Európa legnagyobb jövőfesztiválján most a robotok is terítékre kerülnek. De nem csak beszéd szintjén, ugyanis ellátogat Budapestre Sophia, a humanoid robot is.

A tudomány, a technológia, az üzleti, kulturális és politikai szféra elismert szereplőit vendégül látó fesztivál 2018. június 1-2. között várja majd a Corvinus Egyetem campusára a fejlődés irán érdeklődőket. Az előadók közül húszat már bejelentettek a szervezők. Az első robotvilágsztár, Sophia mellett a fesztiválra látogatók találkozhatnak egy hollywoodi látványtervezővel, szó lesz a startup-mánia veszélyeiről. Számukra a jövő nem az alkalmazott technológiákról szól hanem arról, hogyan hatnak majd ezek társadalmainkra és ránk mint emberekre. A meghívottak köre idén is rendkívül színes, így mindenki talál majd magának számára érdekes témát.

Fellép tehát az Audrey Hepburnről mintázott Sophia, a humanoid robot, Nathan Crowley, Hollywood egyik legkeresettebb és legmerészebb látványtervezője, Margrethe Vestager, dán politikus, aki több milliárdos büntetést szabott ki a tiszta verseny megsértésért a gazdasági szuperligájába tartozó cégekre és Kino MacGregor jógamester.

Rajtuk kívül a 2018-as fesztiválra érkezik még többek között az irodalom és demokrácia kapcsolatát vizsgáló Azar Nafisi író, az anarchokapitalizmus és a Bitcoin hívő Jeffrey Tucker, a startup kultúra ellen kifakadó Shem Magnezi, az olcsó nukleáris energia mítoszával leszámoló Varró László és Andrew Taggart filozófus, aki a Skype-on keresztül osztja meg a Szilícium-völgy kreatívjaival, mit gondoltak évezredek gondolkodói a jó életről.

Az új helyszínt, a Corvinus Egyetem campusát és annak helyiségeit meglepő és modern ötletekkel alakítják majd áta Brain Bar újító szellemiségéhez. Early bird jegyekitt kaphatók.