Augusztus utolsó hétvégéjén segítünk spórolni a lakás rezsiköltségén, mert annyi jó programot válogatottunk össze, hogy nem sokat fogsz otthon ülni csütörtöktől vasárnapig.

Csütörtök
Az idei nyár sem telhet el anélkül, hogy a hagyományt tiszteletben tartva ne találkozz újra a finomabbnál finomabb halételekkel a Hal és Bor – Római Part Finomabban Fesztiválon, ahol illatozó sült halakkal és hideg fröccsel, családi programokkal várnak augusztus 28-tól 31-ig.Argentin tangó fesztiválok szervezése Budapesten hosszú (nagyjából 10 éves múltra) tekint vissza. Az augusztus utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő esemény korábban Danubiandó néven vált ismertté.

A fesztiválra neves sztártanárokat hívnak meg, akik ún. workshopokat (intenzív tanfolyamokat, szemináriumot, órákat) tartanak különböző szinteken, a kezdőtől a professzionális táncos szintig. Az idei El Sabor de Hungría névre hallgat.

A Bor l Bringa l Piqniq egy munka utáni borozós, kajamegosztós összejövetel barátokkal és helyi városlakókkal. "Ne azt kérdezd, hogy mit tehet érted a városod, hanem azt, hogy te mit tehetsz a városodért" - szól a jelmondat. Ez alkalommal olyan helyre akarták vinni a rendezvényt, amit magadtól biztosan nem választottál volna. Első blikkre igencsak turistás a hely. És belvárosi. De na és?! Légy nyitott, mint a szervezők.

A W | B | P harmadik eseménye a Vigadó téren lesz, egy csodás kis zöld parkban egy csodás kis szökőkúttal a közepén.

Sena Dagadut mindenki ismeri, aki egyszer is kitette a lábát a budapesti éjszakába, vagy járt valamelyik fesztiválon az elmúlt tíz évben. First One című debütáló lemeze a magyar hip hop egyik mérföldköve lett, a tíz évvel később megjelent Lots of Trees pedig az év egyik legsokoldalúbb, változatos és izgalmas albuma, amit Sena varázslatos egyénisége fog össze. Ezen az estén az Irie Maffia zenészei kísérik, de a tőlük megszokott kőkemény táncoltatás helyett ezúttal Sena világába kalauzolnak, ahol inkább füstös, soulos, bluesos a hangulat.
Péntek

Elsőre nem gondolnád, de tényleg kihagyhatatlan programnak ígérkezik az év nosztalgiabulija a Hungaroringen. Az augusztus 29-ei péntek éjszakának nem más lesz a házigazdája, mint David Hasselhoff az „Ünnepeljük Hoffal a 80-as és a 90-es éveket”című műsorával. A 80-as és a 90-es évek olyan szupersztárjait hívta meg a színpadra, mint a 2 Unlimited, Samantha Fox, Haddaway, Sabrina, Vengaboys, Turbo B of Snap!, DJ Sash és a Twenty 4 Seven.

A Fánkydoo nevű hely nem “csak” egy palacsintázó és nem “csak” az a lényeg, hogy becsületkasszával működik. Ez egy baráti klub, kreatív pince, ahol mellesleg palacsintát is sütnek. Ha ellátogatsz oda pénteken és ízlik a palacsinta, jól érzed magad, és úgy gondolod, bármikor visszamennél, ha van benned egy kis jóérzés (van!), akkor mindenképp csúsztasd be a saját pénztárcádhoz és a szolgáltatáshoz mért összeget a becsületkasszába.

Harmadik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját.

Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenhárom bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket.

Budakeszin a Budakeszi Vadaspark; Budapesten az ELTE Botanikus Kertje (Füvészkert), a Fővárosi Állat- és Növénykert, Tropicarium (Campona) vár.Cari Lekebusch Adam Beyer Drumcode kiadójának szinte második motorja, és az egyik örök favorit. Hogy mi ennek az oka? Az a lehengerlő energia és jókedv, amivel minden keze alá kerülő lemezt a tánctér szolgálatába állít, legyen az chicagói, detroiti, berlini, aszimmetrikus vagy éppen a technótól valami teljesen eltérő műfajú. Hurrikán-techno, ahogy csakis a legnagyobb svéd tudós tudja – egy utolsó közös rave a nyáron, amely remélhetőleg pénteken legalább karácsonyig mindenkit feltölt energiával!Szombat

Kipróbáltad már milyen a Puskás Ferenc Stadion lelátóján lépcsőzni?

Jártál már a Millenáris velodromjának meredek falán futócipőben?
Futottál már a Stadionok területén levő alagutakban?

Láttad már a Kisstadion körfolyosóját füstfelhőben?

Ugráltál át autóroncsokon és rohantál keresztül buszokon?

Megnézted korábban a stadion régi VIP páholyát belülről?

Tudod milyen egy igazi városi akadályfutás? Ha a fenti kérdések közül legalább kettőre NEM a válasz, akkor ott a helyed a 2014 legőrültebb futóeseményén augusztus utolsó hétvégéjén!

Hétvégén a vegetáriánusok is fesztiváloznak. A feszt táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, tai csit és csi kungot, relaxációs foglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, főző-tanfolyamokat, öko- és bio szemléletű termék-bemutatókat kínál - nem csak vegetáriánusoknak!

A rendezvény célja, hogy eloszlassa a vegetáriánus étkezéssel kapcsolatos tévhiteket, illetve rávilágítson arra, hogyan élhetünk egészségesen sok zöldség és gyümölcs fogyasztásával.

Most szombaton rendezik meg az első Angl Dirt Jam-et a Sas-hegyi Bikeparkban, ahol az ország legmerészebb mountain bike-osai mérik össze tudásukat.

Az Angl Dirt Jam pontozásos verseny, ahol a szakmai zsűri dönt. Amatőrök és profik is indulhatnak, természetesen külön kategóriában. Érdekesség, hogy az amatőrök a szubkultúrára jellemző módon egy doboz sörrel nevezhetnek, és - a felajánlott nyereményen felül - a győztes az összes sört viszi.

Buliztál már sörgyárban? Tudod, hogyan kóstolnak sört a profik? Netán arra vágysz, hogy a futószalagon csapoljanak neked sört? Menj el a Dreherfesztre augusztus 30-án, ahol mindemellett a The Carbonfools, az IntimTornaIllegál, Odett és a PASO
Plays Covers is neked zenél. Ehhez kapcsolódóan ellátogattunk egyébként a Dreher sörgyárba a héten.Hasonlóképp a tavalyihoz, maradt a két kristálytiszta medence és a város legbarátibb zöld gyepe a BVSC strandon. A nyárbúcsú legfőbb értéke az lesz, hogy amíg a szokásos fröccsözős zenefogyasztás megy, különböző versenyeket rendeznek. Megverheted a haverjaidat pétanque-ban, forgózhatsz szédülésig, tollasozhatsz izomból a kolor buliján.VasárnapA hétvége zárásaként moziba invitál a kolor, mégpedig a közelmúltban elhunyt Robin Williams emlékére. A világ legjobbapukája című alkotásban Williams játssza az egyik főszerepet.

A belépés regisztráltaknak ingyenes, ha régebben regisztráltál kolor eseményre, nem kell újra. A filmről bővebben itt olvashatsz.

Vasárnap indul a magyar zsidó kultúrát bemutató, illetve számos más népek kulturális hagyományait is befogadó multikulturális programsorozat, a Zsidó Nyári Fesztivál, amely mára Magyarország egyik legjelentősebb, legnagyobb érdeklődést kiváltó kulturális-művészeti rendezvényévé vált. A ZSNYF fő helyszíne továbbra is a páratlan szépségű Dohány utcai zsinagóga.A tizenöt éves Budapest Jazz Orchestra nem szorul bemutatásra a hazai jazzkedvelő közönség előtt. Augusztus utolsó napján Mark Nightingale, a londoni zenei élet egyik legkeresettebb sessionzenésze, egyben nemzetközileg elismert és foglalkoztatott szólóharsonása ad koncertet a MüPában.