A Nagykörúttól nem ismeretlen a kocsmák fogalma, de olyan hely, ahol az ország legjobb sörei frissen csapolva érkeznek korsónkba, és mellé a sörkorcsolyánkat reggel a piacon szerzett finomságokból kreálják, már igencsak kevés akad. A Beerstro üde színfoltja lett a budapesti sörözők palettájának.

A Beerstro eléggé komolyan veszi a minőséget és a kiszolgálást, mégis lazán, barátságosan, nagyzolás nélkül mutatják meg a vendégeknek a legmenőbb söröket. A bár alapítója egy évtizedet töltött New Yorkban a vendéglátásban, ekkor habarodott bele a kézműves sörök világába, és hazatérve épp a sörforradalom kezdeteibe csöppent: Budapesten ekkortájt indult el a Főzdefeszt, mellyel együtt az igény is megjelent a kisüzemi sörök iránt. 

A Rákóczi tér szomszédságában üzemelő bár csaplistáján a folyamatosan változó kínálatban 14-féle sört találunk, melyeket nagy igyekezettel, hozzáértéssel válogattak össze, hogy tényleg mindenki igényeinek megfeleljenek – nemcsak ami az ízeket illeti, hanem az árakat is. A csapokra kerülő söröknél azzal a szimpatikus megoldással találkozunk, hogy a kisüzemi sörök mellett opcióként megjelenik egy–egy olcsóbb ivósör is, persze a minőségi fajtából.

Többségében Szent András söröket találunk fixen a kínálatban, többin pedig szintén hazai csúcssöröket rotálódva: ottjártunkkor épp a Mad Scientist, MONYO, Reketye, Yeast Side, Brew Your Mind és a FIRST finomságaiból szemezgethettünk. 

A csapolt sörök mellett 30–40 üveges/dobozos sör van a hűtőkben, amikben nemcsak hazai, hanem külföldi craft sörök is megbújnak, és a felhozatalt igazi kuriózumokkal is bővítik folyamatosan. A kínálatot megtaláljátok az Untappd applikációban is, ami szinkronban van az aktuális felhozatallal, és az értékelésük mellett egy egészen részletes leírás is található mindegyik fajtáról. 

A Beerstro nem csak a kézműves sörözők palettáját színesíti szépen kigondolt választékával, alaposan feltették a lécet az ételek tekintetében is: kicsit barbecue-beütésű, kicsit magyaros bisztrókonyhát álmodtak meg kifejezetten a sörök mellé. Megtalálható az örök kedvenc hamburger (persze helyben sütött bucival), a BBQ oldalas coleslaw salátával és steakburgonyával, valamint olyan klasszikusok újragondolva, mint a bécsi szelet és a rántott csirkemell.

Az izgalmas sörkorcsolyákat Beni, a séf alkotja meg; a piacról frissen vásárolt hozzávalókból készül a ropogós csirkeszárny pikánsan, házilag készített BBQ szósszal és sajtszósszal,  és a kencetrió, valamint a Beni legújabb kreációja, a hanger steak citrusos salátával, burgonyakoronggal és főtt kukoricával. Az ételeket szép időben a tágas teraszon is elfogyaszthatjuk, ha pedig kíváncsiak vagytok, milyen fogásokat tesztel elő Beni a menübe felvétel előtt, csekkoljátok Instagram oldalát.

Az evés–ivás–mulatás szent hármasából nem hiányozhatnak a közösségépítő események sem, a Beerstro ugyanis az „új törzshelyed" címre pályázik. Kéthetente tiszteletét teszi valamelyik sörfőzde, a csodás sörvacsorák alatt pedig végigkóstolhatod az étlapot. Az aktuális infókat a Facebook-oldalukon találod.

Címkék

Elérhetőségek

Beerstro14 1085 Budapest, József krt. 35. Facebook-oldal Weboldal