Tavaly még nem gondoltuk – talán jobb is –, hogy idén megint karanténhúsvét lesz. Így aztán idén is virtuális túrát teszünk, és megnézzük, honnan szerezhetjük be vagy szállíttathatjuk házhoz a legjobb húsvéti finomságokat.

Tavaly valahogy mintha nagyobb hangsúly lett volna a házhoz szállításon, mint idén – igaz, akkor nem éltünk egy éve bezárva. A jófajta házi füstölt sonkáknak, foszlós vajas kalácsoknak és pikáns kaszinótojásoknak azonban újra eljött az ideje, úgyhogy hoztunk pár tippet, hova fordulhattok, ha biztosan nem akartok melléfogni idén húsvétkor sem. 

A tavalyi év sikerén felbuzdulva ismét fuzionál a két szomszéd, a Jacques Liszt és DiVin Porcello. Április 1-ig rendelhetünk különböző nemzetiségű (magyar, olasz, spanyol) válogatást a DiVin Porcello prémiumminőségű kínálatából, amihez Misiék csodálatos medvehagymás és sós kalácsai, parasztkenyerei járnak. A kínálatról bővebben itt olvashattok. A 2 fős hidegtálak árai 8700 és 9900 Ft között mozognak, a pékárukat 890 és 950 Ft között mérik.
 
Szintén a tavalyi év nagy kedvence volt a Four Bites Catering – 2 személyes húsvéti bokszaiban idén is rengeteg házi készítésű finomságot, többek között prémiumszívsonkát, medvehagymás pesztót, marinált retket és almás tormakrémet találunk, fonott kaláccsal és egyéb nyalánkságokkal. A kétszemélyes dobozt 7390 Ft-ért rendelhetjük meg a honlapjukon. A csomagokat a XI. kerületben vehetjük át, de Budapesten házhoz is hozzák nekünk – a fenntarthatóság jegyében biciklis futárral.

A Babka idén is odatette magát – 6 különböző sonkával, 7-féle kaláccsal, sütikkel, babkákkal és tavaszra hangolt, húsvétkompatibilis mezzékkel várják az ünnepet. A krémeket bármikor megrendelhetjük, a többit elő kell rendelnünk! Komoly infókért a Facebook-oldalukat érdemes nézni. 
 
Ha pancsos termékekre vágyunk húsvétra, több lehetőségünk is van – a Pancs bolt, a webshop vagy a nagypénteki piac, ha az utolsó pillanatra maradt a sonka, a torma vagy a tojás beszerzése. 
 
A Szent István körúti FALU.-ban is jóféle sonkákat találunk: tokaji mangalicát és kőrösit. Ha kalácsot is szeretnénk mellé, az Artizán kovászos kalácsából lesz hozzá kísérő. Be is mehetünk érte, de kedden és csütörtökön ki is szállítanak. 

Az ünnepekre is mindig gondoló KIOSK-ban hagyományos és vega húsvéti boksszal készülnek – a hagyományosban többek között füstölt sonkát és kolbászt, savanyított zöldségeket és kovászos cipót találunk, míg a vegában céklás humusz, currys tojáskrém és egészben sült karfiol található. Emellett készítenek babkát, bejglit, pogácsákat és tojáslikőrt is.

Ha a széles kínálat mellé keresünk sonkát, akkor érdemes elugrani a Maglódi úti Sonka Házba, ahol hazai és külföldi sonkák közül válogathatunk. 
 
A Bartók Béla úti Zsebiben is mesés sonkákat találunk, ha időben érkezünk – ugyanitt szerezhetünk mellé friss kenyeret vagy kalácsot is.

A Pasarét Bisztróból a kaszinótojás, a franciasaláta és a sonka mellett tokaji aszús kacsmájpástétomot és báránygerincet is rendelhetünk, ha az alap húsvéti dolgok mellett meleg ízekre is vágyunk.
 
Az Essencia Tiago&Evában, ahogy már megszokhattuk, a hazai és a portugál kulináriát keverik – a húsvéti bokszban ugyanúgy találunk tepertő– és tojáskrémet, mint lassan sült báránylapockát vagy Folar de Carnét (portugál kalácsot) chorizóval – többek között. A fúziós csomaghoz portugál borok közül is válogathatunk. 

Rosenstein idén saját füstölésű sonkával, füstölt-főtt egész csülökkel, tormával, főtt tojással, ecetes fokhagymával reprezentálja a klasszikusokat, de többféle bárányétellel, tepis csülökkel és Rosenstein Timi almás lepényével is készülnek. A rendeléséeket április 3-ig ki is szállítják!
 
A Stand25 szintén két csapáson indult el – izgalmas húsvéti főételek, mint a báránysült, a lazacfilé vagy a kacsamáj terrine ugyanúgy rendelhetők, mint a hidegtálas húsvéti kedvencek, a sonka, a kolbász, a töltött tojás vagy a franciasaláta. A Stand remek konyháján olyan retró hangulatú finomságokat is találunk, mint a minifasírt vagy a körözött.

Címkék