Október 22-24. között négy magyar formáció, köztük Lajkó Félix és Lakatos Mónika koncertjét hallgathatjuk meg élőben a Müpában, valamint rengeteg izgalmas előadást élvezhetünk otthonról online.

Idén másodszorra jön Budapestre a WOMEX, a világzene legnagyobb eseménye, melynek nagy része online lesz megtekinthető. A Hangvető és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál szervezésében valósul meg viszont a Budapest Ritmo feat. WOMEX rendezvénysorozat, aminek keretében a Müpa színpadára állnak azok a magyar zenekarok, melyeket az idei WOMEX zsűrije a showcase-előadók közé válogatott.

Négy tehetséges zenekar, a Dalinda, a Babra, az Ötödik Évszak és a Magos Együttes is élő koncertet ad, és csatlakoznak hozzájuk a magyar világzene óriásai, a Parno Graszt, valamint Lajkó Félix és zenekara; továbbá gálakoncertet ad a WOMEX 2020-as életműdíjasa, Lakatos Mónika, aki cigány származású énekesek közt a világon elsőként részesült ebben a kitüntetésben. Ebből az alkalomból interjúztunk is vele, cikkünk ide kattintva olvasható. A rajongók figyelmébe ajánljuk, hogy új CD-je is ezen a napon debütál.

A koncertek mellett a konferenciabeszélgetések egy részét is a Müpából közvetítik a virtuálisan. A digitális konferencia hivatalos programjában 5 magyar érdekeltségű panel is helyet kapott: szó lesz a népzeneoktatás jövőjéről, lesz networking találkozó a közép-kelet-európai régió világzenei helyzetéről, és szó lesz a Creative nyertes zenei programjairól is. A konferencián helyet kap egy jazzpanel Harcsa Veronika részvételével, valamint a zenei exportirodák találkozója is, amit Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója moderál.

Jegyvásárláshoz és a részletekért keressétek fel a Budapet Ritmo Fesztivál honlapját!

Címkék

Elérhetőségek

Budapest Ritmo feat. WOMEX / CAFe 2020 Facebook-oldal Weboldal