A szilveszter utáni hétvégére a bulizó emberiség csekély hányada szervez programokat, ha csak a két-három napos fetrengést nem vesszük annak. Mi azért találtunk néhányat Budapesten újév napjára és a hétvégére.

Csütörtök

Ha esetleg szétcsapósra sikeredett a szilvesztereste, és másnap valami könnyeddel és/vagy pihentetővel gyógyítanád megfáradt testedet, akkor itt a receptünk: délben a Szimpla Háztáji kínál autentikus menüt (frankfurti leves, lencsefőzelék!), délután pedig szokás szerint újév napján is várnak Budapest legnagyobb fürdői (köztük a nemrég megszépült Rudas), hogy kiáztathasd magadból 2014-et.

A hagyomány 2015-ben is folytatódik! Immár hetedik alkalommal rendezik meg 2015. január elsején a Kárpát-medence legnagyobb és legszínvonalasabb újév-köszöntő gálaestjét, a Budapesti Újévi Koncertet a Papp László Budapest Sportarénában.Mága Zoltán hegedűművész ezúttal világszínpaddá varázsolja az Arénát, hogy ott a Föld valamennyi kontinensét képviselő, világhírű előadóművészekkel egy grandiózus show-műsor keretében bizonyítsa: a zene és a szeretet határtalan.

Ha nem sikerült befejezni vagy ha elkezdeni sem, vagy ha minden összejött, csak a névsort (DJ Budai, Bernáthy Zsiga, DJ Mango, Infragandhi, Superman) látva nem tudsz otthon maradni.

Érthető.
Irány az Instant.

Péntek

Egy újabb, általam még ismeretlen budapesti koncerthelyszínen mutatkozik be a másfél éves
Budapest Voices: az A38 Hajó, a Kobuci Kert, a Dürer Kert és az Akvárium Klub után ezúttal a MOM Kulturális Központban lépnek fel. Az énekegyüttes 2015. január 2-án az Alternatívák című debütáló lemezének dalait és az albumon nem hallható átdolgozásait adja elő az Újévi Nagykoncerten.

Ha sikerült kijózanodnod a szilveszteréjszaka után, máris itt a tökéletes péntek esti programod receptje, hogy jól induljon az év! Végy egy örmény testvérpárt, a hazai élet legizgalmasabb kísérleti elektronikus produkcióját, továbbá egy belvárosi klubot, fűszerezd meg némi péntek estével, és kész is a legütősebb év elejei zenei koktél. Az ANEZ és a Wattican Punk Ballett ugyanis ezúttal a GMK-­ban indítják az évet energikus és magukba szippantó koncertjeikkel.

A Bladerunnaz szervezőcsapat 1998-ban jött létre, hogy Magyarországra hozza az akkori legelőremutatóbb tánczenei stílust, a drum and basst. A stílussal együtt nőtt itthon a Bladerunnaz egyre nagyobbra, mára pedig a hazai elektronikus tánczenei életben a Bladerunnaz az egyik legnagyobb magyar zenei szervező, drum and bassben pedig a vezető promóter. Pénteken Angliából érkezik az Akvárium Klubba a stílus két markáns képviselője, DC Breaks csapat és Audio.

Szombat

Kezdd frissen a 2015-ös évet!
Azúj év első közös futásán már nem a fogadalmak lesznek terítéken, hanem fejest ugorhatsz a megvalósításukba. A Nike+ Run Clubból indulva kipróbálhatod a margitszigeti futópálya már elkészült szakaszát, tehát fuss egy frissítő kört a Margitszigeten!

Minden futó részt vesz a Nike-tombolán, és mindenkit meleg teával várnak a futás után.

A professzor 123. születésnapja alkalmából 2015. január 3-án, szombaton ismét egész napos közös ünnepléssel, filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, vásárral, színpadi produkciókkal, társasjátékokkal, családi és gyermekprogramokkal várnak minden érdeklődőt az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Tolkien-napon.

Az év első szombatján az a Dandy aka Peter Makto vendégszerepel a Corvintetőn a klubesten, akinek már négyszer sikerült elhoznia a Soundhead szavazásán az év hazai underground dj-je díjat.

Zenei hovatartozását nehéz lenne kategorizálni, hiszen egy-egy hosszabb szett alkalmával nagyon széles skálán kalandozik, kezdve a könnyedebb deep house-tól egészen a technóig.

Egy este a ritkaságok jegyében:
DJ Delgado és Disc Bobby mindenféle zenei műfajból válogat nektek az év harmadik napján, hiszen a kaleidoszkópszerű igényesség az egyik erősségük. Slágerek és különleges feldolgozásaik.

„Csak a tánc!” jeligére a Mikában.Vasárnap

A forralt bor készítésének mestersége az ókorig nyúlik vissza, a receptúra pedig mindenki szerint máshogy tökéletes: a trükk általában valamilyen citrusféle - mondjuk narancs -, elmaradhatatlan összetevő a szegfűszeg, a fahéj, de sokan a borsot és az almát is előnyben részesítik, míg sokan arra esküsznek, hogy csillagánizs (vagy szerecsendió) az, ami nélkül semmi értelme az egésznek. Mentünk egy random kört a városban, hogy megnézzük, mi a helyzet forraltbor-ügyben idén. Vasárnap
, amikorra már kiürül a szervezetedből a szilveszteri alkohol, követheted a példánkat.

Az előadás január 3-án, 4-én és 5-én is látható a Trafóban. Labdák helyett almákkal zsonglőrködik a brit társulat a 40-es, 50-es, 60-as évek slágereire, öltönyben és kisestélyiben, klasszikus brit eleganciával és huncut humorral. Negyven különböző országban összesen több mint 4000 előadáson vannak már túl, a legnagyobb művészekkel dolgoznak együtt, a radikális avantgárd zsonglőrködést szórakoztató, családbarát formába tudják önteni. A GandiniJuggling mára a profizmus szinonimájává vált.

Az Apró kis hazugságokban egy átlagos francia baráti kör hamiskásan boldog kapcsolati hálójába gabalyodunk.

Ludót kétsaroknyi robogózás után elcsapják, ezért kiesik a szokásos évi összeröffenésből. Hiánya végül egy olyan hazugságspirál legöngyölítését indítja el, amire senki sem számít. Mi sem. A filmet vasárnap nézheted meg a kolorban.