Február 29-én ehetünk utoljára a főváros egyik első számú lángosozójában, ami az Arany János utcai metrómegálló felújítási munkálatainak esik áldozatául. Nagyszabású bulival búcsúznak a lángosfanoktól.

9 évvel ezelőtt nyitott meg az Arany János utcai metrómegálló szomszédságában a Retro Lángos büfé, ami ez idő alatt számtalan magyar és külföldi lángosrajongót szolgált ki. Biztos, hogy mindenki evett itt legalább egyszer, és így mindenkinek fűződik a helyhez valamilyen kellemes vagy vicces emléke.

A Podmaniczky tér felújítását követően most a 3-as metró is fazonigazításon esik át. Megújul az Arany János utcai megálló, jönnek a buldózerek, és elbontják az állomás épületét, meg az ahhoz tartozó bódésort is, melynek része a lángosozó is, ami február 29-én tart utoljára nyitva.

A Buldózer Party névre hallgató utolsó hétvégére színes programcsomaggal várják majd a lángosozó és a lángosozás rajongóit.

Öröm az ürömben, hogy a Retro Lángostól azért nem kell végleg elbúcsúznunk, csupán a büfétől. Kérdésünkre elmondták, hogy rövidesen új helyen újranyitnak, de hogy mikor és hol, arról majd a Facebook-oldalukon tájékoztatnak mindenkit, amint a dolog hivatalossá válik.

 

Címkék