Füst és omlós BBQ illata lengi be a budaörsi Szabadság út végét – egy új gasztroudvar nyílt az egyre növekvő kertvárosban és nem is akármilyen!

Budaörs nyugati oldalán, Törökbálint felé haladva jobb oldalt találjuk a Gastrogardent, aminek alapkoncepcióját a Briquette tulajdonosa, Ölveczki Sebi álmodta meg, a főegységet üzemeltető csapat szíve-lelke pedig Orsó Gábor, aki a BpBarbq csapatából érkezett, hogy saját álmát tökélyre vigye a smokerekben. A srácok nem viccelnek, ha BBQ ételekről van szó és olyan minőséget prezentálnak, ami miatt még a nagyvárosból is érdemes kilátogatni egy marhaszegyes tálra, burgerre, vagy egy pulled pork szendvicsre.

Emellett a kertben két másik csapattag, a Blitz Pizza és a Manézs Bisztró szélesíti a minőségi kínálatot, előbbi nápolyi stílusú kemencés pizzáival, utóbbi pedig elsődlegesen csodás kisüzemi söreivel. A későbbiekben a csapat tervezi az udvar bővítését további egységekkel, sőt pop-up jelleggel most is szívesen látnak más foodtruckokat.

A Manézs üzemeltetését idén a Hara’Punk Brewing gerilla sörfőző csapat vette át, akik már 9 éve foglalkoznak kraft sörök főzésével, ezért az italsor fontos szegmense az állandóan megújuló, kisüzemi sörös kínálat. A sörök mellett saját, komlós ginjük is elérhető a pultban és általános cél a magas minőségű italfelhozatal, mindez kötetlen stílusban prezentálva. A Manézs jelentése egyébként cirkuszi porond, innen talán nem meglepő, hogy a pult egy átalakított, 50-es években épített cirkuszi alvókocsi.

A burgerek 1990 és 2990 forint között mozognak, a tapasok 1400-3150 forintba kerülnek, köztük az édesburgonyából is kérhető bacon cheese fries-zal (1800 forint). A BBQ tematikába pedig a kolbásztól (1800 forint), a BBQ csirkeszárnyon (2100 forint) és marhapofán (3000 forint) át az 5000 forintos Garden tálig (BBQ csirkemell, pulled pork, cafatos marha, sertésoldalas, csirkeszárny, kolbász, savanyúság, coleslaw, ciabatta) sok minden belefér. A kínálat részeként kistermelői borok – köztük budaörsi pincészeté is –, specialty kávé (Lucky Cup, Szekszárd) és természetes Mayer szörpök is elérhetők Budakesziről.

Azoknak akik ellátogatnának a kertbe, érdemes előzőleg tájékozódni a Facebook-oldalukon, mert a szervezők folyamatosan változó programokkal várják a BBQ-rajongókat az élőzenei akusztikoktól kezdve az izgalmas gasztrohétvégéken át a házi versenyekig. A közösségi térként is értelmezhető Gastrogarden kutyusokkal és kisgyerekkel is ideális célpont, a smoker pedig Budaörsön is dübörög tovább.

Címkék

Elérhetőségek

Gastrogarden 2040 Budaörs, Szabadság út 310. Facebook-oldal Weboldal