Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Ez is érdekelheti

Gasztró

Egy hónapon keresztül most a Deák téri Bamba Marhában is kipróbálhatjuk a smash burgereket

Pop-up smash burger hónap a Bamba Marhánál – a Deák téri egységben megkóstolhatjuk, hogyan kódolták Jancsa Janiék a legújabb burgertrendet.

Gasztró

IN TOWN Hotpot

A kínai gasztronómia sharing conceptjeként ismert hot potjáért nem is kell messzire menni, hiszen a kőbányai Monori Center az egyik legautentikusabb étteremmel mutatja meg a kínai ételek sava-borsát.

Gasztró

Ahol a reggeli frissesség sci-fibe illő gépekből csorog – A Melbourne-ösök új kávézót nyitottak: Coffee Works

A Bon Dia és a My Little Melbourne Coffee tulajdonosai folyamatosan azon pörögnek, hogyan lehetne még jobban bemutatni és még jobban integrálni a specialtykávé-kultúrát a hazai környezetbe. A világos pörkölésű kávé szerelmesei az általuk üzemeltetett új helyen, a Coffee Worksben arra vállalkoznak, hogy összehangolják a Nagycsarnok körül megforduló heterogén közönség igényeit. Még az a szerencse, hogy egy finom kávé ugyanolyan jólesik a piacozó családosoknak, a közvetlen közelben lévő hotel vendégeinek és a környékbeli egyetemistáknak is.

Fontos, hogy legyenek olyan dolgok az életünkben, amelyekért lelkesedni tudunk. Balázsi Péternek és feleségének, Diának, a Bon Dia és a My Little Melbourne tulajdonosainak ilyen szenvedélye a kávé, már közel 10 éve foglalkoznak specialty kávéval. Sokrétű tevékenységük része a coffee coaching, amelynek során kávézóknak segítenek abban, hogy minél professzionálisabb szolgáltatásokat nyújtsanak, baristaképzést indítottak, Racer Beans névvel saját pörkölőjük van, miközben a csavaros fagyit is sikerült új szintre emelniük a Bon Diában.

Az ő üzemeltetésükben nyílt meg májusban a specialty kávézás csak területre kicsiny pesti végvára, a Coffee Works, a Meininger Hotelnek is otthont adó izgalmas, megosztó épületben. A kis helyiségnek az utcára is van kijárata, illetve a parkolóházból is megközelíthető. Az átgondolt, igényes és egyszerű berendezés miatt még sincs átjáróházérzésünk, a különböző bejáratok nagyon szórakoztatóan hívogatják a meglehetősen heterogén közönséget. 

Nagybevásárlás utáni szusszanáshoz ideális a terasz, egyetemistaként két óra között a laptopunkat is könnyedén feltölthetjük, miközben próbáljuk magunkat cold brew kávéval ébren tartani, vagy üzletemberként kocsinkat a parkolóházban hagyva anélkül vehetünk magunknak egy jó erős feketét, hogy drága öltönyünket eláztatná az eső.

Az ébredés új neve cold brew (1250 Ft), és a hatalmas toronyból 8-10 óra alatt, cseppenként érkezik a nedű, amelyhez Racer Beans kávébabot használnak. Tej nélkül, jéggel fogyasztottuk ezt a nagyon erősen koffeines italt, aminek elsőre kifejezetten rumos aromája volt, majd mintha kakaós ízjegyeket lehetett volna felfedezni benne. 

Rusztikus külsejével és csokisságával nagy kedvencünk volt az Aussie cappuccino (840 Ft). Itt egy szép kis La Marzocco kávégép csinál nekünk egy jó eszpresszót, amire ausztrál forrócsoki-por kerül, ezt végül tejhab fedi be. 

Rusztikus külsejével és csokisságával nagy kedvencünk volt az Aussie cappuccino (840 Ft). Itt egy szép kis La Marzocco kávégép csinál nekünk egy jó eszpresszót, amire ausztrál forrócsoki-por kerül, ezt végül tejhab fedi be. 

A folyamat eredményei a tejhabunkban fokozatosan átázó és kipukkanó csokicseppek, amelyek nemcsak ízletesek, de szórakoztató figyelni azt is, ahogy változnak. A batch brew (800 Ft) kicsit talán az americanóra hasonlít, de jóval komplexebb az íze. Az italokhoz a közelben lévő Butter Brothers ízletes péksüteményeit fogyaszthatjuk.

A specialty kávézás a gasztronómia Forma–1-e. 

A specialty kávézás a gasztronómia Forma–1-e. 

Az emberi tényező mellett nagy szerep jut az új technológiákról alkotott tudás jó hangulatú versenyeztetésének, bemutatásának is. Amellett, hogy a lelkes barista természetesen elengedhetetlen (üdvözöljük a cégnél veteránnak számító Dominiket, aki a mi kávéinkat készítette), a technológia, az izgalmas, minőségi alapanyagok és a sci-fibe illő berendezések ismerete, a tudás és a szüntelen kutatás is részei ennek a kávézási élménynek. 

Ne nézzünk ferdén a csodálatosan szép, fabetétes kávégépre, a furcsa őrlőkrekonyhai mérlegekre, időzítőkre, inkább figyeljünk jól arra, hogy a különböző kávéfajták, az elkészítési mód és a hőmérséklet mennyire más ízeket fed fel ugyanabban az italban. Hála a stabil recepteknek, a biztos kezű baristának, a prémiumminőségű alapanyagoknak és gépeknek, a kávé nagyon konzisztens, eszpresszónknak vagy cappuccinónknak teljesen ugyanolyan íze van hétfőn, mint pénteken. 

Szóval azt tudjuk mondani, hogy a siker itt tényleg szenvedélyből fakad, ami jó, az jó, a haszon pedig ennek következménye. Ha betérünk a Coffee Worksbe, akkor ne csak sima koffeintámogatást várjunk, ami továbblendít minket a napunkon, hanem kicsit engedjük el a fantáziánkat, és élvezzük, ahogy ennek hatására a különböző kávék íze kinyílik a szánkban.

Cimkék

Hasonló tartalmak

Gasztró Szponzorált

Új étlap, különleges koktélok az ARAZ Étteremben, és egy mesés szecessziós kávézó a galérián

A közel 15 éves ARAZ Étteremben beszélgettünk Barka Áron séffel, kipróbáltuk a kedvenceket, a mesés kávézó pedig visszarepített az időben.

Gasztró Szabadidő

Vendégségben a Walter Rózsi-villában

A Walter Rózsi-villa egy híres operaénekesnő otthonaként, egykor nagyszabású fogadások és díszes összejövetelek impozáns helyszíne lehetett. Március 9-én, a primadonna egykori villájában ismét a vendéglátásé lesz a főszerep: az Onyx Alkotói Közösség tagjai a meghívottak három tematikus programra.

Gasztró

25. Országos Étterem Hét

A jubileumi, 25. alkalmat ünnepelve tavasszal a szokásosnál hosszabb ideig várja majd a vendégeket az Országos Étterem Hét rendezvény. Március 7. és 24. között országszerte 177 étterem várja a vendégeket, akiknek figyelméért fix, rendkívül előnyös árú, válogatott menüsorokkal, izgalmas fogásokkal és alapanyagokkal versengenek a helyszínek és a séfek. A Top kategória 5900 Ft-tól, a Prémium kategória 7900 Ft-tól, az Exkluzív kategória 9900 Ft-tól kínál 3 fogásos menüsorokat.

Neked ajánlott

A