Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Új egységet nyitott a Salve, már Újbudán is kapható Ferencváros egyik legjobb pizzája

Könnyed tészta, remek olasz alapanyagok, friss saláták, kedves kiszolgálás – Újbudán is van már Salve pizza!

Gasztró

Keződik az asztalfoglalás a jubileumi, meghosszabbított Országos Étterem Hétre

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény.

Gasztró

Műanyag dobozos menzaételek helyett fine dining – A Food Revolution új szintre emelte a házhoz szállítást

Műanyag dobozba pakolt, vastagon sűrített ételek helyett éttermi minőség: a Food Revolution vállalta az ételkiszállítás új szintre emelését.

Gasztró

Így fagyiztunk, lángosoztunk és faltuk a dinnyét régen – Fortepan-galéria

Vannak ételek, amelyeket bár más évszakokban is fogyaszthatunk, mégis nagyon erősen kötődnek a nyárhoz és a strandoláshoz. Ilyen a fagyizás, a dinnyézés meg a lángosozás is. Ez már régen is így volt, amit most Fortepan-fotók sokaságával bizonyítunk.

Fagyi

Fagyizni jó! Nincs is üdítőbb a rekkenő hőségben annál, mint amikor belenyalunk a jéghideg fagylaltba. Az igazi nagy fagyisták szerint a legjobb tesztfagyi a citromízű, mert ha az rossz, akkor az a fagyis biztosan nem jó. Persze kánikulában sokkal elnézőbb az ember, és mindegy a minőség, a mennyiség számít, meg az, hogy mindig legyen fagyi az ember kezében. A fagylalt enyhet hoz, hűsít és talán még boldoggá is tesz. A fagyi – nyáron legalábbis – a(z egyik) legjobb barátunk. 

Lángos

„Két forint a forró lángos, éljen soká Kádár János” – a jól ismert retró rigmus a legenda szerint a Kádár-kor hajnalán született, és egy gyümölcskertész agyszüleménye volt, aki részegen azon kesergett, hogy leverték az 56-os forradalmat. Bár nála még egy forint volt a lángos, és Kádár János sem éltetve volt, hanem épp ellenkezőleg: lesz...a. A szerzőt letartóztatták és börtönbe csukták, a rigmus viszont tovább élt, csak átalakítva: egyrészt, mert kúszott fel a lángos ára, másrészt pedig Kádár János éltetése kifizetődőbb volt, mint az anyázása – bár a lángos ettől még nem lett olcsóbb. Pedig a lángost már akkor is mindenki nagyon szerette.

Dinnye

Sárgadinnye vagy görögdinnye? Vagy jöhet bármelyik, csak dinnye legyen? Valahogy így. A dinnye nálunk nemzeti ügy, már-már hungarikum, legalábbis a görögdinnye. A régiek közül sokan voltak, akik kenyérrel ették, a gyerekeknek meg úgy csúszik a legjobban, ha kézbe kapnak egy szeletet és nagyokat harapnak belőle, a végére érve pedig tetőtől talpig ragadnak a dinnyelétől. Dinnyét enni jó! Mert a dinnye finom.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Éjszakai élet Gasztró

Craft Head Brewpub & Bistro

A Craft Head Brewpub & Bistro egy olyan hely, amely kis és nagy társaságokat egyaránt befogad óriási terében. A Rákóczi úton lévő gasztrokocsma annyi asztallal bír, hogy nehezen elképzelhető, hogy itt valaki ne tudjon leülni.

új hely Gasztró

LuLu Budapest

A LuLu Budapesttel újra nagy élet lett a Széna téren pár éve megszüntetett buszpályaudvar egykori Volán-irodájában. A hely nagy ablakai a Szenes Hanna térre és a Csalogány utcára is nyílnak, ezért bent világos és tágas tér fogad, ahova jólesik beülni és elidőzni egy villásreggeli társaságában.

új hely Gasztró

Rojt és Bojt Coffee

A Rojt és Bojt második egységét is az I. kerületben nyitotta meg, de míg az első egységet a Kosciuszkó Tádé utcában találjuk, addig az új nagyobb kávézó a Gránit lépcső közelében fekszik, így bárhonnan is közelítjük meg a Várat, mindkét oldalon betérhetünk egy kis finomságért.

Neked ajánlott

A