A város egyik legszebb körpanorámáját csodálhatjuk meg az Aria Hotel tetején, ahol szeptember 26-tól már reggelivel is indíthatjuk a hétvégéket, hétköznaponként pedig vacsorával zárhatjuk a napot.

A külföldi turisták hiánya nehéz helyzetbe hozta a budapesti szállodákat, még a 2017-ben a TripAdvisor utazói által a világ legjobb szállodájának választott Aria Hotelt is. A zenei tematikájáról és belsőépítészeti megoldásairól híres, ötcsillagos luxusszálloda ezért új szolgáltatásokat vezet be legkedveltebb helyszínén, a High Note SkyBar rooftop bárban.

A város fölé a 7. emeleten magasodó tetőteraszon szeptember 26-tól hétvégente bőséges reggelikkel várják a vendégeket, elsősorban a magyarokat, mert a cél a hazai közönség megnyerése. Igaz, őket eddig sem kellett noszogatni, hogy felkeressék a rooftop bárt: a vendégkör felét a hotelben megszálló külföldiek mellett mindig az utcáról érkező, kilátásra és jó koktélokra vágyó magyarok tették ki.

Míg korábban csak tipikus bárételek, illetve ebédmenü társaságában gyönyörködhettünk a Bazilika, a pesti belváros és a budai oldal látványában, a High Note SkyBarban az őszi szezont kiterjesztett kínálattal és impozáns, igen széles reggeli menüvel tervezték újra. A reggel 8 és 12 között ide betérő több náció nemzeti reggeli étkét megkóstolhatja az amerikai palacsintától kezdve a skandináv lazac gravlaxon és a magyaros parasztreggelin át az eredetvédett francia croissant-ig. Olyan klasszikusokat sem hagyhattak ki a kínálatból, mint a Croque monsieur, a bundás kenyér, a házi granola és az Eggs Benedict; ha a legjobb tételek összeválogatását nem bíznánk a véletlenre, kérjük csak a High Note reggeli összeállítást (7500 Ft).

Jóvér Ferenc séf eleresztette a fantáziáját, és kitalált egy „signature desszertnek” szánt, High Roll elnevezésű édességet is, ami tulajdonképpen újragondolt fahéjas csiga krémsajtos-brandys öntettel, pekándiós karamellropogóssal és málnaszósszal (2000 Ft).

Nagy figyelmet fordítanak az alapanyagokra: magyar ökotanyáról érkező, omlós szürkemarhakolbász és mangalicasonka, házi krémek, házi lekvárok, saját kovászos kenyér és francia sajtok egészítik ki a különböző tálakat és összeállításokat. Számítsunk rá, hogy – rooftop bár és ötcsillagos szálloda lévén – nem lesz olcsó a brunch, igaz, ez is a fogástól függ: a házi kovászos kenyér és a különböző kencék 900 Ft-ért, egy Eggs Benedict 3100 Ft-ért lehet a miénk.

Az Aria Hotel Liszt éttermének nyitására egyelőre várni kell, addig is a reggelik hétvégenként 8-12 óra között elérhetőek el, hétköznaponként pedig minden nap vacsoramenüvel is készülnek a 7. emeleti bárban.

Címkék