Május 23-án debütál kedvenc vietnami kávézónk új menüje, de mi már kipróbáltuk a különleges fogásokat. A vendéglátóscsaládból származó vietnami tulajdonos, Hai, és a hely új, vietnami séfje, Luu Trongh Vihn (Vini) egy kis délkelet-ázsiai csavart adtak a hagyományos reggeli élményéhez.

Míg Vietnamból inkább csak a hagyományos konyhát ismerhettük, a Caphéban mostantól a hely szellemének megfelelő, fiatalos, fúziós délkelet-ázsiai ízkavalkádot kóstolhatunk. Kedvenc vietnami kávézónkban az idei tavaszt új séffel, a Good Morning Vietnam és a #Bi egykori főszakácsával, Luu Trongh Vihnnel, vagyis Vinivel köszöntjük, aki egy kis ázsiai rafinériát ad a brunchélményhez. Lesznek hagyományos reggeli fogások, például Eggs Benedict, ami itt vietnami sonkával egészül ki, és saját készítésű bao jár hozzá. Az igazi különlegesség azonban a fogáshoz tartozó hollandi mártás, ami rendkívül krémes, de a kurkumának és a szecsuáni borsnak köszönhetően egy kis pluszszínnel és frissességgel egészül ki. 

Szintén a reggeli fogások közé tartozik az ebédnek is beillő sült, préselt csirkecomb kókusztejes sárga curryvel és jázminrizzsel. Ha azonban könnyedebb ízekre vágyunk a nyári melegben, akkor próbáljuk ki a ponzus marinált dinnyesalátát. A különleges kombináció a következő hónapok egyik favoritja lehet, a dinnye ugyanis szuper párost alkot a citrusos szójaszósszal. 

A mi kedvencünk azonban a desszert volt. Az amerikai palacsinta a tésztába rejtett matchától egészen könnyű lett, a töltelékként használt kardamomos csoki és a friss gyümölcsök pedig egészen nyáriassá tették az édességet. Ezeket a falatokat mártogathattuk egy kis vietnami sűrített tejbe, ami szerintünk elég sok édességnek jót tesz. 

Lesz még pezsgő hedonista napindításhoz, és szerencsére a régi kedvencek is maradnak, a bánh mì szendvics például továbbra is elérhető lesz. Ezentúl tehát nemcsak a megszokott kávék és ételek, hanem újabb finomságok miatt is érdemes lesz betérni a Caphéba. 

Címkék

Elérhetőségek

Caphe by Hai Nam 1114 Budapest, Bartók Béla út 35. Facebook-oldal