A városi pletykák a gasztoszíntér legtöbb szereplőjéhez eljutottak. Huszár Krisztián, kinek karakteres, megjegyezhető és szerethető ételeit a MÁK-ból, a ZONA-ból és a Konyhából már megismerhettünk, új helyet nyit. Fine dining lesz, végre minden ötletét, ámokfutását kiélheti, akár infrastrukturális szempontból, akár koncepciót, alapanyagokat tekintve. Ázsiai körúton is járt, ahol testközelből mérhette fel az idegen kultúra különösen gazdag és izgalmas gasztronómiáját. A Fáma magyaros-ázsiai fúziót visz majd, de szeptember elejére még egy meglepetéssel is készül a Madách téren. Alig várjuk!

Nem tehetünk róla, szeretjük, ha valaki vagy valami egészen más, mint az átlagos, nem akar megfelelni a konvencióknak, ha úgy adódik, árral szemben halad és úgy jut el egyik céljától a másikig. Huszár Krisztián nem az az átlagos fazon, aki bemegy a munkahelyére (jelen esetben egy konyhába), meghúzódva éppen csak elvégzi ami a feladata, majd szögre akasztja a séfkabátot, hazamegy és évekig ugyanabban a taposómalomban vegetál. Az elmúlt években számos budapesti topkonyhát vezetett, külföldi tapasztalatait, inspirációit igyekezett mindenhová magával vinni. Személyisége ugyanúgy meglátszódott tányérjain, mint szaktudása, az alapanyagok tisztelete és az evés, a gasztronómia szenvedélyes szeretete. A MÁK, a ZONA és a Konyha után azonban most egy új fejezet kezdődik Krisztián életében: saját helyet nyit, jobban mondva saját helyeket.

A Fáma egy 48-50 fő befogadására képes fine dining étterem lesz a budai oldalon, a Roham utcára nézve. Elegánsan, de mégis lazán, fúziós konyhával, jól átgondolt vacsorákkal, mindig változó szezonális kínálattal és a megszokott elképesztően jó ízekkel. A hely kialakítása speciális lesz: eddig is sokat hallottunk már a séf konyhai jelenlétéről, de ezt most egyetlen üveggel elválasztva a vendégtértől, élesben figyelhetjük is. Bevállalós megoldás ez, de egyre több helyen jellemző és még egy pluszt hozzá is adhat a vacsoraélményhez. A konyha a türkiz és a réz harmóniájára épít majd. A fix étlapot pedig felejtsük el, de aki kicsit is ismeri Krisztián ars poeticáját, az tudhatja, hogy minden napját körüllengi az innováció keresése, az alapanyagok felkutatása és az azokból való alkotás. Első körben körülbelül 50-féle ételre gondoltak, melyeket megmutatnak majd az étterem nyitását követően. "Így szól a Fáma" az ősszel nyíló étteremről, ahol a sörök és a bárkultúra is fontos alkotóelemek lesznek.

Huszár csapata egyébként megmaradt: ragaszkodik azokhoz az emberekkel akikkel jó együtt dolgozni és ugyanazok az irányelvek szerint alkotnak, mint ő. A Fáma desszertjeinek megálmodásához Balatoni Brigitta érkezik Portugáliából Budapestre.

A másik meglepetésprojektnek még nincs neve, ám heteken belül nyit, méghozzá a Madách téren, egészen más koncepcióval, lokációval és célközönséggel, mint a Fáma. A belvárosi projekt a pastramijáról és gőzburgeréről híres PistaBá helyére érezik. Krisztián szeretné, ha a reggeli és az ebéd is mehetne, sőt, a Madách tér menőségre és minőségre fogékony közösségét fröccsözésre, sörözésre, esti falatozásra is meghívná. Jól kitalált, ám kevésbé szofisztikált ételekkel, ételbárosan. Fasírtos zsömle, jóféle töltött káposzta, főzelékek, ázsiai ihletésű fogásokra gondoljunk, elrugaszkodva a fine dining szabályaitól, lazán, mégis ízletesen.

A séf a Fáma nyitásáig (és persze utána is) itt is szeretne "randalírozni" és behangolni valami forradalmit, egyszerűt és nagyszerűt, amire beindul a közönség és mindenkinek elérhető, aki szereti a gasztronómiát és Huszár Krisztián elsöprő kreációit.

UPDATE: Bezárt