Az Architizer amerikai építészeti magazin minden évben több kategóriában díjazza a világ legkiválóbb építészirodáinak – véleményük szerint – időtálló munkáit, melyek közé idén három magyar iroda egy-egy munkáját is beválasztotta a szigorúan szakmai zsűri. A Naplás-tónál felépült kilátó mellett díjazták a Terv utcai Zöldike Bölcsődét, valamint a Néprajzi Múzeumot is.

Az Architizer építészeti magazin május 30-án hirdette ki a végeredményt, mely alapján három magyar építésziroda egy-egy munkája is elismerésben részesült, sőt az egyik a kategória fődíját érdemelte ki. Ez pedig a Robert Gutowski Architects által tervezett Naplás-tavi kilátó, ami az Architecture + Joy kategória zsűrijétől a fődíjat kapta meg. 

Az Archikon iroda munkája, a budafoki fennsíkon, a Terv utcában álló Zöldike Bölcsőde a Kindergartens kategória, a Napur Architect iroda által tervezett Néprajzi Múzeum pedig a Cultural – Museums, valamint a Details – Architecture + Facades kategóriák közönségdíját nyerte el. A nyerteseknek gratulálunk, Budapestnek pedig további hasonlóan remek építményeket kívánunk, mint amiket most díjaztak. 

Címkék