gasztró

szerkesztés

Itt vegyél sonkát, kalácsot, húsvéti hidegtálakat, ha biztosra akarsz menni

Szerzők

  • Nemes Nóra

2021. 03. 25. 16:19

Tavaly még nem gondoltuk – talán jobb is –, hogy idén megint karanténhúsvét lesz. Így aztán idén is virtuális túrát teszünk, és megnézzük, honnan szerezhetjük be vagy szállíttathatjuk házhoz a legjobb húsvéti finomságokat.

Tavaly valahogy mintha nagyobb hangsúly lett volna a házhoz szállításon, mint idén – igaz, akkor nem éltünk egy éve bezárva. A jófajta házi füstölt sonkáknak, foszlós vajas kalácsoknak és pikáns kaszinótojásoknak azonban újra eljött az ideje, úgyhogy hoztunk pár tippet, hova fordulhattok, ha biztosan nem akartok melléfogni idén húsvétkor sem. 

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

A tavalyi év sikerén felbuzdulva ismét fuzionál a két szomszéd, a Jacques Liszt és DiVin Porcello. Április 1-ig rendelhetünk különböző nemzetiségű (magyar, olasz, spanyol) válogatást a DiVin Porcello prémiumminőségű kínálatából, amihez Misiék csodálatos medvehagymás és sós kalácsai, parasztkenyerei járnak. A kínálatról bővebben itt olvashattok. A 2 fős hidegtálak árai 8700 és 9900 Ft között mozognak, a pékárukat 890 és 950 Ft között mérik.
 
Szintén a tavalyi év nagy kedvence volt a Four Bites Catering – 2 személyes húsvéti bokszaiban idén is rengeteg házi készítésű finomságot, többek között prémiumszívsonkát, medvehagymás pesztót, marinált retket és almás tormakrémet találunk, fonott kaláccsal és egyéb nyalánkságokkal. A kétszemélyes dobozt 7390 Ft-ért rendelhetjük meg a honlapjukon. A csomagokat a XI. kerületben vehetjük át, de Budapesten házhoz is hozzák nekünk – a fenntarthatóság jegyében biciklis futárral.

A Four Bites Catering doboza

Fotó: Four Bites Catering

A Babka idén is odatette magát – 6 különböző sonkával, 7-féle kaláccsal, sütikkel, babkákkal és tavaszra hangolt, húsvétkompatibilis mezzékkel várják az ünnepet. A krémeket bármikor megrendelhetjük, a többit elő kell rendelnünk! Komoly infókért a Facebook-oldalukat érdemes nézni. 
 
Ha pancsos termékekre vágyunk húsvétra, több lehetőségünk is van – a Pancs bolt, a webshop vagy a nagypénteki piac, ha az utolsó pillanatra maradt a sonka, a torma vagy a tojás beszerzése. 
 
A Szent István körúti FALU.-ban is jóféle sonkákat találunk: tokaji mangalicát és kőrösit. Ha kalácsot is szeretnénk mellé, az Artizán kovászos kalácsából lesz hozzá kísérő. Be is mehetünk érte, de kedden és csütörtökön ki is szállítanak. 

Sonka a Pancsról

Fotó: Pancs Placc/ Facebook

Az ünnepekre is mindig gondoló KIOSK-ban hagyományos és vega húsvéti boksszal készülnek – a hagyományosban többek között füstölt sonkát és kolbászt, savanyított zöldségeket és kovászos cipót találunk, míg a vegában céklás humusz, currys tojáskrém és egészben sült karfiol található. Emellett készítenek babkát, bejglit, pogácsákat és tojáslikőrt is.

Ha a széles kínálat mellé keresünk sonkát, akkor érdemes elugrani a Maglódi úti Sonka Házba, ahol hazai és külföldi sonkák közül válogathatunk. 
 
A Bartók Béla úti Zsebiben is mesés sonkákat találunk, ha időben érkezünk – ugyanitt szerezhetünk mellé friss kenyeret vagy kalácsot is.

Első Pesti SonkaHáz. A kép nyáron készült!

Fotó: Kőrösi Tamás

A Pasarét Bisztróból a kaszinótojás, a franciasaláta és a sonka mellett tokaji aszús kacsmájpástétomot és báránygerincet is rendelhetünk, ha az alap húsvéti dolgok mellett meleg ízekre is vágyunk.
 
Az Essencia Tiago&Evában, ahogy már megszokhattuk, a hazai és a portugál kulináriát keverik – a húsvéti bokszban ugyanúgy találunk tepertő– és tojáskrémet, mint lassan sült báránylapockát vagy Folar de Carnét (portugál kalácsot) chorizóval – többek között. A fúziós csomaghoz portugál borok közül is válogathatunk. 

Fotó: Essência Restaurant - Tiago & Éva / Facebook

Rosenstein idén saját füstölésű sonkával, füstölt-főtt egész csülökkel, tormával, főtt tojással, ecetes fokhagymával reprezentálja a klasszikusokat, de többféle bárányétellel, tepis csülökkel és Rosenstein Timi almás lepényével is készülnek. A rendeléséeket április 3-ig ki is szállítják!
 
A Stand25 szintén két csapáson indult el – izgalmas húsvéti főételek, mint a báránysült, a lazacfilé vagy a kacsamáj terrine ugyanúgy rendelhetők, mint a hidegtálas húsvéti kedvencek, a sonka, a kolbász, a töltött tojás vagy a franciasaláta. A Stand remek konyháján olyan retró hangulatú finomságokat is találunk, mint a minifasírt vagy a körözött.

Hasonló tartalmak

Admin mode