Szavazz! Szerinted mely projekt határozta meg minőségileg, technológiailag vagy művészetileg az elmúlt évet Budapesten?

Ez az év is gazdag volt kulturális programokban, koncertekben, filmekben, magazinokban, színházi előadásokban, építészeti újításokban, közösségi kezdeményezésekben, irodalmi kávézókban, fejlődő vagy szintet tartó fővárosi gasztronómiai egységekben. Ezekből szemezgettek most is a Highlights of Hungary kurátorai.

A 2013 óta létrehívott platform minden évben megrendezi szavazását, amely attól különleges, hogy itt nem csak egy kategóriában voksolhatunk, hiszen elég széles a mezőny. A  lényeg, hogy olyan projektek kerüljenek be a kalapba, amelyek valamiért meghatározták az elmúlt év budapesti életét, kategóriák nélkül, egy kreatív értékszemlélet mentén, legyen szó egy színházi előadásról vagy egy magazinról, de a jelöltek között van a Chez Dodo, Baranyai B. András grafikus-illusztrátor, a nemrég megnyitott és az irodalmi élet központosítására szakosodó Három Holló, a Tünet Együttes Sóvirágja, Andrasev Nadja A nyalintás nesze című animációja vagy a Göncruszkai közösségi méhészet, az Artlocator magazin vagy a legnevesebb kutatókat, tudósokat Budapestre hozó Brain Bar.

https://vimeo.com/208099094

A Highlights of Hungary közönségszavazása január 25-ig zajlik, és ez dönti majd el, hogy melyik közösségi, művészeti vagy társadalmi kezdeményezés volt 2017-ben a legizgalmasabb és legkreatívabb. Hogy kire adjuk le a szavazatainkat, azt egy kurátori csapat által kijelölt 55 projekt közül választhatjuk ki, a nyertes február 1-jén a Katona József Színházban áll majd a dobogóra.

A jelöltek neve a Highlights of Hungary weboldalán érhető el, a szavazás január 25-én tart, és idén nemcsak a közönség, hanem maguk a kurátorok is szavaznak: február 1-jén a tíztagú testület az általuk leginkább kiemelkedőnek gondolt projektet saját díjjal jutalmazza.

A Highlights of Hungary 2017-es kurátorai: Bagi László (újságíró, Forbes), Böszörményi Nagy Gergely (vezető, Design Terminál), Hitka Viktória (képzőművész), Horváth Dorka (újságíró, blogger, BOOKR Kids alapító), Liptay Gabriella (kommunikációs szakértő, KPMG), Megyesi Zsuzsa (art director, A+Z Design), Martinkó József (építészet- és dizájnkritikus, Octogon Magazin főszerkesztő), Szűcs Péter (szerkesztő, újságíró, PetersPlanet.travel alapító), Takács Ákos (marketingvezető, Red Bull Magyarország), Trellay Levente (art director, Telep Art Agency).