette a Bagerit és a hozzátartozó többi egységet is. Az eltelt idő alatt viszont mindig volt néhány alapelv, amit minden esetben betartottak:

ne spóroljunk az alapanyagok minőségén, és a legfontosabb a vendég elégedettsége.

Benedek jelmondata a címben olvasható szlogen, ennek megfelelően pedig laktató, nem túlbonyolított, de változatos textúrájú és ízű ételeket kóstolhatunk náluk.

Vannak édes és sós reggelik, 

amikhez természetesen a Bageriből érkezik a pékáru, szendvicsek és hamburger, ebédre pedig húsos, húsmentes és vegán menüből választhatunk (leves + főétel: 3490 Ft). Mi a vöröslencse-főzeléket próbáltuk aszalt paradicsommal, bárkinek ajánljuk.

Kedvenceink egyébként már rövid ott-tartózkodásunk alatt is lettek, még most is nagyokat nyelve gondolunk vissza a külsejében is egyszerű almás zabkására (1990 Ft), a krémes zabrétegek alatt ugyanis juharszirup és kevés almaecet keverékében karamellizált almát találunk, illatos és ízgazdag finomság. De napkezdésnek jóleshet egy kis granola (2490 Ft) is, aminek az alapjába jókora pekándiók, mandulák és más magvak sültek.

Ha pedig délnél tovább tartó lendületre vagy gyors, ropogós ebédre vágyunk, akkor próbáljuk ki a grillsajtos szendvicset (2490 Ft), hiszen nem is kell az életben nagyobb élvezet, mint a kívül-belül vajazott, ropogós kenyérdarabot belemártani a házi ketchupba, majd a pecorino, cheddar, Gruyère és edami sajttól nyúlós, jalapeñodaraboktól picit csípős falatokat a szánkba helyezni. Ha nagyon éhesek vagyunk, akkor szuper választás a Philly cheesesteak (4290 Ft) is, hátszínnel, sajttal, sült paprikával és szemtelenül krémes majonézzel.

Címkék

Elérhetőségek

Reggel Délben 1095 Budapest, Haller utca 16–18. Facebook-oldal