Október 14-én tartották a koppenhágai Bock Bisztró ünnepélyes megnyitóját. A dán főváros új éttermét helyi befektetők alapították, a budapesti Bock Bisztró franchise partnereként.

Bíró Lajos, a BockBisztró executive chef-je, bejelentette, hogy megnyílt az első külföldi Bock Bisztró Koppenhágában. A dán befektetők közel egy évet töltöttek a megfelelő partner és modell kiválasztásával. Végül egy tízes szűkített étterem listából esett a választásuk a Bock Bisztróra, mely a magyar ízek, a magyar konyha legjobb korszerű interpretátoraként biztosíték lehet a sikerre a dán ínyencek körében is.

Az üzemletetés feltételeit a magyar partner egy franchise szerződésben rögzítette. Ennek alapján végezték el a dániai személyzet betanítását és ugyancsak ez teszi lehetővé, hogy negyedévente ellenőrizzék: a kinti partner betartja a „Bock Bisztró sztenderdeket”. Az étlapot és a napi ajánlatot együtt állítják össze a budapesti üzlet ajánlásai alapján, így a jövőben is minimum 70%-ban a budapesti étteremben „megszokott” fogások várják a helyi vendégeket – persze Bíró Lajostól megszokott módon, most – kicsit dánosan újragondolva. A borkínálat összetétele is rögzített, a Bock Pince borainak 60%-ot kell képviselniük a borlapon.

A megnyitón részt vett BíróLajos, aki az elmúlt hetet már a helyszínen töltötte az előkészületeket segítve és BockJózsef. A vendégeknek 8 fogásos menüt szolgáltak fel, a hozzájuk ajánlott borokat a magyar borász mutatta be. Nagy sikert aratott, amikor az amúgy helyben gasztronómiai gengszterként bemutatott magyar chef és segítője Varjú Viktor körbementek a nagylábassal a kezükben és merőkanállal kiosztották a maradék gombás rizottót, majd Bíró úr tájékoztatta a jelenlévőket, hogy bizony abban a néhány kis szelet „valamiben” – ami nem más volt, mint disznósajt – benne van minden, amit a helyiek elképzelhetetlennek tartottak: disznónyelv, fül és más egyebek. A sikert a visszaérkező üres tányérok mutatták. A nyitva tartás első napjaiban már ki is derült mi lett a favorit – természetesen a megunhatatlan „Ökörpofa – Retró”, ami a budapesti étteremben is vezeti a sikerlistát.

A sajtóreggelin a napokban tanultak alapján Smørrebrød-ot – dán szendvics - szolgáltak fel. A hagyományos heringes változat mellett a Bíró Lajos által „természetesen” átértelmezett változatot is.