A Frankel Leó utcát már eddig is nagyon lehetett szeretni, például azért, mert itt történik meg az, hogy épphogy átérünk Budára, máris megérezzük a Margit híd ezen oldalának illatát. A RUNtotta decemberi nyitása óta ezt ezt az érzést csak alátámasztja, a név olyan szempontból ugyanis félrevezető, hogy nem csak futókat, hanem mindenkit szeretettel várnak. Reggelire, ebédre, hosszú asztalos esti beszélgetésekre vagy akár csak azért, hogy készítsenek nekünk egy isteni rizstejes cappuccinót elvitelre. Persze futócuccban érkezni ér, ahogyan az is, hogy egyszerre három rántottát rendeljenek a közeli Komjádiban edző úszó klasszisok!

Fuss be egy körre!A RUNtotta egyáltalán nem szeretné titkolni, hogy különböző csatornákon szeretné megszólítani a futók közösségét. Ez már az ajtón belépve feltűnő, majd miután leülünk az asztalokhoz a rekortánnal borított fal elé, a benyomás igazolást nyer. A pultot rajtszámok, a falakat maratonokon, versenyeken, városi futóeseményeken készült fotók, egy fekete palatáblát pedig a közelgő események időpontjai díszítik. Ha a kávégépek irányába pillantunk, akkor szintén találunk olyan dolgokat, amik ha nem is futóknak lettek kitalálva, de mindenképpen egészséges, sportolóbarát megoldások.

Gyűlölsz futni? Azt is lehet, de attól még ízleni fog a runtotta. Igazából az csak jó hír, hogy lett egy olyan hely, ahol a margitszigeti, hármashatárhegyi kocogók, esetleg a budapesti versenyzők is úgy érzik, majdnem annyira otthon vannak itt, mint a pályán. A vendégkör futó hányada egyébként főként hobbiként űzi ezt a sportot, és az is megfigyelhető alig két hónap távlatában, hogy egyéb sportágak képviselői is szeretik a helyet.

A tojás összehozA fő attrakció mindenképpen a rántotta, amit akár croissant-os szendvics formátumban is kérhetünk. A favorit egyértelműen a “parasztos” verzió, sonkával, kolbásszal, hagymával és egy maratoni futásra felkészítő tápértékkel. Persze van vegetáriánus kevert tojás is, és például gombás-cukkinis omlettet is kérhetünk. A szokásos reggeli fogásokat, napi egy főétel és egyféle saláta is kiegészíti. A rizottó és a mártogatósok is népszerűek esti meccsnézéshez, vagy akár a Mindenfutás egyeteme elnevezésű programon való részvétel alatt is, csakúgy mint a nutellás-, diós sajttorta, vagy épp a tepsiben sült tejcsoki. Magyar pörkölésű Qawa kávét főznek, amihez akár rizs-, zab-, illetve laktózmentes tejet is választhatunk.

Élménybeszámolók, sztárvendégek, futó programok tarkítják a RUNtotta kínálatát, így vannak olyan délutánok, esték, amikor minden adott a klubhangulathoz. Az pedig bármikor megtörténhet, hogy a nagy asztalok előnyeit kihasználva beszélgetni kezdünk valakivel (nem csak futásról).

Gyereknapok
A nyitva tartási időben akadnak olyan intervallunok, amikor legalább annyi gyerek-, mint ahány futócipő kocog a RUNtotta padlóján. Sőt arra is gyakran van példa, hogy egész családok jönnek, ez gyakori például Paleo pénteken is, amikor az ezt az étrendet követő embereknek is főznek. A februári futó eseményeket nézze le a palatábláról mindenki, aki érintett, de azt még megsúgjuk, hogy farsangi buli is lesz!

RUNtotta (bezárt)

Cím:

1023 Budapest, Frankel Leó út 72.