„Gasztroarcok a szebb karácsonyért” elnevezéssel indított kampányt három budapesti és egy miskolci vendéglátóhely, hogy ünnepi menüt varázsoljanak azokra az asztalokra is, ahol erre nincs lehetőség. A kezdeményezést bárki támogathatja, ha ételt rendel az akcióhoz csatlakozott vendéglátóhelyekről, és ezzel nemcsak a rászoruló családokat, de a vendéglátósokat is támogatja. Az összegyűlt adomány meleg ételt Budapesten és Miskolcon élő rászoruló családok, az egészségügyben és szociális intézményekben dolgozók kapják meg december 24-én.

2020 nem igazán lopta be magát a kedvenc éveink közé, ugyanakkor számtalan jó kezdeményezés köthető hozzá, ilyen a Gasztroarcok a szebb karácsonyért kampány is, amit a Beerstro 14, a KEG Sörművház, a MADHOUSE és a miskolci zip's brewhouse indított. Idén a vendéglátósok és azok a helyek, amiket szeretünk, sok szempontból nehéz helyzetbe kerültek, volt, akiknek sikerült átállni a kiszállításos rendszerre, de sokan bezárásra kényszerültek. A kampány lényege, hogy egyszerre segítse a vendéglátószektort és rajtuk keresztül azokat is, akik nehéz élethelyzetükből adódóan nem tudnak ünnepi menüt tenni az asztalra, vagy épp munkájuk miatt nem tölthetik szeretteik körében a szentestét.

Az akció lényege, hogy karácsonyi menüt lehet rendelni azoktól a kiszállításra átállt éttermektől és kocsmáktól, amik közel állnak a szívünkhöz, ezzel segítve őket, hogy az év végi mérleg nyelve abba az irányba mozduljon, hogy jövőre is ki tudjanak nyitni. A megrendelt ételek pedig olyan helyekre kerüljenek, ahol vagy nem is álmodhatnak arról, hogy igazi ünnepi menü kerül az asztalra karácsonykor, vagy pedig olyan emberekhez, akik azért dolgoznak szenteste is, hogy a szeretteink gondos kezekben legyenek” – mondta el Verba Gergely, a Szűretlen sörmagazin tulajdonosa, a kezdeményezés ötletgazdája.

Az oldalon megrendelt ünnepi menük a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével jutnak el oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. A rendelés részleteit és menetét a szuretlen.hu oldalán lehet megtalálni, ahol az egyes vendéglátóhelyeknél elérhető menük közül lehet választani. Ha valaki az adományon túl is szeretne segíteni, akkor önkéntesként is segíthet a kiszállításban.

Címkék