Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

gasztró

shopping

szerkesztés

Zsebi, ahol minden a szeretetről szól – adventi pop-up üzletet nyitottak a dérynések a Bartókon

Szerzők

  • Nemes Nóra

2020. 11. 30. 13:36

A múlt héten a Bartókon nyitott Zsebi olyan, mintha egy gazdagon illusztrált karácsonyi mesekönyv alapján rendezték volna be a kirakatot – a hatalmas habcsókok, gyönyörű kalácsok, bejglik és a méretes diótörő-figura mellett akkor sem tudunk elmenni, ha nagyon sietünk és már rég kinőttünk a mesekönyvekből.

A Zsebi ötlete Kovács Kristófnak, a Déryné tulajdonosának a fejéből pattant ki: „Ez az év nemcsak a vendéglátósoknak, de mindenkinek nehéz volt. Itt az adventi időszak, ami szintén kicsit más, mint a többi évben. Szerettünk volna adni valamit az embereknek, ami szép, ami ünnepi, ami illik az adventhez.”

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

„Zsebi az én kutyám, egy mentett foxi, aki bármilyen baj vagy katasztrófa történik, képes felvidítani. Ezért lett ennek a kávézó-pékségnek a neve is Zsebi” – magyarázza Kristóf a névválasztást.

A most nyitott üzlet egyébként a nyáron rendkívül népszerű Kő fagyi? a Bartókon helyén nyílt. Aggodalomra semmi ok, a mindszentkállai fagyi nyáron visszatér, de amíg téli álmot alszik, addig négy decemberi hétre átadta a helyet a karácsonyi kalácsoknak, süteményeknek és pékáruknak, egy igazi bécsi adventi hangulatot árasztó, szerethető pop-up pékség lett belőle limitált, de nagyon igényes kínálattal. A kenyerek, péksütik és karácsonyi sütemények mind a Déryné konyháján készülnek, de az ötletgazda hangsúlyozta, hogy nem a Déryné reprodukálása volt a cél. 

A kínálatban találunk kovászos kenyereket és bagetteket (580–1280 Ft), bécsi diós és mákos bejglit (2980 Ft), csokis és diós babkát (2980 Ft), csokis, pisztáciás és diós csigát, croissant-t, túrós batyut (490–890 Ft) és a portugálok kedvencét, a pastel de natát (200 Ft), amit egyébként helyben sütnek. Emellett kérhetünk elvitelre olasz pörkölésű kávétZhao Zhou teákatforró csokit, de fűszeres forralt bort is. 

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

A hangulatos üzletben le sajnos nem ülhetünk, de a kirakat előtti asztalkánál megpihenhetünk pár percet. Mivel pici üzletről van szó, az előírásokat pedig betartják, előfordulhat, hogy pár percet várnunk kell, míg sorra kerülünk – addig is gyönyörködhetünk a rendkívül igényesen berendezett kirakatban. Ha bent kell várni a bejglinkre vagy a kávénkra, akkor pedig érdemes elolvasni a boltban kapható sütik és kenyerek történetét, hisz van, amelyik négy generációra nyúlik vissza. 

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

Fotó: Nemes Nóra - We Love Budapest

A Bartók mellett a héten két másik helyen is nyílik majd ilyen pop-up adventi üzlet: az egyik a Pozsonyi úton, a másik pedig a belvárosi Nanushkában. És bár biztos, hogy advent idején évről évre szélesebb a bejglifelhozatal, a Déryné diós és mákos rúdjai még mindig dobogós darabnak számítanak

Hasonló tartalmak

Admin mode