Lassan búcsút inthetünk 2021-nek, hogy aztán elkezdődjön 2022, de előtte annyival adózzunk az egyelőre még idei évnek, hogy megnézzük, mire voltak a legkíváncsibbak az olvasóink. 2021 legnépszerűbb We Love Budapest-cikkeit szemlézzük. A 10. helyezettől indulunk, és természetesen az elsőnél végzünk.

Csodás kerteket rejtő pesti bérházak

Bódis Krisztián fotós, aki nekünk is gyakran készít szebbnél szebb és izgalmasabbnál izgalmasabb képsorozatokat, idén többek között azokat a pesti bérházakat is felkereste pár fotó erejéig, melyek buja kerteket rejtenek az utca embere elől. Ha már bejutni nem tudunk egy-egy zöldben úszó udvarba, legalább képeket nézegethessünk róluk ebben a remek cikkben

Az újranyitás nyara

Az év első fele még a Covidról szólt. Gubbasztottunk otthon a négy fal között, és nem mentünk sehova, maximum kirándulni és bevásárolni. Aztán nyitott az ország, és mindenki azonnal arra vágyott, hogy valahol kint a szabadban ülhessen, a napos vagy a csillagos ég alatt, baráti körben, közel egymáshoz, maszktalanul, végre ismét felszabadultan és pohárral a kezében. Talán ennek is köszönhető, hogy erre a gyűjtésünkre olyan sokan kattintottak, meg persze annak is, hogy az anyag kifejezetten kimerítő, mert minden helyet említ, ami jó, fontos és számít. 

Megérkezett az alaplé, a leveskocka kihívója!

Király Éva dietetikusnak köszönhetően megnyitott Budapest legelső alaplébárja, ami annyira újszerű dolog itthon, hogy csak az igazán elkötelezett háziasszonyok tudták, hogy miről is van szó. Hogy tényleg mennyire érdekli az embereket az alapléprobléma, mi sem jelzi jobban, mint hogy a 10 legnépszerűbb cikk közé is bekerült az erről szóló anyag. Ebből nemcsak az új üzletről tudhatsz meg mindent, hanem az alapléről is, de még azt is, amit sosem mertél megkérdezni – már ha volt egyáltalán ilyen. 

Buli a nosztalgia!

Vizi Ákos grafikus nagy fába vágta a fejszéjét idén, és erről mi is hírt adtunk. Évtizedről évtizedre haladva elkezdte feltérképezni a 2000-es évek előtti Budapest szórakozóhelyeit, kocsmáit és mozijait, majd ezeket felpakolta térképre, és közrebocsátotta, hogy mindenki keresgélhesse rajta múltja talán már nem létező helyszíneit. Az első körben a 90-es évek legendás bulihelyei kerültek térképre, és a még mindig folyamatban lévő projekt számára jó ómen, hogy az erről szóló anyag is bekerült a legolvasottabb cikkeink közé. 

A járt utat a járatlanért el ne hagyd!

A Covidnak lettek ám pozitív hatásai is, az egyik az volt, hogy egyre többen kezdtek el kirándulni és túrázni, de nemcsak akkor, amikor szép volt az idő, hanem egész évben, akár hóban, sárban, ködben, esőben is. A kirándulóhelyek viszont tele vannak színes jelzésekkel, amikről azért nem mindenki tudja, melyik mit is jelent. Cikkünk afféle kisokosként vigyáz ránk, nehogy nyomunk vesszen az erdőben, egyszerűen elmagyarázza, mire kell gondolni, mit kell tenni, ha az egyes jeleket meglátjuk egy-egy fa törzsére festve. 

Budapest múltjának különös mementói

Budapest nemcsak szépségesebbnél szépségesebb épületekkel van tele, hanem bizarr, furcsa és/vagy mai szemmel nézve teljesen funkciótlan építményekkel is. Ezekből bocsátottunk közre egy csokorra valót, ti pedig érdeklődve olvastátok el, hogy mi miért van ott, ahol van, és hogyan, milyen okból került oda. Na persze mindegyikre megvan a logikus magyarázat, ahonnan nézve viszont már egyik építmény sem bizarr és fura, még ha funkciója a magyarázat után sem lesz. 

Keresztül a Dunakanyar legmenőbb függőhídján

Idén a gyadai tanösvényes túráról szóló cikkünket szerettétek a legjobban a kirándulós anyagaink közül. Persze nem véletlenül. Szuper jó függőhíd, mocsárvidék, cölöpökből és fatuskókból kirakott gyalogút és megannyi izgalom várja azokat, akik vállalkoznak arra, hogy végigmennek a tanösvényen. Tipikusan az a vidék és az a nem túl megerőltető, bő 6 km-es túra, amit bármelyik évszakban szívesen ajánlunk az olvasók figyelmébe.

Tudjuk, mit tettél idén nyáron

Bakancslistáink közül legalább egy mindig felkerül az év végi népszerű cikkek listánkra, idén sincs ez másképp. A nyári bakancslista a nyitás után nem sokkal készült, amikor mindenki vágyott már valami olyan programra, amit lehetőség szerint nem otthon, a gép előtt ülve lehet csak élvezni. És ajánlottunk mindent, ami szemnek-szájnak-lábnak ingere: fagyit és lángost, szabadtéri mozit, városi sétát meg mindenféle fesztiválokat. 

Csupa kőből hangulatos zöld kert

Úgy tűnik, idén a kertek érdekelték legjobban az olvasóinkat, mert ez a második kertes cikk az első 10 helyezett között. A cikk egy közösségi összefogás története, melynek során egy csupasz, csupa kő belső udvart alakítottak át a lakók hangulatos kertté egy zuglói bérházban. A végeredmény önmagáért beszél, az összefogás pedig példaértékű. Jó lenne, ha a jövőben egyre több bérház követné a példájukat, de nemcsak Zuglóban vagy Budapesten. 

A szabadságunk filmjei

Azt, hogy még 2021 is a Covidról szólt, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a legolvasottabb cikkünk is erről szólt. Vagyis inkább a járványnak köszönhette a létét. A lezárás alatt született cikk 20 olyan, a szabadságról szóló filmet ajánl, ami ha fizikailag nem is, de lelkileg mindenképpen kiszakít a négy fal közül. Nem beszélve arról, hogy csupa olyan helyen játszódnak ezek a mozik, ahova szívesen elutazna az ember, amikor minden normális. A filmeket természetesen nem csak járvány idejére ajánljuk.

Címkék