Stanley Kubrick izgalmat, a kazettavisszatekerő-bajnokság poént, Sascha Braemer groove-okat, a Balcony TV búcsút, a Zagar újdonságot, a WAMP pedig természetes dizájnt hoz a hétvégi életedbe.

Csütörtök
A márciusi Múzeum+ témája a szalon.

Szalon, vagyis a társalgás, a teázás, a gondtalan időtöltés, vagy éppen a tartalmas beszélgetések helye. Az este során a tárlatvezetések mellett Nyári Krisztián legújabb, Festői szerelmek című kötetének részleteibe vezeti be vendégeket, emellett a teázás történetéről, illetve a párizsi szalonokról hallgathatunk meg egy előadást a Nemzeti Galériában.

Kócos fiatalok téblábolnak a Szimpla Kertben – itt nem adnak enni délben? Eddig nemleges választ kaptak és átirányítást a Háztájiba, de 2017 tavaszától a legrégebbi és legnépszerűbb romkocsma is ebédeltet. A menüzés az emeleten, a konyhánál történik a dizájnos kiállítótérben, ahol viaszosvászonnal fedik le ilyenkor a hosszú sörasztalokat és villámgyorsan érkezik a kétfogásos ebéd.Egy amerikai légitámaszpont vezetője azt hiszi, a kommunisták
Amerika elpusztítására készülnek, ezért útnak indítja bombázóit a Szovjetunió ellen. Az amerikai elnök azonnal felveszi a kapcsolatot az oroszokkal, akik elárulják, hogy szinte semmit sem tehetnek. A Stanley Kubrick rendezte Dr. Strangelove-ot a Bem Mozi vetíti csütörtökön.

Placebo hatás vagy sem, sajtszag csapta meg az orrunkat a kis újbudai üzletbe belépve, pedig tudtuk jól, hogy tejnek itt helye nincs. Sőt, hőkezelésnek sem, mivel az üzlet a nyersvegán konyhát képviseli. Valakinek már a vegetáriánus étrend is rémisztő, hát még a vegán, a főzés-sütés nélküli táplálkozás pedig elképzelhetetlen, mi viszont személyesen megtapasztaltuk, hogy az elképzelésből szuper dolgok sülhetnek ki (némi képzavarral élve).

A Say Cheez Raw-ban jártunk.Alexander Sjödin svéd énekes, zenész és dalszerző a katartikus elektronikát keveri az alternatív pop már-már tipikusan „északiasan” melankolikus dallamvilágával. Az eredmény csütörtökön hallható az A38 Hajón.Péntek

A Országos Kazetta Visszatekerő Bajnokságon indulók a szervezők által (korlátozott számban) biztosított 90 perces Polimer és Maxell kazettákkal, HB-s keménységű ceruzákkal vagy golyóstollal, esetleg filctollal vesznek részt.

A versenyen való részvételre a szervezők által ellenőrzött saját kazettával is van lehetőség, de a ZoltánErika kazetták visszatekerése szigorú büntetést és azonnali kizárást von maga után. Ilyen még nem volt sehol, pénteken a Gödörben tényleg lesz.Tavasszal visszatér a nagy kedvenc Budapestre. Sascha Braemer jóvoltából március 10-én a dinamikus groove-ok mellett a dallamoké és az érzelmeké a főszerep a TEREM-ben.Három év után lehúzza a rolót a Balcony TV budapesti csatornája. Március 10-én a Toldiban méltó búcsút vehetsz az ország egyetlen heti rendszerességű zenei csatornájától, melyen az elmúlt 3 év során közel 150 videó készült csodás budapesti panorámával, ismert és kevéssé ismert, feltörekvő zenekarokkal, előadókkal.

Tévedés, hogy az élet megáll a mojitónál, ahogy az is, hogy csak a filmekben engedhetik meg maguknak az elegáns Y-pohárból való italozást. A bárkultúra a gasztronómia sok szépséget rejtő ágazata és Budapesten is egyre menőbb helyeket találunk, ahol martinikat, old fashioned koktélokat, julepeket, daiquirikat készítenek az ügyes kezű bartenderek. Van közöttük elegáns hotel bárja, őrült kísérletezők műhelye, szexi meglepetések helyszíne, mediterrán élményeket felelevenítő bár is. A lényeg, hogy kísérletezzünk és bízzunk a bartenderben, már a hangulatunkról tudja majd, mire van szükségünk. A Nagy Koktélos Összeállítás.Néhány évvel ezelőtt forgószélként söpört végig Európa klubjain GavinLynch, vagyis Matador. A dublini fiatalember most pénteken Magyarországra érkezik egy hatalmas technófuvallattal együtt.

Az Insomnia Tavaszi Fesztivál parádés line uppal, 3 külön stage-en lesz a CorvinClubban. Március 10-én visszatér Droplex, MarkDekoda és a hazai minimal élvonal, vagyis az Insomnia.Szombat
Éppen három éve nyitották meg a 4-es metrót, mely évforduló alkalmából március 11-én 14:00-tól metrósétát szerveznek.

Az állomások bemutatása mellett az építési elvekről és a tervezési folyamatról mesélnek majd.

A Zságer Balázs vezette ŽAGAR zenekar számára 2017 újra egy izgalmas év lesz, hiszen az immár négy tagú csapat új anyagon dolgozik, amelybe rendhagyó módon még a megjelenés előtt a koncerteken belehallgathat a közönség. Magukat újragondolva, kicsit más felállásban ez lesz 2017 első Žagar koncertje.A februári vidéki turnéja után, idén először lép fel Budapesten a MiddlemistRed, ezúttal a negyedik szülinapja alkalmából, az Akvárium
Nagyhallban. Vendég a The Midnight Barbers (UK), akikkel utána együtt indulnak az idei Európa turnéjukra.Az Acousticum Live sorozat következő állomásán a világsztár holland csapat, a Kraak & Smaak alapembere, MarkKneppers érkezik DJ-szettel és egy elbűvölő hangú énekesnővel. Az Egyesült Államokból jön még SlowHands, a multifunkciós gitáros, énekes, DJ, producer, egyszemélyes zenekar.

A pesti éjszakában a bulizók oázisaként funkcionál az udvar, ahol változatos harapnivalókkal nyugtathatjuk meg szénhidrátért ordító pityókás gyomrunkat. A streetfood udvar januárban, februárban a hideg miatt bezárt, most viszont ismét kinyitotta kapuit, ráadásul újabb egységekkel gazdagodva, aminek sok bulizó örülni fog. Természetesen a Karavánról van szó.

Az A38 Hajó saját synthwave sorozata, a DemogorgonParty most először összeáll a Neonhullámmal, hogy elhozza a magyar synthwave legjobbjait egy egész éjszakán át tartó buli formájában.Vasárnap
Robog tovább a Vegan Sunday Market, a Vegan Food Fest csapatának vasárnapi vegán piaca, mégpedig ez alkalommal SteinerKristóffal. Az Anker't-et egy nap erejéig közösségi piactérré alakítják: így a piac mellett főző workshopokkal, kerekasztal beszélgetésekkel és olyan közösségi terek megteremtésével készülnek, amely tovább mutat egy egyszerű vasárnapi piacoláson.

Március 12-én, idén először sok zölddel, virággal és tavaszi hangulattal vár a WAMP. A vásáron ezúttal a természet és a design kapcsolatán lesz a hangsúly, és több olyan márka mutatkozik be, akik termékeik, üzenetük vagy inspirációs forrásuk által kötődnek a természethez és a környezettudatos életmódhoz.

Először Budapesten a cloudrap színtér egyik legnagyobb ígérete, NightLovell. Az alig húsz éves rapper-producer élő fellépései pedig a korai Odd Future-t idézően súlyosak, szóval nem érdemes kihagyni az első hazai klubkoncertjét.