WLB: Mesterséged címere?
Lobot:
Grafikus vagyok, leginkább abból élek meg, de amúgy festek és vetítek is. Arra szeretnék ráfeküdni, hogy minél több képet vegyenek meg tőlem, de most leginkább a mozgókép érdekel. A Monday Sessionön kezdtem el vetíteni – eleinte állóképeket, de aztán beletanultam több VJ-s programba. Nagyjából fél éve Pál Tamással közösen vetítünk, a Monday Session mellett október végén például a MADLIB-en a Trafóban.
WLB: Hogyan definiálnád a stílusodat?
Lobot: Expresszív és kicsit rusztikus. Egy ideje már 3D-objekteket is gyártok, és különböző elektronikus készülékeket készítek fából. Ezeket sokszor nem is festem le, így csak a nyers fa marad. Főleg a klasszikus, analóg szintetizátorok és a modulátorok érdekelnek.

WLB: Ezekkel mit szoktál kezdeni?
Lobot:
Mivel ezeket kevésbé veszik, mint a festményeket, leginkább a műhelyben gyűlnek, bár néha kiállítom őket. Ezek igazából csak 1:1 méretű makettek, de az a hosszútávú tervem, hogy valakivel összeállva működő szintetizátorokat készítsünk.
WLB: Milyen szerepet tölt be az életedben a művészet? Munka, szerelem vagy feszültséglevezetés?
Lobot:
Nem mondanám, hogy feszültséglevezetés, de azt érzem, hogy muszáj ezt csinálnom. Gyerekkorom óta van bennem egyfajta kényszer, hogy rajzoljak.
WLB: Miken dolgozol mostanában?
Lobot:
Leginkább a szintetizátorokon. Pár évvel ezelőtt még csak festettem őket, most már inkább elkészítem.

WLB: Hol lehet találkozni az alkotásaiddal?
Lobot:
A blogomon minden megtalálható – az autonóm művészet mellett logók, arculatok és minden, amit csinálok.
WLB: Hogyan jellemeznéd Budapestet?
Lobot:
Eklektikus, bár hiányolom az utcai festészetet, ami azért is zavaró, mert ezekből is lehetne inspirációt meríteni. Pont most szigorították az illegális festésre vonatkozó büntetéseket – számomra teljesen abszurd, hogy börtön jár a graffitiért. Az 1000% csoporttal régebben elég sokat festettünk, de mostanában már főleg megrendelésre dolgozunk. Az 1000%-ban egyébként az a jó, hogy mindenkinek teljesen más a stílusa, és elég spontán az alkotási folyamat.

WLB: Az 1000%-nak van egyfajta városszépítő missziója?
Lobot:
A kezdetekben arról szólt, hogy minél több helyen ott legyünk, aztán átálltunk a megrendelésekre, de ettől még ugyanúgy cél a városszépítés.
WLB: Van kedvenc helyed a városban?
Lobot:
Van néhány, mert már elég sok helyen laktam, főleg Budán. Bírom a hetedik kerületet, a műhelyünk közvetlenül a Kisüzem mellett van. A Fekete Kutyát is bírom, de leginkább otthon és a műhelyben szeretek lenni.

WLB: Mik a terveid a közeljövőre nézve?
Lobot:
Minél kevesebbet ülni számítógép előtt, és a lehető legtöbbet dolgozni szabadkézzel.

Címkék