Hosszú évek baráti kerti sütögetéseiből nőtte ki magát szűk másfél éve Godó Zoltán pitmaster és Koncz Zsolt étteremvezető közös szerelemgyereke, a Blokk BBQ, ami szerintünk nemcsak a XIX. kerület egyik legjobb amerikai stílusú burgeres barbecue-zója, de a fővárosi toplistánkra is felkerült. Olvassátok el az oldalasok, a pulled pork, Vincent Vega és a Blokk Kahuna burger kispesti történetét.

Régóta kacérkodtunk a gondolattal, hogy átruccanjunk Kispestre barbecue-zni egyet, mert sok szépet és jót hallottunk a Blokkról, és nagyon sajnáljuk, hogy nem ejtettük meg a látogatást már sokkal korábban. Letisztult stílus, tisztaság, magabiztos, karakteres és egyensúlyos ízvilág, vagány Budaprés ciderek és Horizont sörök, Tarantino Ponyvaregénye ihlette burgernevek, omlós szmókeres cuccok és szuper ár-érték arány. Mi kellhet még? Semmi. Részünkről akár már a jövő héten be is költöznénk.

Kezdhettünk volna akár csirkés vagy sertéshúsos wrappel, netán bagettel, de mi végül az Angus marhanyakas lepény mellett tettük le a voksunkat (15 dkg hús, egy választott szósz és két alapfeltét – 3390 Ft, extra cheddar plusz 300 Ft). Külön kiemelnénk az à table! pékáruit, amik igencsak magasra tették a lécet, különösen, hogy ebben a burgeres-BBQ-s műfajban kardinális szerep hárul a bucikra és társaikra. Fantasztikus lepény, 7-8 órán át szmókerezett Angus nyak, szuper házi jalapeño, és nem lóg ki semmi, pompásan egybesimulnak az ízek.

A Piggy boxot sem tudtuk kihagyni, és milyen jól tettük (pulled pork, oldalas és házi kolbász vegyesen, csónakburgonya, mustáros babsaláta, főtt kukorica, választható szósz – 3890 Ft): elegáns, kifinomult ízvilág, omlós állagok és még a különböző hőmérsékletekkel is játszanak a hideg babsalátával. A Blokk burger (pirított vajas buci, 180 g húspogácsa, dupla bacon, vörös cheddar, franciauborka-relish, savanyított fehér hagyma, BLOKKBQ-szósz, white szósz – 2590 Ft, menüben édes hasábburgonyával, borsos majonézzel és kis üdítővel plusz 1090 Ft) legfőbb erénye pedig – azon kívül, hogy nem gitáros, hanem simán lehet kézzel enni – az alapízek egyensúlyában rejlik, ahogy az édesség- és a savérzet tökéletesen kiegyenlíti egymást. 

Bár kezdetben a klasszikus amerikai barbecue volt a fő irány, de a burgereket egyszerűen bekövetelték a törzsvendégek, a végeredményt látva teljes joggal. Barátságos, laza és minden szempontból szuper kis hely a kispesti Blokk BBQ, ahol bármilyen erőlködés és megfelelési kényszer nélkül rakják össze a kifejezetten választékos és magas minőségű kínálatot. A Blokk története kert végi sütögetésekből indult anno, ahol minden alkalommal arra jutottak, hogy ezt bizony árulni kéne, nem pedig megtartani a saját titkuknak. Milyen jól tették, hogy belevágtak! Örülünk, Vincent? Örülünk!

Címkék

Elérhetőségek

Blokk BBQ 1191 Budapest, Üllői út 218/1. Facebook-oldal