Egészen véletlenül bukkantunk rá a mindössze 3 hete működő Tálkára a Dózsa György úti metrómegálló közelében, amelynek minden esélye meg van arra, hogy az egyik kedvence legyen a vendéglátó egységekben egyébként nem igazán bővelkedő környéknek. A baráti vállalkozásként üzemelő hely kimondottan a környékbeli irodaházakban dolgozókat célozta meg, mindennap más ételeket szolgál fel, az árak teljesen rendben vannak, a hangulat pedig olyan, mintha egy ismerősünk konyhájában beszélgetnénk.

Mindössze 3 hete nyílt meg a Dózsa György út közelében található Tálka, amely egy barátok által megálmodott ebédelőhely. A régi, bár ügyesen felújított egység kimondottan a környékbeli irodaházak dolgozóinak étkeztetésére állt rá, akik között már most rengeteg a visszatérő vendég. Ez főleg a házias konyhának, a jól kitalált ételeknek és a méltányos áraknak köszönhető.

A leves 590 Ft, a főétel 890 Ft, a tortáért pedig 590 Ft-ot kell fizetni, és mivel az adagok tekintélyesek, ezért az árakat bátran nevezhetjük kedvezőnek. A kínálatban egyébként nagyon változatos ételek szerepelnek, volt már például penne arrabiata, gombás rizottó, mentás zöldborsókrémleves, sörtésztában sült csirke és brokkolikrémleves is. Az aktualitásokról mindennap beszámolnak a Facebookon. Ha valaki esetleg munkába menet éhezne meg, akkor reggeli is van: például müzli vagy tojásrántotta 890 Ft-ért.

Mi egy ázsiai stílusú tésztasalátát, minestrone levest, sonkás-gombás fusillit és csokitortát kóstoltunk, de a menü naponta változik. Az ételekre a házias ízvilág jellemző, ami miatt az ember szeret otthon főzni, a kellemes hangulatra pedig az enteriőr is rátesz még egy lapáttal.

Nem titok, hogy az éttermet a közelben található, és a korábban általunk is letesztelt Dzsángó ihlette (ezért rengeteg dologban hasonlít is rá), aminek a szűkös helyiség miatt jól is jön a barátai által üzemeltetett “konkurencia”, a helyek egymást ajánlják, és láthatóan remekül együttműködnek.

A Tálka egyetlen negatívuma talán a nyitvatartás, mivel hétköznaponként 9:00-17:00-ig vannak csak, ami rossz hír azoknak, akik nem a közelben dolgoznak, vagy hétvégén szeretnének egyszerűt és jót enni. Ezen sajnos nem is terveznek változtatni a közeljövőben.

Tálka
Cím: 1134 Budapest, Kassák Lajos utca 43.


Facebook