A Sziget előtti utolsó rápihenős hétvége következik, ennek és a kánikula ellenére mindenkit lebeszélünk arról, hogy a négy fal között tespedjen csütörtöktől vasárnapig. Mutatjuk, miért.

Csütörtök
Három éve az első 'Egy üveg borral a várban' megmozdulás után most elérkezett az ideje a második felvonásnak.

A koncepció szinte változatlan: azon az egy estén egy "üveg borral" felmennek a várba sokan vagy többen.

Ahogy 3 éve, most is minden csak rajtatok múlik.

Nem titok, készül pár meglepetés is, de ezt majd a megfelelő időben.

A Nolan-féle reboot második - sokak szerint legjobban sikerült - epizódjában Batman (Christian Bale), Gordon felügyelő (Gary Oldman) és a megvesztegethetetlen ügyész, Harvey Dent (Aaron Eckhart) hatásos hadjáratot indítanak a bűnözők ellen. Önként vállalt feladatukat már-már siker koronázza, ám ekkor megjelenik Joker (Heath Ledger), aki a bűnözők között is rettegett, ravaszabb és veszélyesebb bárkinél. A városban újra a félelem az úr, kitör a káosz, és mindenkit megfertőz a romlottság. A filmet megnézheted csütörtök este a Corvintetőn.

A Krisztinatértől egy jó saroknyira, a SzilágyiErzsébetGimnázium melletti csendes kis utcában nyílt egy furcsa nevű, de annál barátságosabb kávézó, ami a kiváló reggelikkel, kávékkal és a barátságos kiszolgálással hamar a környékbeliek kedvencévé vált. Nézz be a Rojt és Bojtba, hogy pontosan miért.

A 2010 elején alakult Ivan & The Parazol egy öttagú rock 'n' roll formáció. A zenekar 21. századra kusztomizálódott beat zenéje a 60-as, 70-es évek new wave irányzataiból táplálkozik. A garázsrock-zenekar első komolyabb sikerét a "Take My Hand" című dalukkal érte el, amellyel hónapokon át az MR2 Petőfi Rádió slágerlistáján szerepelt, megjárva a lista legtetejét is. A banda azóta túl van 3 amerikai és egy londoni miniturnén, bezsebeltek egy MTV EMA díjat és ők adják a tavalyi év Sziget Fesztivál himnuszát is, csütörtökön pedig a Budapest Parkot veszik be.

Péntek

Palacsintával már sokan próbálkoztak az elmúlt években Budapesten, átütő eredményt azonban egyelőre nemigen sikerült még elérni. Az AranyJános utcai metrómegálló közelében viszont most nyílt meg a Crepeta, amely megpróbálkozik azzal, hogy eredeti ötleteket és új, kreatív megoldásokat csempésszen a piac ezen kiaknázatlan területére. Teszteld le, hogy sikerült-e nekik.

"...Kezdetben volt a nyáj és volt a hegy, volt egy kapaszkodó és volt még egy pásztor a kutyájával a tóparti házban, egy lány akinek énekelt éjjel az ablakában. Egy másik, aki a vizet hordta fel a magas hegyre a facsemetéknek minden reggel ment a tavaszlesre és alá és fölé ha emelkedett a nap, a hegy mindig érintetlen és természetes maradt. És városba mentek a vágyakkal simán, titokban tartják hogy a hegyük nincs Budán, se Mecsek se Csergő se Zemplén se Bakony, ott van a dalokban bennük van hallom, és látom a szelet is pajkosan nevet ha nincs dolga a szoknyáknál felkap egy követ és csiszolja, zsebébe dugja és rendre hajnalba fellopja őt Magashegyre..." Pénteken meg este.

Elérkezett a 2015-ös Strandröplabda Országos Bajnokság döntője, pénteken kvalifikációs mérkőzésekkel, szombaton a bejutott 16 női és 16 férfi párossal, vasárnap pedig a legjobb 6-6 csapat küzdelmeivel az érmekért és a dobogós helyezésekért a Kispesti Uszodában.

Brooklyn itt van.
BRKLYN a Gozsdu udvarban. Egy csepp Amerika, egy csipetnyi színesség, de mindenekelőtt egy hely, ahol barátokkal lehetsz.

Egy hely, melynek megálmodói szeretik a jó zenét, támogatják a kultúrát, imádnak jókat enni és inni, hisznek Budapestben és abban, hogy nektek is itt a helyetek!

Ünnepeljétek hát a BRKLYN nyitását és ne feledjétek: hajnalig nincs megállás!

A zúzós, pörgős, beindító rock'n'roll nagymesterei ismét lecsapnak vendégeikkel karöltve ezen az estén.

A hazai rockzenekarok egyik rendkívüli színfoltja az odalépős, mégis fülbemászó gitárzenében utazó budapesti Óriás. Pénteken az A38-on csíphetőek fülön.

Szinte nincs olyan hazai alternatív rockzene kedvelő, aki ne ismerné a Kiscsillag együttest. A bandát Lovasi András, Ózdi Rezső és Bräutigam Gábor alapította, ők egyébként a híres Kispál és a Borz alapítói is egyben. Pénteken a Kobuci kertben koncertezik a zenekar.

Szombat

A hatodik Cinematiné bulit augusztus 8.-án rendezik és ezúttal is elképesztően impozáns a line up. Ismét a nappali „mozizás” mellett kardoskodik Martin Buttrich, aki egyedi hangzásával a budapesti fellépés mellett idén nyáron is bejárja Ibiza legrangosabb bulijait, többek között az Enter.

RichieHawtintól, a Kehekuma/Elrow és a La Familia. Csatlakozik hozzá az ázsiai klubélet kialakulásában vezető szerepet játszó angol acid house és techno úttörő LeeBurridge, aki éppen egy amerikai turnéról érkezik vissza Európába. Érkezik a német SIS, akit egyedi house zenéjéről ismer az elektronikus zenei világ, de itt lesz az olasz származású ibizai titán, Tuccillo is.A három tagú techno formáció a világ számos részén megfordult már, játszottak klubokban, többek közt Franciaországban, Svédországban, Japánban és augusztus 8-án Budapesten is meghallgathatjuk őket. Hazai részről Jerome Andrieux és Bergi fogja kiegészíteni az estét, a tőlük megszokott minőségben. A Much More Londona wndrlnd-et veszi be a hétvégén.

Rajongó vagy? Idegesít, hogy a Szigeten ezúttal sincsenek ott a kedvenc magyar metál bandáid?

Csíped az Akelát, a MobyDick-et, az Ektomorfot? Kíváncsi vagy a The Southern Oracle-re? Akkor irány a Barba Negra Track szombat este!

Az augusztus 8-i szombat éjszaka a hűvös Leedsből érkező Miguel Campbell hozza a forró nudisco és deephouse ütemeket a raqpart és a budapesti éjszakába!

Miguel Campbell már a ’90-es években is jelen volt a leedsi underground zenei világban DJ-ként. Az első komolyabb lépéseket 2006-ban tette: Miguel ekkor alapította saját kiadóját, az Outcross Recordst, és rengeteg diszkó és funk elemet felvonultató szettjei és zenéi gyorsan népszerűvé váltak.

A Tattoo The Sun Fesztivál és Tetoválásverseny az évek során egy igazi városi fesztiváleseménnyé forrta ki magát, ahol mindig kicsit többet kap az ember, mint koncertek sokaságát. Az eseményt idén is megrendezik a Dürer Kertben, ahol fellép többek között a Watch My Dying is.
Vasárnap

A WAMP minden hónapban közel száz tervező munkáit hozza el a belvárosba, s a kínálatban a legkülönfélébb stílus, karakter és alkotói gondolatok mentén megfogalmazott tárgyak szerepelnek. Egyre szélesebb azoknak a kiállítóknak a köre, akik számára a környezetvédelem, az újrahasznosítás, s a felelős gondolkodás igencsak fontos szempont. Közéjük tartozik a különleges, egyedi ruhákat kínáló Rikov márka, amely a felhasznált alapanyagokat speciális, a környezetet kevéssé terhelő eco print eljárással festi meg. A Reborn alkotócsoport táskákat és egyéb használati tárgyakat készít az amúgy hulladéklerakókban landoló, de kifejezetten erős, és értő kezekben új életre kelthető biztonsági övekből. A Mimi'sbooks and crafts régi vintázs papírok, újságok és szórólapok felhasználásával készíti szépséges borítójú füzeteit, amelyeknek lapjai is minőségi újrahasznosított papírból vannak. Szintén a régi tárgyak szerelmese SzászKároly, aki törött porcelánok darabjaiból alkot egyedi és nagyon különleges hangulatú ékszereket.A CMH harmadik és egyben legkomolyabb filmes projektje végre napvilágot lát!

A csapat tavaly nyáron két hétre elveszett az erdélyi hegyek és erdők mélyén, hogy örökhajtós, féktelen bringáikkal meghódítsák a világ egyik legismertebb és legveszélyesebb szerpentinjét, a Transzfogarasiutat.

Augusztus ellenére még mindig sok teljesen új terasz, kerthelyiség debütál a városban. Mivel a hét második felében már délután 6-tól úgy kell vadászni árnyas, hangulatos helyekért, nem csodálkozunk ezen a jelenségen. Bejártuk hát a várost, hogy leteszteljük az újoncokat egy kis hétvégi fröccsözéshez.

Képek a kerítésen, szobrok a padokon, a szökőkút szélén, ékszerek a lépcsőkön, táskák, textilek a kertben, alkotások mindenhol. A Barabás Villa tavasztól őszig kitárja kapuit és havi egy alkalommal kortárs művészeknek, művészeti hallgatóknak ad teret a Villa kertjében, hogy bemutassák alkotásaikat a nagyközönségnek.

A vásárra érkezők hangulatos délután tölthetnek el a Barabás Villa kertjében és a kávézó teraszán, képző-, iparművészeti, design alkotásokat vásárolhatnak a kertben.