A 150 éves Néprajzi Múzeum a magyar nép hagyományos kultúráját mutatja be. A gyűjtemény eredetileg a Nemzeti Múzeum részét képezte, de a lelkes néprajztudósoknak köszönhetően önálló intézménnyé nőtte ki magát. Az évek során többször is átköltöztették, de 2022-ben végre elnyerte méltó helyét a városligeti épületben, melyet Ferencz Marcel tervezett kifejezetten a múzeum számára. A csipkére emlékeztető fémhálós homlokzat és a hatalmas megmászható tetőkert már kívülről is izgalmas látványt nyújt, belül pedig 7000 négyzetméternyi kiállítóteret és a 250 ezer darabból álló gyűjteményt rejtik a falak.

Még több érdekességet tudhattok meg, hogyan éltünk és élünk abban a forgatagban, amit Budapestnek nevezünk a Tárgyban mondom el – Utazás magunkba az Etnográfiai Múzeum segítségével című bónusz podcastadásunkat meghallgatva.

Programok itt

kultúra

Kiállítás nyílik Claudia Andujar magyar származású fotóművész munkásságából

2023. szeptember 15., péntek - 2024. június 30., vasárnap

Indiánok. Lelkek. Túlélők. címmel Magyarországon először lesz látható Claudia Andujar magyar származású fotóművész munkássága, a São Pauló-i Vermelho Galéria közreműködésével. A kiállítás kihagyhatatlan élmény az etnográfia, a távoli kultúrák és a kortárs fotóművészet kedvelőinek is, miközben az amazóniai esőerdők világáról is megrázó üzenetet hordoz. A 124 fotográfia, nagyméretű analóg nagyítások és digitális nyomatok, illetve a további vetített képanyag egyedi megvilágításban tárja elénk az életmű egy fontos szeletét.

Címkék