A napokban nyílt meg a Jászai Mari térnél található Gömbi, amely úgy tűnik, hogy egy új budapesti street foodot talált ki, sós és édes labdácskák formájában, amelyeket a praktikus csomagolásnak köszönhetően tényleg a kezünkben, menet közben ehetünk. A koncepció egy családi recepten alapszik, amelyet itt továbbfejlesztve, kiegészítve kaphatunk meg különböző szószokkal, pénztárcabarát áron és gyorsan. Még az is lehet, hogy az éjszakai falatozások szempontjából is fontos szerepük lesz.

A „street food” már minden budapestinek a könyökén jön ki, de érdemes azért nyitott szemmel járni, mert mindig jöhet szembe valami érdekes. A város legújabb ilyen próbálkozása a napokban kezdődött a Jászai Mari tér közelében egy felújított bódéban, a koncepció pedig igen egyszerű: túró és trappista alapú labdákat árulnak, amelyeket olajban sütnek ki.

A golyócskák ötletét egy családi recept ihlette, a desszertet tulajdonképpen csak továbbfejlesztették, illetve kiegészítették egy sós verzióval és néhány érdekes szósszal, majd terveztettek hozzájuk egy különleges csomagolást, amelynek segítségével tényleg ehetünk az utcán menet közben is.

Az árak a következőképpen alakulnak: 6 db Gömbiért 380 Ft-ot kell fizetni, a szószokért pedig 100 Ft pluszt, ami tekintettel arra, hogy a csomag nagyon laktató, egyáltalán nem számít soknak. A csapat olyannyira nem bonyolítja túl a dolgot, hogy a kínálat nagyjából ennyiből is áll, ami nagyon szimpatikus, ha tényleg menet közben egy perc alatt szeretnénk vásárolni valamit.

A nyitvatartást úgy találták ki, hogy lehetőséget kínáljanak a falatozásra a szórakozni vágyó, vagy már a buliból hazafele tartó fiataloknak, ezért szerdától már hajnali 2-ig (egyébként este 10-ig) rendelkezésre állnak.GömbiCím: 1055 Budapest, Szent István krt. 9.


Facebook