Budapesten 2012-ben volt az első Macaron Nap, amely az első macaron rajongói hullámot elindította Magyarországon, berobbantotta és elterjesztette a gyönyörű és finom színes sütit.

Párizsban 2010-ben ünnepelték először a Macaron Napot (Jour du Macaron), New York egy évvel később 2011-ben csatlakozott az ünnephez. Jellemzően ilyenkor a legjobb – macaront árusító cukrászdák – amellett, hogy bemutatják legfinomabb macaronjaikat a nagyközönségnek, jótékony ügyet is támogatnak ezzel.

„A macaron egyre növekvő lelkesedésnek örvend, nem tekinthetjük divathullámnak, ez egy új és egyre szélesebb körben megkedvelt termék, amelyre mindig is lesz igény. New Yorkban és Párizsban is az igazán népszerű és igényes cukrászdák mindegyikében árulnak macaront, hiszen így tudja megmutatni egy cukrászda, hogy mit tud igazán” – mondja Boros Regina, aki kitalálta 4 éve, hogy legyen Macaron Nap Magyarországon is és idén - immár negyedszer – az esemény főszervezője.

Az idei eseményen is részt veznek a nagy és imádott cukrászdák: a Sugar Shop, a legprofibbak közül való Desszert Neked, a legkreatívabbak közé tartozó Four Seasons Gresham, és ismét érkezik a Centrál Kávéház. Jön a közkedvelt Vanilin Cukrászda, az új felfedezettek közül jön ismét a Bolka Bonbon, akik tavaly debütáltak és nagyon népszerű standot állítottak fel. A Cake Shop is csatlakozik a rendezvényhez, a Macaron Napon most ő az egyik debütáló, de még várható néhány új kiállító is. A Boutiq Bar csapata macaronhoz illesztett koktéljaival emeli szintén a rendezvény fényét. A magyar Macaron Nap állandó résztvevője és egyik legbiztosabb pontja Zólyomi Zsolt, parfümőr idén elképesztő kollekcióval érkezik: a minden macaron rajongó által jól ismert párizsi Ladurée cukrászda által megalkotott illatvilággal, teljes egészében a macaronra hangolva.

További színesítésként a macaronok mellett adnak egy plusz lökést a feltörekvő Éclair őrületnek is, az A table ! Boulangerie - Pâtisserie egy látványos Éclair (égetett tésztából készített francia sütemény, krémmel töltött fánk, a tetején valamilyen ízű és színű bevonattal) standdal érkezik.


Az esemény idén a felújított Akvárium Klub Nagyhalljában lesz, ahol profi fénytechnika, hatalmas színpad és látványos macaron képekkel és animációkkal teli óriási ledfal szórakoztatja majd a macaron rajongókat.

WebFacebookFacebook esemény