Minden idők legjobb áprilisi hétvégi programkínálatával támad a következő néhány nap: indul a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, lesz oldtimer-hétvége, Zsigmond Vilmos-kiállítás, láthatod a magyar jégkorong-válogatottat és a Budapesten zúzó Laibachot.

Csütörtök
Fukui YusukeTESLA-sorozata a 2011-es fukusimai atomkatasztrófával „kezdődött”. A tragédiát követően újra bekövetkezett az a hónapokig tartó alkotói csend, mint az 1995-ös kobei földrengés után. A történtek mindkét esetben olyan „mély aggodalommal” töltötték el a képzőművészt, hogy teljesen meggátolták festészeti és más művészeti törekvéseiben. 1995-ben vegyes technikával elkészített Boksz-objektjeivel, míg 2011-től Nikola Tesla nevével jelzett festménysorozattal dolgozta fel a természet és az ember megbomlott viszonyából következő súlyos problémákat.

A sorozat óriás méretű absztrakt művekkel zárul (2014–2015), amelyek új anyag- és színhasználattal zökkentik ki a befogadót a „megszokott” magasfeszültség hatása alól. A kiállítás megnyitója csütörtökön lesz a Kiscelli Múzeumban.

A brit sajtó már volt, hogy egyenesen a világ legveszélyesebb zenekarának aposztrofálta a csapatot, míg egyik amerikai turnéjuk során egy rádióállomás az államokat eltörlő, és újakat teremtő csoportként mutatta be őket.

A szlovén Laibach munkásságáról – melynek legutóbbi darabja a tavaly megjelent Spectre című album – már doktori disszertációk, filmek és kutatások is napvilágot láttak, az pedig közismert tény, hogy számos más ipari banda mellett a Rammstein is az ő hatásukra alakult. A formáció a Barba Negrában lép fel csütörtökön.

2015 tavaszán a Macesz Bistro életre hív egy új eseménysorozatot, nem titkoltan azzal a céllal, hogy felpezsdítse Budapest belvárosának gasztronómiai életét. Lesz itt minden, mi szem-szájnak ingere: közös főzések (és persze evések), ízharcok, konyhai csaták, felejthetetlen fogások, kiváló borok, és természetesen különleges párosítások a konyhában és a tányérokon egyaránt. nagyvilági ízekre számíthatsz!

Az Italian streat food receptje igazán egyszerű: egy gyönyörű és mára egyre frekventáltabbá váló helyen, praktikus technológiával, autentikus alapanyagokkal készítenek finomat, gyorsan. Tehát lefedi mindazt, amit a street food jelent. Kipróbáltuk Gianni Annoni pastázóját, kövesd a példánkat.

Alapvetően azt gondoljuk, hogy a kézműves sör már egy kicsit kezd túl sok lenni, ellenben tény, hogy a közhelyek tengerében is találunk olyat, amiről még érdemes beszélni. A Csupor egy olyan új hely a mezőnyben, amit azért nyitottak, hogy rávilágítsanak a dolog szenvedélyesebb oldalára, és hogy bebizonyítsák, hogy kemény munkával, tanulással a budapesti fiatalok előtt is nyitva áll a siker kapuja. A szükséges önbizalom mellett persze nem árt, ha mindig van egy jó sör is az ember kezében. Legyen egy a tiédben is csütörtökön!Péntek

2015-ben az ismét a közkedvelt retro helyszínen, a budapesti Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre április 10-12-ig, 100.000 négyzetméteres rendezvényterületen. Az oldtimer autó és motor szerelmeseket több mint 500 db csodaszép veterán jármű várja. A kiállított járművek között akadnak 100 évesnél is idősebb veterán motorok és fakerekű autók.

A 36. Budapesti Tavaszi Fesztiválon színes összművészeti kínálat várja az érdeklődőket: komoly- és kortárs zene, opera, jazz és könnyűzene, pop, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is része a kínálatnak. A 10-én induló Budapesti Tavaszi Fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok lépnek fel, illetve a fesztivál tizenhét napja alatt számos világpremier, magyarországi bemutató, koprodukció és színházi bemutató is lesz.

Április 10-én indul a 22. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál, s kilenc napon keresztül átfogó, sokszínű és színvonalas válogatást ad Budapesten a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén 34 nemzet 52 filmjét hozza el a Titanic a magyar fővárosba, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait - gyakran az alkotásaikat elkísérő művészek társaságában.

23 videoklip, három hangos-slágeres és egy akusztikus-merengős lemezalbum és több száz koncert - a nyolc éve létező sanzon-punk-rock zenekar, a Péterfy Bori & Love Band mérlege a 2007-es indulástól kezdve. A honi énekes-színésznők legnépszerűbbike, Péterfy Bori csapatával idén sem tétlenkedik, pénteken az Akváriumban szülinapozik.

Rowan Tyler Jones művésznevét az amerikai 94-es főútvonal ihlette: ez az út köti össze a house (Chicago) és a techno (Detroit) Mekkáját. Karrierjét a dubstepszcénában kezdte Skreammel és Bengával a londoni aranykorban, az igazi áttörést mégis egy pop/house felvétel hozta Rowan számára. A friss Grammy-díjas Jess Glynne közreműködésével rögzített 'My Love' a világ 27 országában ért fel a listák csúcsára, videoklipjét immáron több mint 80 millióan látták. Route 94 azóta rendszeres vendége a legmenőbb fesztiváloknak, Jamie Jones és Skream klubestjeinek szerte a világban, április 10-én pedig az Ötkert látja vendégül első magyarországi fellépésén.Szombat

A magyar költészet napja alkalmából különleges Verskocka várja a versszerető embereket. Itt bárki elmondhatja kedvenc versét, szavalatát, amit egy kamera is rögzít. Az akció végére - remélhetőleg - egy nagyon hosszú videofelvétellel lesznek gazdagabbak a szervezők, mely felér egy rendhagyó irodalmi közvélemény-kutatással. Mint a megelőző években, a Budapesti Tavaszi Fesztivál idén is törekszik arra, hogy a város köztereit meghódítsa a kultúrának és közelebb vigye a rendezvényt az utca emberéhez.

Bújj Tweed zakóba és tekerj Budapest legszebb utcáin, hogy megállítsd az időt a '20-'30-as évek világában!

A regisztráció kötelező, mely egyúttal az öltözék- és kerékpárversenybe való benevezést is magában foglalja, valamint egy egyedi, sorszámmal ellátott textilkitűzőt, melyet hazavihetsz emlékbe. A támogatói hozzájárulás 1000
Ft, melyet kizárólag a rendezvény lebonyolítására fordítanak.

Zsigmond Vilmos, az Oscar-díjjal és több rangos nemzetközi filmes elismeréssel kitüntetett operatőr munkásságát olyan filmekből ismerjük, mint a Szarvasvadász, a Harmadik típusú találkozások vagy a Fekete Dália. Filmjeinek védjegye a világítás találékony használata, a fény művészi alkalmazása. Egyedülálló stílusának köszönhetően munkássága sokszínű: képei hol költőiek, hol realisták, részletezőek vagy grandiózusak.

A Ludwig Múzeum kiállításának gerincét eddig még soha be nem mutatott fotók alkotják. Zsigmond Vilmos az ötvenes évek elején, még Magyarországon kezdett el érdeklődni komolyabban a fotóművészet iránt.

Újfent közeledik a hónap második szombatja, ezért itt az idő, hogy piacozz egy jót a Szimplában.

Lesz minden földi jó, főleg ami a bringázáshoz kapcsolódik.

Természetesen használt, felújított bringa-gyöngyszemek is várnak majd rátok.Soerii & Poolek új nagylemezt ad ki. Két részben.

Ó igen, és ha ez magában nem lenne elég ok az őrjöngésre, akkor itt egy kis kiegészítés: Soerii & Poolek új nagylemezt ad ki, Papp Szabival az összes dal énekesi posztján, és az azt követő turné frontembereként is. Waat? Vendégekből persze ezúttal sincs hiány, Halott Pénz, Szűcs Krisztián (HS7), Molnár Tomi (Anti Fitness Club), Berger Dalma (Volkova Sisters) és MYRA Monoka is szerepelnek így vagy úgy a lemezen. Ez a szombati koncert az Aranyalbum.torrent Volume 1 bemutatója lesz, de persze a régi slágerek mint Elton John, Rohadt Szexi, Valahol Messze, Brutális Nyár, Maximális Extázis, Baby ésatöbbi is felcsendülnek kb. 134 decibellel.
Vasárnap

A Babramegy blog és a Lumen Zöldség és Közösségi Szolgáltató szervezésében megrendezésre kerül az 1.Ázsiai Gőzbuci Fesztivál!
A vasárnapi brunch jegyében nézz be a Lumenbe, és próbáld ki ezt az itthon alig ismert remek ázsiai ihletésű street food-ot!

Piacon vagy kézművesvásáron nézelődni összehasonlíthatatlanul nagyobb élmény, mint beugrani a legközelebbi üzletbe vagy szupermarketbe. Beszélgethetsz az árusokkal, akik minden termék történetét ismerik, és ha jó alkudozó vagy, a kiszemelt darabokat baráti áron viheted haza. De hova menj, ha minőségi sajtokat, használt ruhákat, antik tárgyakat vagy helyi művészek által készített ékszereket keresel? Most, hogy itt a tavasz, a belvárosban több helyen újra felbukkannak a szabadtéri piacok, ezek közül mutatunk tíz olyat, amit érdemes lesz felkeresni a következő néhány hónapban.

Kedves néző, "Ha tudunk jöttedről, leterítjük elébed a szívünk vörösét s a szem-feketénket, meg az orcánk szőnyeg gyanánt, fogadásul, egyenest hogy szemünk pilláira lépkedj!" Az év folyamán az 1001 Éjszaka ismeretlen történeteit meséli el két budapesti, kortárs szilát, avagy női dzsinn. Az első estén a férfi-nő kapcsolatok és erotikus fantáziák korlátlan világára nyitnak Önöknek kaput az Arnoldo Galériában.

A magyar jégkorong-válogatott két barátságos mérkőzéssel zárja le felkészülési szakaszát a világbajnokság előtt. Ellenfeleink Ausztria (pénteken) és Szlovénia (vasárnap) lesznek, akikkel a felújított Tüskecsarnokban mérkőzik meg a csapat.