Jó hír délelőtt tizenegy körül: újabb versenyző lépett színre ebédmenü fronton: ezúttal a Bazilika környéke erősödik, mától ugyanis napközben is be lehet foglalni az eddig éjszaka jeleskedő Trafiq bárt a Hercegprímás utcában egy jó ebédre. Megnéztük, mit tud.

Bevalljuk, mindig örülünk, ha egy hely ebéddel újít: napközben ugyanis mindenki éhes, és ha jót lehet kapni jó áron, nyert üzlet. Egyre több hely vár dél körül különféle izgalmas ajánlatokkal, mi pedig megnéztük, mit ehetünk a Hercegprímás 18. alatt, ahol ma debütál a környék dolgozóinak, lakóinak az ebéd szervíz.

A hely koncepciója nem ördöngős: szép környéken, szép környezetben egyél kedvedre valót. A hetente változó kínálatot (az asztalokon kétheti ebédkártyákat lehet megtekinteni, így ki lehet nézni a jövő hetit is egy kalappal) úgy állították össze, hogy egy ebéd maradjon ezer forint alatt, vagy desszerttel együtt épp csak kicsivel (egy-két száz forinttal menjen felé, de ennyi fogásnál gyakorlatilag már kérjük a csomagolást). Ez mindenképpen szimpatikus húzás, ha körbenézünk a környék lehetőségei között. A trafiq pedig impozáns, nappal egy új, csendesebb atmoszférával, ahol az ebédelős térre (tánctér) besüt a nap az üvegtető révén.

A startoló ebédmenühöz sorakozni 11.30-tól15.30-ig lehet, hétfőtől péntekig. Készülnek háromféle levessel, salátákkal, főétel variációkkal, köztük egy hal és egy kifejezetten vegetáriánus fogással, és az elmaradhatatlan desszerttel. Hogy részletezzük is, az első héten példának okának az alábbi ételekkel izzít a hely: lehet kérni erőlevest májgombóccal vagy lúdgége tésztával, fehérrépa krémlevest cékla chips-szel, marha gulyást, klasszikus fish and chipst, zöldborsó főzeléket, erdélyi padlizsánkrémet (mi erre esküszünk), rántott csirkemellet családi vasárnapokat idézve, meggyes piskótát rumos csokiszósszal és gyakorlatilag így tovább. Az ételsor ugyanis hosszú, mi pedig ennek örülünk. A desszert kiváló, a leves forró, ahogy tálalni kell, az adagok pedig jó méretűek, elsőre így fest nekünk a trafiq ebédmenüje, amit a debütre teszteltünk.

Jó választás lehet azoknak, akik a Deákon flangálnak, és/vagy az Arany János-Nádor utca és a Banknegyed vonzáskörzetében dolgoznak, de az Andrássy úttól sincs messze. A feltálalt adagok maradjanak ekkorák és ízletesek, mi személy szerint örülünk, hogy a környék beljebb lett egy jó ebédhellyel kedvező árakkal.
Trafiq (bezárt)
Cím:

1051 Budapest, Hercegprímás utca 18.