gasztró

szerkesztés

A Szigligetről ismerős Taco Truck Budapesten nyitott új egységet

Szerzők

  • Nagy Zsófia

2022. 12. 22. 16:27

Hat éve, hogy a 71-es útnak a szigligeti vár melletti szakaszán az orrunkat nyaranta, biciklizés közben, vagy ha letekert ablaknál autózunk, ropogós churros és fűszeres taco illata csapja meg, ha pedig megállunk, autentikus hangulatban élvezhetjük a finom mexikói fogásokat. Ebben a szuper élményben lehet részünk mostantól a Nádor utcában is, hiszen a tulajdonosok megnyitották új helyüket, a szuper receptek és hangulat pedig jöttek velük.

Kovács Dániel és üzlettársa, Lyskova Petra több év külföldi tartózkodás után döntöttek úgy, hogy hazatérnek Dani szűkebb otthonába, így nyitották meg Szigligeten, a vár közelében a Taco Truckot, amely hamarosan szinte kötelező elemmé vált a környéken nyaralók, biciklizők és autózók körében, ahol a szuper friss ízek mellé igazi mexikói életérzést is kaphatunk.

Petra és Dani, a tulajdonosok

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Ebben az élményben eddig csak nyáron, a Balatonnál lehetett részünk, most viszont már télen is élvezhetjük a csodás élményt, hiszen néhány hete a Nádor utcában nyitottak új állandó egységet. Így most egyszerre élhetjük újra saját balatoni nyaralásaink emlékét, a szuper ízeket és némi latinos hangulatot, a kellemesen berendezett belső térben, Mexikó varázslatos világát idéző környezetben.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Betérve már a hangulattól fölmelegszünk, de azért az ételekről se feledkezzünk meg, hiszen többféle, helyben készült tortillába csavart taco (2100–2400 Ft) és hamburger közül választhatunk, utóbbit tequilában érlelt baconnel, marhahússal, házi bucival (3900 Ft) is kérhetjük. De kipróbálhatjuk a sopa di limát (1900 Ft), a tartalmas, lime-mal ízesített csirkehúslevest is, amihez cheddar sajt, avokádó, koriander, nachos tartoznak. Ezenkívül ropogós churros és helyi italok is várnak minket, de glutén-, laktózmentes és vegetáriánus fogásokat is találunk a menüben.

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Fotó: Szabó Gábor - We Love Budapest

Ránk is fér egy kis vidám, mexikói hangulat, ami akár a balatoni élményeinkkel is keveredhet. Ezért és a tartalmas, friss ízekért is érdemes ellátogatni a Nádor utcai új helyre.

Folytatnád az olvasást? Szeretsz mindig képben lenni, érdekelnek a legújabb budapesti hírek, történetek? Iratkozz fel heti hírlevelünkre, az Insiderre, és legyél te a társaság iránytűje, ha éttermet, kirándulóhelyet vagy programot kerestek!

Ha tetszenek a cikkben szereplő fotók, és szívesen megvásárolnád őket – vagy akár csak egyet – nagy felbontásban, ide írj egy e-mailt: sales@welovebudapest.com. (A fotók kizárólagos tulajdonosa a We Love Budapest Kft.)

Hasonló tartalmak

Admin mode