A tetőteraszon 320 méteres futókör, szabadtéri edzőpark, zöld lugas és egy kávézóterasz található majd, és a lakosok előtt is nyitva áll.

Többször is írtunk már a Testnevelési Egyetem campusára tervezett fejlesztésekről, melyekhez a generálkivitelező TSPC most megkapta az építési engedélyeket. A TE mintegy 78 000 négyzetméteren, több ütemben újul meg, jelenleg is zajlik a Csörsz utcai atlétikai csarnok és multicsarnok kivitelezése.

Az egyetem Alkotás utcai új épületeiben különböző sportfunkciók kaptak helyet, többek között egy 50 m-es fedett uszoda, fedett atlétikacsarnok, tornacsarnok, labdajátékok terei és lőtér, valamint egy 400 férőhelyes kollégium. A terület beépítése során a történeti kert rekonstrukciója is megvalósul, amely az egyetem hallgatói és oktatói mellett a lakosság számára is nyitott lesz.

Az épülettömb tetején található, 9000 négyzetméteres tetőre is sportpályákat terveztek, mint írják, Budapest legnagyobb tetőteraszán 320 méteres futókör, szabadtéri edzőpark, zöld lugas és egy kávézóterasz található majd. Az Alkotás utca felől nézve elég látványosnak ígérkezik az épület: a finombeton homlokzatburkolaton perforált és dombornyomott elemek is lesznek, a perforáció a tervezői szándék szerint nyitottságot és transzparenciát sugalló héjként fut végig az épületen. Az Alkotás utcában sétálva az uszodatérbe és az atlétikacsarnokba is beleshet az utca embere.

A campus zöld pihenőzónájának szánják a Hauszmann-féle történeti kertet, melyet az atlétikacsarnok 13 méter magas fala zár le. A TSPC tervezői vertikális kert kialakításával kívánták vizuálisan „folytatni” a történeti örökséget: a 66 méter hosszú, 7,5 méter magas, hatalmas falat tájépítész tervezők és speciális szaktervezők segítségével futtatják be zöldfallá.

Címkék