Ha nap mint nap az elektronikus zenei ütemek dübögnek a füledben, akkor nem érdemes elhagynod Budapestet, mert a műfaj nem egy nagyágyúja is erre a hétvégére időzítette magyarországi látogatását.

Csütörtök
Október 12-16.

között
8. alkalommal szervezik meg a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt, egyedi irodalmi és kulturális programokkal, dedikálásokkal, hazai és külföldi könyvújdonságokkal.

A 2011-ben létrejött Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár olyan művészeti kompozíciót mutat be Európa talán legkülönlegesebb kiállítási csarnokaiban, amely bár a legpatinásabb nemzetközi vásárokról ismert kiállítóknak is lehetőséget ad, kiemelten kezeli a máshol talán még nem is látott, a nemzetközi színtéren még fiatal galériákat és művészeket, köztük a jövő épp most feltörekvő sztárjait.

Prágában már dívik különféle nyalánkságokkal megtölteni a kürtőskalácsot, de egy ideje a magyar piac sem áll csehül ebből a szempontból. Augusztus óta az Andrássy úti Street Cakes jóvoltából is majszolgathatsz töltött kürtőskalácsot, sőt a pici hely érdekessége, hogy te magad válogathatod össze a tölcsérbe kerülő plusz tartalmakat.A dán De Sorte Skole nagyszabású hangkollázsokat építő elektronikus zenei projekt. Minden fellépése lenyűgöző audiovizuális élmény, amelyben ott gomolyognak a törzsi ritmusok, a kortárs jazz, az elképesztő látvány és sodró tempók. A Den Sorte Skole előtt pedig a belgiumi artpop fontos zenekara, a Konoba lép fel az A38-ön csütörtökön.Közép-Európa legnagyobb divateseményén közel 50 hazai és regionális tervező mutatja be legújabb kollekcióit október 13-16. között a Várkert Bazárban.

A tavalyi évhez hasonlóan az esemény a Gombold újra!
Közép-Európa pályázat nagyszabású döntőjével zárul.PéntekTöbb mint hatvan program, interaktív workshopok, látványos kísérletek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái: az EötvösLoránd TudományegyetemTrefort-kerti Campusa október 14-én átváltozik az interaktív pályaválasztó fesztivál idejére.

Egy kézműves sütöltöde, amely ráadásul vegán is? A Fill Good pontosan ilyen és még több: a csokis-kakaós vagy banános-csokicseppes csigák mellett kínálnak többek közt rusztikus pizzákat vagy sportszelet-süteményt is. Adalékanyagok nélkül, hazai alapanyagokból, nádcukorral. A Hollán Ernő utcai sütöde ráadásul reggel fél nyolctól nyitva van, így tökéletes nap(be)indító hely lehet minden környékbelinek és áthaladónak.

Az elmúlt fél évtized elektronikus zenéjének egyik legnagyobb hatású duója, a "posztdubstep"-et ambientes lazulással ötvöző Mount Kimbie járt már az A38-on DJ-szettel, illetve a Sziget A38 Színpadán élő produkcióval. James Blake haverjai ezúttal keverik két korábbi fellépésüket, és a hajóra érkeznek egy élő fellépésre.

Pénteken Ladies First bulit tartanak az Ötkertben. Ott lesz Nora Matisse, akit Mc Fedora követ Infragandhival kiegészülve, az estét pedig a Tomorrowlandet is megjárt Edo Denova zárja.

Hernan Cattaneo argentin

DJ- és producerzseni, kiadótulajdonos, a latino house királya, az elektronika Maradonája. Több mint három évtizede van a pályán, ezalatt ő lett hazája, Argentína nemzetközileg legmagasabban jegyzett elektronikus zenésze.
Pénteken az Akváriumban lehet elmerülni a munkásságában.A Necc Party ezúttal a belvárosban szabadul el, ráadásul vendégekkel, több helyszínen, a szuper hang mellett vizuállal. Pici feszengés, majd jóleső felszabadulás a kilencvenes évek és az ezredforduló környékének legneccesebb zenéire, csak úgy, mint eddig.SzombatSzombaton az erősportoké lesz a főszerep a Hegyvidéki Fitparádén, míg vasárnap a Women's Fitmodel World minden bizonnyal idén is nagy népszerűségnek örvend majd.

Sokszor semmi másra nem vágyunk, csak egy olyan helyre, ahol komfortosan érezhetjük magunkat, miközben a barátainkkal beszélgetünk, iszogatunk úgy, hogy ez mégsem a saját nappalink. Nem árt, ha éhség esetén harapnivalót is rendelhetünk, és ehhez kedves, marasztaló vendéglátás is társul. Ezen az elven indultak el az Otthonka ötletgazdái és csaknem egy évig dolgoztak a nagymama házát idéző, de mégsem romkocsmás pub kialakításán.

Benéztünk.

Benjamin Stanford a legnyughatatlanabb zenész címét is büszkén viselhetné, az ausztrált már-már kultusz övezi hazánkban. Dub FX természetesen hírnevéhez méltón idén októberben is valami izgalmassal készül meglepni kedvenc közönségét.Somne a stílus legeredetibb egyéniségeként eleganciával és hozzáértéssel merít el a kortárs technó mély bugyraiban. Szombaton újabb lépést tesznek a Toldiban, hogy Budapest tovább haladjon a minőség útján.A Jerry Lee's Rock & Roll Service a névadója nyomán szilaj, zongoraalapú, táncos rock&rollt játszik egész este. A tavalyi nagy sikerű 10 éves születésnapi koncert után, melyet Jerry Lee Lewis 80. születésnapjával együtt ünnepeltek, ezúttal a saját megalakulásuk 11. évfordulóját a nagy pályatárs, ChuckBerry 90. születésnapjával kötik egybe a MuzikumKlubban tartott koncertjükönVasárnap
A városi kertészek, virág- , gasztro- , és természetes dizájn rajongók piaca, közösségi tere.

A Kiskertpiac olyan vásártér, amely az urbánus és fenntartható életmód kialakításához nyújt inspirációt, a megvalósításhoz szükséges növény-, gasztro- és dizájntermékeket. Ez alkalommal számos chili kistermelő részvételével.

Az újhullám mára már egyáltalán nem ismeretlen fogalom Budapest kávés színterében, és mi szeretjük ezt a vonalat. Bírjuk a filterkávét, szívesen kóstolunk tej és cukor nélkül eszpresszót, és kedveljük, ha a szakképzett baristák valami szépet alkotnak a tejhabunkba. Az alig egy hete nyílt London Coffee Society hatalmas üvegportálján túl is éppen ez történik, azzal a csavarral, hogy itt minden londoni hangulatot idéz: indusztriális a dizájn, Márk, a barista itt tanulta ki a szakmát, a kávé brit pörkölőtől jön, a sütemények között pedig olyan jellegzetességek vannak, mint a banana bread.

Az Erzsébettér hiába központi hely, a környező utcákig kell mennünk, ha megéheznénk, vagy a Bazilika irányába, vagy a Király utca és Madách tér tengelyre. Most a tér Duna felőli részén egy új étkezde nyílt, ráadásul ázsiai, azon belül vietnami témában. A tartalmas leveseken felül sok rizses és tésztás étellel készülnek, vannak dim sum fogások és a desszertek sem állnak meg a sült banánnál. Az ízek rendben vannak és az árszabás is korrekt.

Ebédre?"A Csupor Sörfőzde és az Agárdi Pálinkafőzde összeálltak egy kihagyhatatlan sörpárlat erejéig.” Foglald le asztalodat, találkozz a készítőkkel, és kóstold meg a Bestia és a Black Swan finomságait vasárnap!