Már ötödik alkalommal gyűlnek össze a Dürer Kertben a hazai és a nemzetközi kraft sörök rajongói a Budapest Beer Weeknek köszönhetően. Mutatjuk, mire számíthatunk május 20. és 26. között.

Sok fesztiválról szokás elmondani, hogy „több mint egy szimpla fesztivál”, de ez nem minden esetben állja meg a helyét. A Budapest Beer Week szerencsére azok közé tartozik, amelyekre igaz ez a megállapítás, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy mindössze néhány év alatt sikerült elérniük, hogy az európai sörrajongók egyik fix találkozási pontja legyen a Dürer Kert.

Persze nem csupán a fogyasztók tartják egyre nagyobbra a fesztivált, ahogy nő a presztízse, úgy tudnak egyre erősebb nemzetközi line-upot is felvonultatni a szervezők a főzdék terén. A legizgalmasabb hazai nevek mellett az idei mezőnyben megtaláljuk például a Living Häust, a Wayfindert vagy a Whiplash Beert is, mindazonáltal a szervezők a fesztivál emberi oldalát is szeretnék egyre inkább kidomborítani, így nagyon fontos, hogy valamennyi főzde képviselőivel személyesen is találkozhatunk. Rebák Tibor például így árnyalta szellemiségüket:

Két hónapja, az első koppenhágai hetemen Jim barátom azt mondta, amikor kérdeztem, hogy milyen most a skandináv színtér vagy közösség, hogy hát, tudod, pont ez az: régen egy közösség volt, mára már csak színtér. Ez a gondolat aztán folyamatosan ott lebegett a szemem előtt, de a végére csak arra jutottam, hogy a fordítás végső soron rajtunk is múlik, vagy inkább főleg rajtunk múlik, hogy megtöltjük-e élettel és tesszük újra közösséggé a színteret.

Minderre ráerősít a BPBW frissen megjelent fesztiválsöre is, amely 14 hazai főzde összefogásával készült el, akikkel ugyancsak találkozhatunk majd a helyszínen. Név szerint a Balkezes, a B*BOP Fermentory, a Dealbreaker, a Fehér Nyúl, a First, az InVitro, a Hoptop, a Horizont, a Mad Scientist, a MONYO, a Reketye, a Sima, az Ugar és az Uradalmi szerepel a magyar válogatottban. A New Adjunct IPA névre keresztelt, duplán hidegkomlózott New England IPA-val arra keresik a választ, hogy van-e keresnivalója a nagyüzemi pótanyagoknak egy ilyen tételben. A fesztiválsör május 15-től érhető el, bővebben ennek részleteiről ide kattintva olvashattok.

A Budapest Beer Week hivatalos eseményei május 20-án kezdődnek a város különböző pontjain, a fő kóstolónapok pedig május 24-én és 25-én lesznek a már említett Dürer Kertben. Ha azonban még ez sem lenne elég, május 26-án ugyancsak itt tartják meg az ingyenesen látogatható ráadásnapot is. A három zárónapon szabadtéri koncertek is fűtik majd a hangulatot, fellép többek között a New Fossils, Quixotic, a Tündérvese, a Dungaree és a Kinetic Erotic is. A jegyekről és a részletes programról minden további információt a fesztivál hivatalos weboldalán értek el, valamint a főzdék teljes listáját is itt böngészhetitek.

A szervezők jóvoltából egy páros napijegyet is nyerhettek a pénteki napra (május 24.) közös nyereményjátékunkon, melyen a Facebook-oldalunkon vehettek részt:

(Borítókép: Bands Through The Lens - Budapest Beer Week)

Címkék